Sivut | Luokat | Sivuhistoria

Salsawiki >Tampere

SALSAHARRASTUS TAMPEREELLA

Salsaa on Tampereella harrastettu säännöllisesti 1990-luvun jälkipuolelta alkaen. Salsainnostus on koko ajan kasvanut ja harrastajamäärä lisääntynyt. Salsan harrastajia on kaupungissa arviolta noin 800.

Salsaopetusta on tarjolla sekä kuubalaisella tyylillä, että kansainvälisellä cross-body tyylillä. Lisäksi suosiotaan on kasvattanut merkittävästi dominikaanitanssi bachata.

Tampereella on monta ammattitaitoista ja musiikkikirjastoaan jatkuvasti päivittävää Salsa-DJ:tä joilla jokaisella on oma persoonallinen tyylinsä valita illan musiikki. Eri tilaisuuksiin on näin tarjolla monipuolinen musiikkivalikoima. Tamperelaiset Salsa-DJ:t ovatkin olleet kysyttyjä vierailevia DJ-tähtiä useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Kaupungissa järjestetään myös vuosittaisia salsafestivaaleja:

Tampereen salsapiirien avoin ja iloinen tunnelma sekä monipuolinen salsan ja muiden afro-karibialaisten tanssien tarjonta ovat tunnettuja kaikkialla Suomessa.
Monet Suomen parhaista salsatapahtumista pidetäänkin juuri Tampereella!

SALSAOPETUS

Salsan opetusta Tampereella järjestävät ainakin:

  • Makumba Dance School, opettajina mm. Aino Hujanen, Mauricio Alvarez ja Roynet Perez

http://www.makumba.fi/
Makumba Dance School on tanssikoulu, joka tarjoaa elämänilolla, ammattitaidolla ja ihmisläheisellä otteella tanssinopetusta latinalaisamerikkalaisista, afrokaribialaisista ja afrikkalaisista tansseista.
Makumba Dance School toimii osana kulttuuriosuuskuntaa, joka järjestää tanssinopetuksen lisäksi latinalaisamerikkalaiseen ja afrokaribialaiseen kulttuuriin liittyviä keskustelutilaisuuksia, kursseja, luentoja, juhlia ja festivaaleja.
Koulu toimii samoissa tiloissa kulttuuriosuuskunnan kanssa Tampereen keskustassa

  • Salsa House, opettajina mm. Eija Nummela, Guenis Madrazo, Tiia Tönning, Tony Guillén ja Nelson Díaz.

http://www.salsahouse.fi/
Salsa Housella opetetaan kaikkia kuubalaistansseja. Koululla on lisäksi useita esiintyviä ryhmiä ja se järjestää runsaasti korkeatasoisia tapahtumia, näytöksiä ja fiestoja. Kesäisin Salsa House järjestää Suomen suurimman kuubalaisen tanssin tapahtuman, 5 viikon mittaisen Habana Bailan, jonka pääopettajana toimii yksi maailman parhaista kuubalaisen tanssin opettajista, María de los Angeles Sarduy suoraan Havannasta. Habana Baila -kurssit ovat hyvin suosittuja, ne keräävät vuosittain satoja osallistujia. Tapahtuman kohokohtana on viikonlopun mittainen Carnaval Cubano -festivaali. Kahdeksannet Habana Baila Intensiivikurssit järjestetään heinä-elokuussa ja Carnaval Cubano -festivaali heinäkuussa.

  • Salsakoulu Vanha Havanna

http://www.vanhahavanna.fi/
Vanhan Havannan laajassa tuntitarjonnassa on salsaa, sonia, reggaetonia, rumbaa, jorubaa ja paljon muuta. Salsakoulu Vanha Havanna toimii myös Jyväskylässä. Koulun naisopettajista koostuva tanssiryhmä Las Chicas Ricas on osoittanut pystyvänsä kuumentamaan bileet kuin bileet.

  • KotiSalsa opettajana Silvio Jesús Quevedo Vázquez

http://www.kotisalsa.net/
Silvio on kotoisin Kuubasta, jossa hän oppi tanssimaan salsaa, folkloristisia tansseja, rumbaa ja congaa. Silvio on opettanut salsaa Suomeen muutettuaan ja vuonna 2008 perusti oman tanssikoulun, jonka puitteissa on järjestänyt erilaisia salsatilaisuuksia Tampereen lisäksi myös Lahdessa.

SALSAYHDISTYS 1

Maaliskuussa 2003 perustettiin Azúcar-Tampereen salsa ry. -niminen salsan harrastajien yhdistys. (Azúcar-sana on espanjaa ja tarkoittaa "sokeria" ja "makeeta".) Yhdistys juhli 10-vuotista taivaltaan 23.3.2013. Yhdistyksen jäsenmäärä on yli 200 henkeä.

Yhdistyksen kotisivun ovat osoitteessa: http://www.azucar.fi/
Sieltä löytyy mm. tietoa Tampereen salsatapahtumista, leikekirjasta kuvia ja tunnelmia menneistä tapahtumista ja hyvä kokoelma salsalinkkejä.
Azúcarin löydät Facebookista: http://www.facebook.com/groups/azucar.tampereensalsary
Tampereen salsatapahtumia voit seurata Salseros-ryhmästä: http://groups.yahoo.com/group/salseros/

Yhdistys tuli tunnetuksi kaupungissa siitä, että se on järjestänyt kesästä 2003 alkaen suuren suosion saaneet kesäsalsat Vanhan kirjastotalon puistossa sijaitsevalla Laikunlavalla torstai-iltaisin. Vuoden aikana järjestetään lisäksi mm. Avantosalsat, konsertti-iltoja ja salsaretkiä muualla Suomessa järjestettäviin salsatapahtumiin.

Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2013 on 13 euroa.
Azúcarin jäsenet pääsevät alennuksella moniin yhdistyksen tilaisuuksiin. Yhteistyössä mukana olevat salsayhdistyksen jäsenet ovat vastavuoroisesti lämpimästi tervetulleita jäsenhinnalla Azúcarin järjestämiin tilaisuuksiin. Yhteistyössä olevat salsayhdistykset vuonna 2013 ovat:

Tervetuloa Tampereelle, Suomen salsapääkaupunkiin

Viimeisin päivitys: syyskuu 2013, J.S

Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia