Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Suuri Musiikkikeskustelu

Suuri Musiikkikeskustelu

Lähetetty:Ti 30.01.2007 - 11:35 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Siirretäänpäs tää keskustelu ihan oman otsikkonsa alle, alko olemaan jutut aika kaukana BB:n juhlista.

Lainaus:
Mutta hyvää salsaa tehdään jokapuolella, kuten vaikkapa Ruotsissa. Mulle oli esim. yllätys se ruotsalaisen Calle Realin hieno kappale jota tytöt (tytöt !! , sori 'tytöttely' ) soitti PC:ssa joku aika sitten, ja Tommihan sen mulle sanoi että biisi on naapurista kotoisin, vaikka se kuulosti mun korvaan ihan kuubalaiselta.


Hei ihan rauhassa saa tytötellä, tyttöjähän me ollaan :) Ja "kappale jota naiset soitti PC:ssa" kuulostais aika omituiselta.

Nyt pitää vähän hehkuttaa tuota Calle Realia. Aivan älyttömän hyvä bändi, debyyttilevy loistava! Munkin korvaan kuulosti ja kuulostaa edelleen kuubalaiselta, mutta kyseessä on siis ruotsalainen ryhmä. Muusikoista suurin osa on kyllä käynyt imemässä vaikutteita Kuubasta. Tämä bändi soittaa siis timbaa, erittäin tanssittavaa sellaista - mutta myös hyvin erilaista kuin muut. Lainaus timba.com:in arvostelusta: "In fact, they don't quite sound like anyone else. There is a swing or a groove that is very distinctive throughout the entire album; fast songs and slow songs alike." Allekirjoitan tuon, ja samalla vielä totean, että levyn kaikissa biiseissä on mun mielestä hieman melankolinen sävy - ei siis millään muotoa masentava, mutta jotain surumielistä ja samalla todella iskevää siinä musiikissa on. Tykkään, tykkään, tykkään, suorastaan rakastan. Ja huomatkaa tuo sana "swing"...tämä ei ole siis sitä swingitöntä tai munatonta musiikkia josta on kovasti keskusteltu Very Happy

Lainaus:
Tällä perusteella siis moni Helsingissä soiva (salsa)biisi ei olisi salsaa - tosin sinänsä pirullako määrittelet mikä biisi on ja mille sukua?


Joo ei oikeesti lähetä analysoimaan mikä on salsaa ja mikä ei, se on yhtä turhauttavaa ku keskustella maailman synnystä. Muistuu mieleen muutaman vuoden takainen clave-keskustelu joka vaan jatku ja jatku ja jatku, ja kuka siinä loppujen lopuks oli oikeessa? Luultavasti kaikki, tai ehkei kukaan. Jokainen saa rauhassa päättää minkä haluaa mieltää salsaksi, ja siitä edelleen hyväksi ja huonoksi salsaksi, ja sen mukaan pyrähtää tai olla pyrähtämättä tanssilattialle jammaamaan.

Lopetan sepustukseni tähän, postikusti toi juuri mulle uusia levyjä, jihuu. Ja vaikka ahmed on tilastoja vastaan, niin kerronpa silti, että niistä levyistä 2 on kuubalaisia ja 2 ei-kuubalaisia. Very Happy heh heh

Kommentit

Lähetetty:Ti 30.01.2007 - 12:06 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Onko Prodland muuten vielä hengissä vai koko henkilökunta vain lähtenyt talvea pakoon? Tuli mieleen tuosta sun postikustista, että ei ole näkynyt marraskuussa tilaamiani CD:itä eikä kukaan ole kyseisestä puljusta edes vastannut vuodenvaihteen tienoilla tekemääni kyselyyn tilaukseni kohtalosta... Mistä nettikaupasta ostat itse levysi?
Lähetetty:Ti 30.01.2007 - 12:31 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Prodland on kyllä ihan hengissä, kustin tuomat levyt oli nimenomaan sieltä. Oon aina saanu levyni sieltä parissa viikossa. Mikähän siinä nyt sun kohalla mättää? Toivottavasti asia selviääpi!
Lähetetty:Ke 31.01.2007 - 13:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
charanguera kirjoitti:
Jokainen saa rauhassa päättää minkä haluaa mieltää salsaksi, ja siitä edelleen hyväksi ja huonoksi salsaksi, ja sen mukaan pyrähtää tai olla pyrähtämättä tanssilattialle jammaamaan.


Salsaa voi kyllä tanssia melkein musiikista riippumatta, klubeilla jotkut vetää reggaeton-biisitkin salsaten, salsatunteja on vedetty hiphopin tahtiin och så vidare. Ja silloin kun olin vielä nuori ja kiinteä, tuli vetastua laivan diskoteekissa illan lopuksi yksi parisalsa ilman musiikkia, hienosti sujui sekin. Mikä hieno laji tämä salsa, kertakaikkiaan.

Huomenna olisi kiva tsekata PC:ssä esiintyvä bändi, mutta kuinkahan tanssittavaa musiikkia he soittavat? Juuri pidin palopuheen siitä, miten salsaa voi tanssia minkä tahtiin tahansa, mutta itse tykkään kyllä salsata ihan vanhan kunnon salsan tahtiin. Kaikennäkösiä omituisia kokemuksia kun bändeistä on, ei ihan mitä tahansa uskalla lähteä kuuntelemaan. :)
Lähetetty:Ke 31.01.2007 - 17:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kannattaa tulla huomenna salsaamaan. Viimeksi bändi soitti erittäin tanssittavaa musiikkia. Ohjelmistossa oli vanhoja klassikkoja tyyliin La negra tomasa ja uudempaa salsaa kuten vaikkapa Maracan Descarga total. Yleensä salsabändit lähtee keikalle sillä asenteella että porukka pitää saada lattialle Very Happy .

-Markku
Lähetetty:Ke 31.01.2007 - 21:08 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Joo, tämä musakeskustelu on kyllä ihan tervetullutta. Täytyy tunnustaa, että ( jostain ihmeellisestä nimeltämainitsemattomasta syystä :) ) en kovin paljon ole ehtinyt perehtyä salsamusiikin eri genreihin saati sitten vielä löytämään sieltä oman mieleiseni musiikin tai bändejä.

Mutta pikku hiljaa ....

Oliskos kenelläkään antaa ideoita hyvästä salsamusasta? Orkestereita, bändejä, levyjä? Onko joitakin aivan yli yber mega bueno klassikkoja joita jokaisen tulisi tietää? Vanhaa ja uutta? Tai joitakin hyviä internet sivustoja josta saisi hyvän selkokuvan salsamusan historiasta ja sen eri genreistä? Kaikki tieto otetaan vastaan ilolla.

Edellä mainittiinkin jo joitakin bändejä.. Tästä aiheesta on varmaan joskus ollut täällä aiemminkin keskustelua mutta se on menny ohi kun olen lymyillyt aivan toisenlaisilla foorumeilla Rolling Eyes


Kiitos :)


T: Janika
Lähetetty:To 01.02.2007 - 09:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hyväksi havaittu keino selvittää mistä musasta itse tykkää on kuunnella mahdollisimman paljon eri artisteja. Tätä voi harjoittaa esim. tanssitunneilla, netin kautta, levykaupoissa (mars viiskulman eroselle, siellä saat kuunnella niin kauan kuin kehtaat), kirjastossa (...?) ja ennen kaikkea, ylläri, ylläri...klubeilla! (Menee jotenkin kummallisesti aina klubeille sisäänheittämiseksi nämä mun tekstit)
Hyvistä salsapitoisista nettilinkeistä voi tiedustella vaikka villeltä ja charangueralta, siellähän ne surffaa virtuaalilaineilla kumminkin päivät päästään Laughing
(oikeasti olen vain kade, koska minulla ei vieläkään ole äänikorttia reliikkikoneessani)
Mad
En heittele tähän mitään biisin- tai esittäjien nimiä, koska a) listasta tulisi liian pitkä luettavaksi b) joku toinen sen kuitenkin tekee ja syttyy suuri mielipidesota
Eri genreistä varmaan tulee taas tyhjentävä selostus tämänkin otsikon alle by joku sen alan guru.
Lähetetty:To 01.02.2007 - 09:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Paras tapa kuunnella ilmaista salsaa netissä on mielestäni nettiradio www.batanga.com. Täysin laillista hommaa! Laittomuuksiin ei tällä sivustolla ryhdytä :)
Lähetetty:To 01.02.2007 - 13:59 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Yksi hyvä nettiradio löytyy myös täältä: http://www.sky.fm/salsa/

- Tiina
Lähetetty:To 01.02.2007 - 21:33 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Täältä löytyy hyvin esiteltynä yksi salsamusiikin genre:
http://www.timba.com/
Lähetetty:Pe 02.02.2007 - 01:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tosi kiva ilta systemissä tänään. Musiikillisesti ja kaikin puolin. Oli omakin menokenkä mennyt oikeaan jalkaan. Kiitos esiintyjille ja tanssipareille!!!
Lähetetty:Pe 02.02.2007 - 17:25 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> aa,totta puhut torstaista.Oikea orkesteri sillon tällöin tuo aidon vivahteen iltaan.Kyllä dj:t kin olivat huomioineet sen,lämppäsivät yleisön vastaanottavaiseksi soitattamalla viihdyttävää tanssimusiikkia; vaikka välillä vanha olis tarvinnut nitroa kielen alle kun meno oli kuin moukarihäkissä.Vanhuus ei tuu yksin.Tisikijaanat ja bändi panivat sukat rullalle.Ja vau!Mitä daameja oli silmänilona.Panostaakohan he enemmän noihin bändi-iltoihin.Katselin juuri LVV:n keikkatallennetta ja täytyy tyytyväisenä tunnustaa,että kyllä Suomesta löytyy laatu ladyja.Oon ihan liian harvoin käynyt radalla.Tää täytyy korjata.
Lähetetty:Pe 02.02.2007 - 18:05 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
PEKKAaalto kirjoitti:
Ja vau!Mitä daameja oli silmänilona.Panostaakohan he enemmän noihin bändi-iltoihin..


Joo Pekka, oikeassa olet, bändi tuo oman aina ekstransa iltaan, joten verkkarit jää naulaan ja me daamit iskemme sitä parempaa rytkyä päälle. ...Oletan siis kuuluvani mainitsemiisi laatuleideihin. Wink
(oliko vanvanin videon tytöt jotenkin laadultaan huonompia, ja miten se ilmeni?)

Salsainhelsinki on siitäkin kiva harrastus että voi hyvillä mielin hengailla farkuissa ja hooämmän poolopaidassa mitälie hörsöä ja untuvaa päälleen vetäneen vierellä eikä kukaan katso hirveän kieroon. Tunnelma on siis kotoisa. Vaikka pojat tietysti äänestää sen hörsön ja untuvan puolesta eikös vaan.... Question
Lähetetty:Pe 02.02.2007 - 20:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kyllähän se kauneus on aina katsojan silmissä..tulipahan mieleen muutaman vuoden takainen Cubaid tapahtuma jonne mutaman tutun kanssa lähdin toiveikkaasti muka joraamaan alkeellisista taidoistani huolimatta. Liekö syy siihen etten päässyt tanssilavalle ollenkaan ollut a) aloittelijan leima otsassa b) tuntematon naama c) vai olisiko tummanpuhuva vaatetukseni niittivöineen pelottanut uskaliaimmatkin pois tieltäni heh heh. No, niin tai näin oli siellä kivaa rytkyttää ihan itsekseenkin Very Happy

Palataanko aiheeseen? Hieman pientä on omasta mielestäni ollut täällä tämä suuri musiikkikeskustelu mutta kiitos vain kaikille vinkeistä ja linkeistä. Omasta levykokoelmasta vain murto-osa on ns. salsamusaa mutta seuraavanlaisia levyjä olen tässä haalinut:

Los Cumbacheros - Rompehielo de corazonez

Salsa/timba kokoelma- löytyy ihan laidasta laitaan musaa

Buena Vista Social Club- tää on ehkä klassikko

Viva Cuba kokoelma 2 cd levyä- joihinkin biiseihin en pääse kyllä yhtään kiinni.

Son o Salsa vol. 2

Cuban beats...rumbaa cha cha chata ja sambaa

World music Cuba- tällä levyllä on iki ihana Grupo Irakeren bacalao con pan, siitä tykkään kovasti. Very Happy

pari aika hyvää kokoelmaa mamboa ja salsaa mutta eivät nekään nyt ihan täysin säväyttäneet.

Compay Segundon kokoelma- nooo...sitä traditionaalista menoa

Orishas-Sintesis...tämä on hyvä levy.

Rumberos de Cuba-Donde andabas tù? Kiva rumba levy.Mukavaa viikonloppua ja kiitos vielä vinkeistä!

T: Janika
Lähetetty:La 03.02.2007 - 11:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> MDB, näyttäis olevan sulla siinä aika tarkkaan Anttilan valikoima kohtalaisen yksipuolisia rough guide -levyjä, ehdotan edelleen pistäytymistä siellä erosella. Mitenkään kumbantseeroja ja muuta pappamusaa väheksymättä, eroselta löytyy tuoreempaa tavaraa. Ja sit on nää netin musakaupat, kun jo tiedät suunnilleen mitä etsiä, jotka yleensä myös antaa kuuntelunäytteen biiseistä...
Lähetetty:La 03.02.2007 - 14:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> ville suosittelee:

Michael Stuart - Back to da barrio
Frankie Negron - Amanecer Contigo
Sexappeal - Mal O Bien
N'Klabe - A Punto De Estrellar
8 Y Mas - Juega Billar

Esimerkiksi.
Lähetetty:La 03.02.2007 - 14:22 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> ville suosittelee myös:

salsa italia vol 1, 2 ja 3
Andy Y Lucas - En Su Salsa
Einllo - Eternamente (dj titi pick!)
Raza Latina - Para Que Bailen
Roy Alexandre - Corazon Duro

Sit on öö about tsiljoona muuta bändiä/artisteja ja ne ns. "kuuluisimmat artistit/bändit" löytyvät sit näiltä listoilta. Mut joku muu voi listaa niitä koska en vanhemmista levyistä niin tiedä.

ihan offtopikkina mua kiinnostaa tietää miten neiti Janika erottaa mambon ja salsan noin nopeesti :)

http://salsa.fi/keskustelut-686.html

tuolta kans vinkkejä!
Lähetetty:La 03.02.2007 - 14:44 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> ei hitto, pakko pistää ees pari klassikkoo. omasta mielestäni siis.

Lalo Rodriguez & Willie Rosario - Ven Devoooorameeeeeeee otra veeeeeeez
Polo Montañez - Un Monton De Estrellas (oon kuullu huhuu et tästä biisist on tehty biljoona remixii?)
El Gran Combo - Brujeria
Oscar De Leon - Lloraras

En tiiä lasketaanks Marc Anthonyn biisei nyt niin legendoiks mut duetto La Indian kanssa "Vivir Lo Nuestro" on kyl kait aika legenda?

Johnny Colon - Merecumbé
Gilberto Santarosa - La agarro bajando
La Sonora Carruseles - Micaela
La Sonora Carruseles - La Comay
Los Van Van - Despues De Todo ( Very Happy)
Africando - Aicha

ja niin edelleen. Varmasti jokaisella on omat käsitteet "legendoista", mut kait nää vois laskee ainakin jossain määrin niihin.

Koht joku DJ-NAINEN pistää tähän sit sellasen listan et pamahtaa :) Sitä ootellessa!
Lähetetty:La 03.02.2007 - 18:53 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> no villehän innostui urakalla listaamaan herkempää easy listening-osastoa ja muita tanssilattian takuuralleja ja kyllähän sieltä tipahteli noita takavuosien hittejä ja ikuisia ikivihreitä oikein kiitettävästi.
Allekirjoittaneen lempparibilemusa menee astetta rytäkämmäksi, kantsuu tsekata mitä tarjoavat mm. Charanga Habanera, Manolito, Michel Maza, Dayron y el boom, Maikel Blanco, Calle real, Paulo FG... kyllä näillä pitäis jokunen rustoutuma irrota lannerangasta.
Ei pamahda tämän hurjempaa dj-naisen listaa tähän hätään, kolleega tehtailkoon jos kiinnostaa Cool
terv la tsuli
Lähetetty:La 03.02.2007 - 20:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hmm, siis sellaisia jotka uponnee suurimpaan osaan mauista ja Helsingistä löytääkin jotta voi esikuunnella ennen kuin ostaa:

Adalberto Alvarez, sekä levy Para bailar casino että Mi linda habanera

Los Van Van Chapeando.

Manolito y su trabuco Locos por mi Habana

Eddie Palmieri El rumbero del piano

Edwin Bonilla Soy la candela

Ray Barretto Soy Dichoso ja Acid

Africando Mandali, Martina tai Tierra Tradicional
Lähetetty:Su 04.02.2007 - 10:07 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Melkonen määrä on tullu musavinkkejä, niitä läpi kolutessa vierähtää varmasti tovi jos toinenkin :) Mulla ei nyt tähän hätään tuu mieleen muuta lisättävää ku N'Klabe - I love salsa (koko albumi). Ja aikasemmin suositeltu saman bändin "A punto de estrellar" on oikeesti nimeltään "A punto de estallar" :) Niin ja kannattaa tosiaan tsekata kirjastot, Helsingin piplioteekeistä löytyy yllättävän paljon ihan kivoja salsalevyjä. Rauhallista sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!

-Titityy Cool
Lähetetty:Su 04.02.2007 - 20:13 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on tosiaan hämmästyttävän hyvä valikoima cd-levyjä. Helmet varausjärjestelmästä löytyy yli 400 levyä hakusanalla salsa varhaisesta 1920-luvun sonista tämän päivän timbaan ja kaikkea siltä väliltä. Eli jos etnomusikologinen tutkimus salsasta kiinnostaa niin sinne vaan levyjä varaamaan.

Jaa, mitä mä sitten ottaisin mukaan autiolle saarelle, ... rommipullon lisäksi, yksi levy ei varmaan riittäisi, sanotaan vaikka Sierra Maestran Tibiri tabara, joku Los Van Vanin levy ja vaikkapa Fruko y sus tesos Salsa explosiva, ... niin ja tietysti Bimbo G tulisi varmaan myös pakattua mukaan Very Happy

-Markku
Lähetetty:Su 04.02.2007 - 22:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Markku, pane toivomuslistalle autiolle saarelle rommin ja levyjen lisäksi yksi nainenkin, kenen kanssa sä muuten tanssit? Jaa, ehkä se ei sitten olisi autio. Sijoitetaan se daami vaikka jonnekin sopivalle pienelle lähisaarelle (melontamatkan päähän) Karibialla. Mä voin tulla kolmannelle saarelle. Laughing
Katjan kommenttiin "Vaikka pojat tietysti äänestää sen hörsön ja untuvan puolesta eikös vaan...." aiemmin tässä threadissä vastaan vielä, ei niillä vaatteilla ole väliä. Tai ehkä hörsö ja untuva toimii, jos ne on esimerkiksi enkelin siipinä.
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 07:55 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> eipä tietenkään väliä vaatetuksella, ei haittaa vaikka ilmankin (gääh) Aution saaren listaan levykokoelman, tanssiparin ja rommin lisäksi ei pidä unohtaa kasaa pattereita ja niillä toimivaa mankkaa, mutta vielä käytännöllisempi olisi bändi, joka tässä tapauksessa voisi olla Carlos Manuel vanhan klaaninsa kanssa. Ja jos ahmed sattuisi olemaan nainen niin whatta heck, ei sen (tanssi)parinkaan niin väliä Wink
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 10:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kiitos Ville hyvistä musiikkivinkeistä! Very Happy

Ja nyt sitten vain You tube'ttamaan näitä, hieman piristystä tylsään maanantaihin. Cool
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 13:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> ei kestä!

unohin mainita että noi 2 ekaa postiani koskivat siis albumeja. Suosittelen myös tutustumaan www.salsaforums.com:iin, sieltä löytyy niin paljon infoa kaikesta mahdollisesta.
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 16:43 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Arvon suurvisiiri täytyy saada mukaan ensikesän Pihliksen, meidän oman trooppisen paratiisisaaremme, järjestelyihin kun tuntuu olevan hyvin selvillä mitä saareen tarvitaan. Ja siellä naturistipuolella voi todellakin tanssia vaikka ilman vaatteita, ehkä sukupuolikin sitten selviäisi. Vielä ei uskalla pyytää tanssipariksi autiolle saarelle Wink . VilleVernerikin voi sitten taas vaihtaa sukset kanoottiin.

Niin, hyviä musavinkkejä täällä !

-M
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 17:41 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kyllähän nyt Saarisen pitäisi nämä saariasiat hallita, tyypilliset piknik-evääthän sinne on pakattava, eli jokainen tuo nyytissään jotain kivaa. Raadonsyöjät makkaroita, märehtijät munakoison. Ja jokaiselle oma pillimehu sen rommin kanssa tai ilman. Kevyttä kesämusaa, hyttysmurhaa ja kevyet kengät -a vot on juhla pystyssä. Kanootti, tikkataulu ja räsypokka lisäävät haastavuusastetta.

Palatakseni Suureen Musiikkikeskusteluun, eikö kukaan enää muista seuraavia vai eikö kehtaa tunnustaa seuraavia renkutuksia

Carlos Oliva & los sobrinos del juez -Vehicle/Tu carrito
Chalie Cruz -Un chin chin
Yuri Buenaventura -Salsa Raï
Willy Chirino -La jinetera
Nite and Day -Yo no sé
Puerto Rican Power -Me tiene loco

...voi kyllä niitä veivattiin silloin kun vielä oltiin nuoria ja urheita
Rolling Eyes
Lähetetty:Ma 05.02.2007 - 17:52 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> La Chuli sinut luokitellaan ehdottomasti laatuladyksi eikä vain pukeutumisesi vuoksi vaan mm.loistavan tanssitaitosi,iloluonteisen persoonasi ja rytäkämmän musamakusi ansiosta.Willewernerille:Vaatteilla on väliä.Näillä pakkasilla ei pärjää ilman.Toki mielenkiinotsenpaahan on se mitä pukee alle kuin päälle.Pukeutuminen on osa tapakultuuria.Se ei tietenkään ole pääasia vaan kiva tapa huomioida aika ,paikka ja tilaisuus.Olen kuullut ,että paremmissa piireissä kaikenlainen hienostelu on out.Mut mun puolesta daamit saa tälläytyä.Te hyvän musiikimaun omaajat voisitteko laittaa top5 listan salsarahvaalle niin saisin minäkin hyvää musaa kotiin.
Lähetetty:Ti 06.02.2007 - 07:52 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> hego:
PEKKAaalto kirjoitti:
La Chuli ...iloluonteisen persoonasi ja rytäkämmän musamakusi...


Kiitos Pekka rohkaisevasta tekstistä, näytän sen äidillenikin niin ehkä se lakkaa ostelemasta mulle niitä "yks v***n päivänsäde" -pipoja.

Rytäkämmästä musamaustani poiketen pitää tähän vielä mainita ikuinen lempparini Adolescent´s Orquesta. (Löytyy myös mm nimellä adolescentes orquesta)
Nimiviritys ei lupaa hyvää, mutta kuunnelkaa musaa, esim. Me nego, Huellas, Anhelo, Virgen, Persona ideal... Tykkään isolla Teellä.
Ja tänään työmatkallani, taapertaessani vastatuulessa henkeä haukkoen, korviani lämmitti mukavasti Robert Avellanet albumillaan "Sentir". Sekin oli kaunista. Surprised huokaus
Lähetetty:Ti 06.02.2007 - 09:13 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Suuret kiitokset musavinkeistä Very Happy ja uskonpa, että La Chuli on oikeassa. Kokoelmani näyttää Anttilasta ostetulta. Siltä se hieman kuulostaakin...heh. Sanoisin itse samaa jos joku kertoisi metallikokoelmansa sisältävän vain Iron Maidenia, AC/DC:tä tai Black Sabbathia ( kaikella kunnioituksella ). Anttilan musavalikoima ihan minkä tahansa genren suhteen on niin onneton, että en sinne enää ole pitkiin aikoihin vaivautunut. Samoin on muidenkin isojen ketjujejn musaliikkeet Free Record shoppeja myöten. Tiedän syynkin tähän tasapäistymiseen ja siihen miksi hyllyiltä löytynee vain isojen major labeleiden mainstream mierdaa Mad mutta ei mennä nyt tähän aiheeseen jotta päivä ei ihan menisi piloille Wink

Kiitos kirjastovinkistä, katsotaan mitä sieltä löytyy :)
Lähetetty:Ti 06.02.2007 - 20:37 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
MDB kirjoitti:
Kokoelmani näyttää Anttilasta ostetulta. Siltä se hieman kuulostaakin...heh. Sanoisin itse samaa jos joku kertoisi metallikokoelmansa sisältävän vain Iron Maidenia, AC/DC:tä tai Black Sabbathia ( kaikella kunnioituksella ).

...jaahas jaahas, tästä päätellen uranvaihtoni metallideejiiksi saa vielä odottaa... Cool
No joo, meni taas aiheen vierestä, sorgsen. Razz
Lähetetty:La 10.02.2007 - 15:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tänään kaupungilla käydessä hieman ylimielisesti piipahdin tunnelin Antillan levyosastolle. Menin ihan varsin katsomaan onko tarjonta edelleen aivan niin suppeaa kun annoin tuossa taannoin ymmärtää. Ensimmäisenä vastaan tuli ne AC/DC:t ym...mutta kun saavuin perimmäisille synkemmille hyllyille, oli ihmetykseni suuren suuri :) Täytyy sanoa, että pitänee ottaa hieman sanoja takaisin. Jotakin siellä on nyt tapahtunut ja parempaan suuntaan. Löysin sieltä semmoisia metallilevyjä joita en olisi kuuna päivänä ihan Anttilan hyllyiltä odottanut löytäväni. Olin aivan monttu auki, että ei tää voi olla totta. Siinä sitten ostin ne kaikki 6 levyä pois sieltä notkumasta Very Happy ( eli tarjonta on taas ennallaan heh heh )Oli ihan pakko sanoa tiskillä, että heidän valikoimansa on hitusen verran parantunut. Myyjä kertoi, että he ovat klassista puolta rajoittaneet paljonkin ja se näkyy hieman ( mutta vain hieman ) metallin hyväksi. Salsalevyjä ei löytynyt.

Että tämmöistä...

Mukavaa viikonloppua


T: Janika
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 13:06 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hui! Shocked Miten on mahdollista, että suuressa musakeskustelussa kukaan ei ole vielä tuonut esiin loistavaakin loistavampaa Pupy y los que Son Sonia!? Johtaa kirkkaasti mun iTunesin Top 25 most played -listaa.
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 13:29 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Lefty Pérez - Salseros Unidos

Image

Upeeeeeeeee levy.

ps. venailen jo el sabor de tu bocan soivan ens torstaina!!
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 13:45 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> heh, ville, mulla on ollu toi levy jo jonkin aikaa mutta jostain syystä se jämähtää aina sinne laukun pohjalle, ei ole (vielä) kolahtanut suoraan mun makuhermoon. Täytyypä kuunnella uudestaan läpi, jotta minkälainen maku siellä suussa on Wink
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 13:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> mä tykkään ihan mielettömästi, vähän niinku frankie negron nopeemmalla temmolla :)
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 14:06 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> täällähän on kovempi meno ku galtsussa... Very Happy
joo, ehkä se armoton kujanjuoksu on se juttu, että vasuri perez ei iske, oon näin vanhemmiten alkanut diggailla möyriviä, täyteläisen loksahtavia magnum-rytmejä Laughing

...kuten samba luku samba buahahahahaa Laughing
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 14:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Mun mielestä se levy on aika boring, peruskilkutusta. En-kuuntelis-kotona -kamaa. Mut pistetään nyt sitte villen mieliks torstaina se el sabor de tu boca, se on itse asias kiva biisi :) Niin ja viime perjantaina cafe latinossa laitoin kappaleen nro 5 samalta levyltä. Joo-o, kyllä sitä tulee useinki soitettua klubeilla sellasta mitä vapaa-ajalla ei kuuna päivänä kuuntelis... Very Happy

...mä en siis millään muotoa tahdo arvostella villen musiikkimakua, joka muuten on oikein mainio Very Happy Tää lefty ei vaan meikäläiseen iske eikä näemmä kollegaankaan, mäkin oon niiden magnum-rytmien kannalla Very Happy

LUKU-SAMBA!!! muahhah
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 14:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
LaChuli kirjoitti: täällähän on kovempi meno ku galtsussa... Very Happy
joo, ehkä se armoton kujanjuoksu on se juttu, että vasuri perez ei iske, oon näin vanhemmiten alkanut diggailla möyriviä, täyteläisen loksahtavia magnum-rytmejä Laughing

...kuten samba luku samba buahahahahaa Laughing


Rolling Eyes Rolling Eyes toivottavasti saadaan ääninäytteet että selviää mistä on kyse Question

Tässä nettiradiolinkki, josta tulee timbaa:
http://www.live365.com/stations/timbacubana

-Markku
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 14:20 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Dime algo. Oon himassa kuunnellu Nick Cave and the Bad Seeds -kokoelmalevyä perusdepressioon viime päivät. Ja hyvää kävelyseuraa tekee reggaetonkokoelmat :)
Sitten voi taas klubeilla laittaa salsaa hymy huulilla, itsekin piristyy kummasti. (vai johtuuko se sittenkin siitä kokakolasta)
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 14:43 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
marimar kirjoitti: Hui! Shocked Miten on mahdollista, että suuressa musakeskustelussa kukaan ei ole vielä tuonut esiin loistavaakin loistavampaa Pupy y los que Son Sonia!? Johtaa kirkkaasti mun iTunesin Top 25 most played -listaa.


Joo, ehdottomasti ykkösluokan artisti! Harmi että laulaja Pepito ymmärtääkseni on lähtenyt bändistä Sad , mutta eiköhän Pupy löydä uuden kyvyn tilalle.

Timba_geeksit tietävät kertoa että Pupylta on tulossa uusi levy syksyllä! http://launch.groups.yahoo.com/group/ti ... sage/17859

-Rubio-
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 15:40 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> tupla Shocked huomasin juuri että vaikka tykkään onnesta pyöreenä kuubalaisesta menosta ja timba on sydäntä lähellä, on levykokoelmassani pupyn soolouran mentävä aukko, vaikka tuleekin aina rallateltua "donde pupy va a tocar" (eikä vähiten silloin kun se ei tullutkaan suomeen) ja muita näitä herra pedroson laulelmia. Pitää ehkä ryhdistäytyä joku päivä ja korjata asia. Siihen asti ohjatkaa kollegoille pupya koskevat biisitoiveet klubeilla :)
Pupyn re-versiot omistaan mm. el negro esta cocinando & que cosas tiene la vida on tietysti ihan klassikkokauraa kaikille...
...Sitäpaitsi vaikutti joviaalilta veikolta koska tarjosi autokyytiä kun oltiin kävelyretkellä Havannan auringon paahtaessa Very Happy
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 16:26 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Itseäni lainaten...
jokilaj kirjoitti: Harmi että laulaja Pepito ymmärtääkseni on lähtenyt bändistä Sad , mutta eiköhän Pupy löydä uuden kyvyn tilalle.


Ilmeisesti uusi laulaja Pepiton tilalle onkin jo löytynyt! http://launch.groups.yahoo.com/group/ti ... sage/17867

Odotan mielenkiinnolla miltä uusi jamppa kuulostaa.

-Rubio-
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 21:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> no jippii, hyvä kun löyty niin nopeesti. nyt ku viel tietäis ketä nää pupy, pepito yms on ni hienoo.
keskustelu ainaki kuoli tähän ilouutiseen.
Lähetetty:Ke 21.02.2007 - 23:14 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
LSalSa kirjoitti: no jippii, hyvä kun löyty niin nopeesti. nyt ku viel tietäis ketä nää pupy, pepito yms on ni hienoo.
keskustelu ainaki kuoli tähän ilouutiseen.


Hienoa että tulit pelastamaan keskustelun.. Pahoittelen jos mainitsin nimiä jotka eivät sinulle entuudestaan olleet tuttuja.

Cesar "Pupy" Pedroso on siis yksi kuubalaisen musiikin kulmakivistä. Hän on piiitkän uransa aikana mm. säveltänyt ja sovittanut vajaat parisataa kappaletta ja soittanut pianoa sellaisissa yhtyeissä kuin Orquesta Revé ja Los Van Van ja nykyään Pupy johtaa omaa orkesteriaan Los Que Son Son, joka sekin kuuluu timbamusiikin ehdottomaan kärkikastiin ja jonka siis oli tarkoitus viime loppukesästä vierailla Tampereellakin. Pepito (José Gómez) taas oli yksi Los Que Son Sonin solisteista jonka upeaa ääntä voi kuunnella mm. orkesterin viimeisimmän levyn Mi Timba Cerrá loistavassa kappaleessa La Borrachera. Ainakin Tampereen bileissä kyseinen biisi on ollut varsin ahkerassa soitossa.

Lisää voit Pupysta lukea vaikka orkesterin kotisivuilta: http://www.pupylosquesonson.cult.cu/ tai timba.comista.

Vanha mieshän Pupykin jo alkaa olla, mutta LSalSalle tiedoksi että ainakaan minä en ole nähnyt tai kuullut Pupyn esiintyneen kovin paljastavissa asuissa. Wink Kannattaa ehdottomasti mennä keikalle jos joskus tulee mahdollisuus.

-Rubio-
Lähetetty:To 22.02.2007 - 02:06 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> No offense taken!

Ja siis lopullisen maksimaalisen ultimaattinen totuushan on se et mulla on paras musamaku! Just mietin et mikäköhän se vitosbiisi oli, mikä ylläri et levyn ainut salsaton-biisi Very Happy

Mutjoo, meitsi digailee näist "hitaist" kauniist puerto ricolais-pojista, eiku siis biiseistä! Ja oon siis todellakin kaikkiruokanen mut eniten iskee lentot yms, ja tottakai maailman paras salsalevy back to da barrio.

Ootan innolla mitäköhän versiota tästä viestistä vedetään huomen, sitä ootellessa! WinkImage


ololol.
Lähetetty:To 22.02.2007 - 08:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ou-keeeeei... ultimaalinen totuus selvä, sitä vastaan ei voi taistella.
Tässä työkaverin kanssa tutkitaan tota negronin pärstää, ja hän (työkaveri)asiaan tarkemmin perehtymättömänä totesi että ooi ku söpö, onks se homo?
Et sillai. Mutta jotta homma ei taas mene homoeroottiseksi niinkuin aina välillä tuppaa käymään tällä palstalla, jatketaan eteenpäin.
Hitaista puertoricolaispojista en tiedä mitään mutta hitaat ja kauniit biisit toki kelpaa, niitä villen ja muiden iloksi luvassa taas tänään illemmalla! Timbaa ja muita vauhdituksia unohtamatta, ärhäkämmät tahdithan tunnetusti saa liikettä latta(ri)peppuunkin.
Mala Fé:tä lainaten; Fiesta fiesta pluma pluma gay! Cool
Lähetetty:To 22.02.2007 - 09:59 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ville hei sä oot itse asiassa vähän ton negronin näkönen Very Happy Mut sä oot tyyliltäs enemmänki sellanen "nopee" pieni puertoricolaispoika, ainaki tanssilattialla vipellät ahkerasti Very Happy

Pupy-sedän musiikkia kehuttiin näemmä kovasti, ja kyllähän sillä niitä hittibiisejä on useampikin, mutta en hirveen paljoo oo uskaltanu ko. herran musaa soitella klubeilla kun se on suurimmaks osaks ehkä vähän sekavaa suomalaiseen makuun, sellasta mP:n mainitsemaa (olikse mP..??) rumpukonemeininkiä. Ehkä erehdyn, mutta yleisin valitus koskien timbaa on se, ettei siitä meinaa löytää rytmiä. Pitänee eksperimenteerata enemmän, mitähän kivaa pistäisin illalla :) Mun Pupy-suosikkeja on kollegan mainitsemien lisäks mm. El gato no araña ja Gato por liebre (hassua sinänsä, mulla on paha kissa-allergia, heh) niin ja Pupyn versio Disco azucarista on kans kiva.

Hahhah surffasin amazonin sivuilla ja bongasin tällaisen:

Image

Ville, oot sit avannu oman KysyVilleltä-palstan?? Very Happy Kysy mitä tahansa salsasta ja salsan vierestä, Ville vastaa! Very Happy Very Happy
Lähetetty:To 22.02.2007 - 10:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> No hei ei oo! Mä sain ilmeisesti lähetettyä jo La Chulin Eroselle - tai kai se oli menossa sinne muutenkin - joten kyllä saa soida Pupy tänään!
Lähetetty:To 22.02.2007 - 11:40 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Aivan... Oliks jotain muuta musatoivetta ostoslistaan, häh? (Erosenkin valikoimat on rajalliset. Myös lahjoituksia otetaan vastaan Wink )
Very Happy
Lähetetty:To 22.02.2007 - 11:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Juu, eihän tuo ole halpa harrastus eikä ainakaan mikään bisnes jos palkkaa ei saa tuo DJ:nä toimiminen!
Lähetetty:To 22.02.2007 - 23:22 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
charanguera kirjoitti:
Pupy-sedän musiikkia kehuttiin näemmä kovasti, ja kyllähän sillä niitä hittibiisejä on useampikin, mutta en hirveen paljoo oo uskaltanu ko. herran musaa soitella klubeilla kun se on suurimmaks osaks ehkä vähän sekavaa suomalaiseen makuun, sellasta mP:n mainitsemaa (olikse mP..??) rumpukonemeininkiä. Ehkä erehdyn, mutta yleisin valitus koskien timbaa on se, ettei siitä meinaa löytää rytmiä.


Mun mielestä taas jenkkisalsasta ja ennen kaikkea Puerto Rico -tyyppisestä "tasaisesti lipuvasta" musiikista ei meinaa löytää rytmiä, tai sen kadottaa helpommin. Mulla on ainakin timban suhteen semmonen olo, että siinä on jotenkin enemmän rytmistä kudosta, josta saa otteen (oma ja täysin epämusiikkitieteellinen mielipide). Kaipa se on loppujen lopuksi ihan kiinni siitä, minkälaista musiikkia on salsapolkunsa alussa tottunut kuuntelemaan, kun sitä rytmiä on opetellut etsimään.
Lähetetty:Ma 11.02.2008 - 22:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> kysymys:

miksi tirson uusin levy on niin v***n hyvä?

ei mulla muuta, jatkakaa.

-ville
_________________
LMP
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia