Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: LA-style opetusta Kumpulan liikuntakeskuksessa

LA-style opetusta Kumpulan liikuntakeskuksessa

Lähetetty:Ma 02.10.2006 - 21:39 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Helsingissä alkaa 14.10 LA-style salsan peruskurssi. Tunnit ovat lauantaisin 15:00-17:00 Kumpulan liikuntakeskuksen musiikkisalissa. Tästä kahdesta tunnista opetusta on 15:00-16:30 jonka jälkeen on puolen tunnin vapaaharjoittelumahdollisuus. Tunnit alkavat tavallisesti yksin tehtävillä rytmiharjoitteilla (sekä salsa että chacha-musiikkiin) joiden jälkeen opetellaan paritanssia. Omaa paria ei tarvitse vaan parit vaihtuvat.

Kurssin nimenä on peruskurssi joka käytännössä tarkoittaa sitä että aivan nollasta ei lähdetä vaan ihmisillä oletetaan olevan jo jonkunlainen ymmärrys jonkun salsatyylin perusaskeleesta.

Lyhyt esittely tyylisuunnasta löytyy osoitteesta
http://www.salsa.fi/wiki-Crossbody-stylet.html

Opettajina toimivat enimmäkseen allekirjoittanut, Mikko Pyhäjärvi, parina vaihtelevasti joko Mari Vainikainen tai Jonna Hagelberg, sekä Janne Sahari ja Anna Oranen.

Lisätietoja saa joko sähköpostitse osoitteesta mikko.pyhajarvi[at]helsinki.fi tai puhelimitse 0407543060

Hinnat
HY opiskelijat jotka ovat maksaneet liikuntamaksun, 0e/kerta
HY opiskelijat ilman liikuntamaksua, 3.5e/kerta
Hanken, KuvA, MPKK, SibA, TaiK, TeaK 5.5e/kerta
Muut 6.5e/kerta

Ja opetus siis tapahtuu helsingin yliopiston tiloissa josta johtuu vaihteleva hinnoittelu. Tunneille saa joka tapauksessa osallistua kuka tahansa maksamalla tuon 6.5e hinnan. Maksu tapahtuu liikuntakeskuksen aulassa olevalla tiskillä ja oikeuttaa tunnin lisäksi käytttämään liikuntakeskuksen muita palveluita (saunat, kuntosali, kiipeilyseinä, palloiluhalli jne)

Ennakkoilmoittautumista ei ole. Riittää kun saapuu paikalle.

Osoite
Kumpulan liikuntakeskus, Väinö Auerin katu 11

-

A Los Angeles style salsa class begings on october 14th at Kumpulan liikuntakeskus. The classes will be held on saturdays from 15:00 to 16:30 followed by half an our of practice time (music will be playing that people can practice to but there will be no "official" instruction, questions will be answered though). The classes start with shines, exercises that teach rhythm that are done to salsa and chacha music but are mostly focused on dancing with a partner. You do not need to bring your own partner since partners will rotate.

The class intermediate level. This means that it will be assumed that people attending will have had classes in some salsa style and are familiar with the basic step of that style.

The style that we teach is salsa on 1, danced on a line.

The course is given by Mikko Pyhäjärvi, with either Mari Vainikainen or Jonna Hagelberg teaching the women and Janne Sahari and Anna Oranen.

For additional information contact mikko.pyhajarvi[at]helsinki.fi or phone 0407543060

Price
Students at the University of Helsinki who have paid their sports payment, 0e/class
Students at the University of Helsinki who have not, 3.5e/class
Students at Hanken, KuvA, MPKK, SibA, TaiK or TeaK, 5.5e/class
Others, students or other, 6.5e/class

The instruction happens at the facilities of the University of Helsinki (which explains the pricing Wink ). This doesn't mean that the classes are only for students, anyone can attend by paying the 6.5e price. The payment also entitles you to use all the other services of the sports center, incuding saunas, gym, climbing wall and the tennis and basketball courts.

Address
Kumpulan liikuntakeskus, Väinö Auerin katu 11

Kommentit

Lähetetty:Ti 03.10.2006 - 16:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Pienenä selvennyksenä kun tätä useampi kyseli sähköpostitse. Kurssi on siis ilmainen HY:n liikuntamaksun maksaneille, oli sitten kyseessä opiskelija, henkilökunta, yliopistoliikunnassa jotain valmentavan työsuhde-etu tai muuten vaan liikuntamaksun maksanut.
Lähetetty:Ti 17.10.2006 - 16:30 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Jatkuuhan LA-stylen opetus Kumpulassa 14.10. jälkeenkin? Ja jos niin mihin asti?
Lähetetty:Ti 17.10.2006 - 18:39 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Jatkuuhan se, poikkeuksena tosin ainakin 28.10 jolloin sitä ei ole.
Ajatuksenahan tossa on että se jatkuu ainakin syyskauden.
Lähetetty:La 21.10.2006 - 18:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> 28.10 tunti pidetään myös, poikkeavasti vaan Viikin monitoimitalolla, osoitteessa Talonpojantie 8 (lohko A)

Oli muuten kummallinen tunti tänään, 7 ylimääräistä miestä alussa Razz Tehtiinköhän salsahistoriaa... Tuskinpa toistuu enää.
Lähetetty:Ti 24.10.2006 - 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hei,
voiko kurssilla käydä vain jonain lauantaina jos on jo perustaa salsasta?
Laughing
Lähetetty:Ke 25.10.2006 - 00:10 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Luonnollisesti... Tuolla voi tosin tehdä heikkoa jos EI ole minkäänlaista perustaa salsasta. Ajatus kun joka tapauksessa oli että helsingissä on viikossa yli toistasataa tuntia opetusta kuubalaisesta salsasta, joten puolitoista tuntia on aika vähän. Tästä seurasi että päädyttiin jonkunlaiseen alkeisjatko (tai no mun sanoillani perus) ajatukseen.

Periaatteessa kuitenkin tarkoitus on tehdä kaikenlaista, alun rytmijutskat luultavasti ovat hankalin osa. Paritanssi taas helpoin, vienti- ja käsienkäyttödrillit sieltä väliltä.
Lähetetty:Ma 30.10.2006 - 15:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kiitos hauskoista ja vähintäänkin puoli-ilmaisista treeneistä!

Vähän kommenttia tästä:
mP kirjoitti:
Periaatteessa kuitenkin tarkoitus on tehdä kaikenlaista, alun rytmijutskat luultavasti ovat hankalin osa. Paritanssi taas helpoin, vienti- ja käsienkäyttödrillit sieltä väliltä.


Hmh, voipi olla niin, että ne rytmiharjoitukset ovatkin tosi helppoja soolosalsasta innostuneelle. Ja toisaalta parin kanssa tanssiminen saattaa olla vielä hakusessa.

Anyway, LA-style -treenissä käy enemmän miehiä kuin soololattareissa olen ikinä nähnyt. Miksiköhän näin, ovatko soolotunnit liian koreografisia? "Suomessa naiset ovat machoja", lausahti kuubalainen opettaja Basaari-ohjelmassa. Siis meikänainen tanssii mielummin yksin/naisporukassa kuin antaa miehen viedä ja pyörittää?

Toisaalta Itäkeskuksessa pidetyssä tanssityöpajassa kuuli sellaisenkin mielipiteen, että: "Suomessa salsaopettajat ovat aina miehiä ja oppilaat nuoria naisia. Miesopettajat toki vanhenevat, mutta harrastajat ovat jatkossakin parikymppisiä tyttöjä." Näin tuumaili eteläamerikkalainen naisohjaaja... taisi hiukka liioitella, mutta on tuossa perääkin. Vai?
Lähetetty:Ke 01.11.2006 - 13:43 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> No niinhän se on ollut aina, eikä pelkästään soololattareissa... Edellisen kerran vedettiin LA style tunteja joskus vuonna 2003? Silloinkin oli jatkuvasti enemmän miehiä kuin naisia... Joka tapauksessa toi toissakerran 17 miestä 10 naista oli kyllä epäsuhtaennätys tähän mennessä. Noh, paskempi tsäkä, miehet kun ei jonota joten punttis kutsuu ja uudestaan tuskin tullaan paikalle kun ei ollut naisia :) Joku kommentoi silloin aikoinaan että se on toi yliopistoliikunnan tuoma ikäprofiili, paritanssivia nuoria naisia kun ei kauheasti ole.

Noh, mulle se rytmihärpäkkä on edelleen vaikeampaa kuin partnerwork. Ehkä se menee niin että sitä osaa mitä on tehnyt paljon Razz Joten miehillä yleensä footwork on enemmän hakusessa kuin naisilla.

Saapa nähdä mitä tehdään ens kerralla jolloin olen (kai) taas minä puikoissa...

Niinjoo, 11.11 lauantaina on joku yliopiston liikuntateemapäivä joten sali on taas muussa käytössä.. Eli ei siis meillä. Yllättävän hankalaa tää homman järjestely noissa tiloissa näköjään.

EDIT: ... enpäs olekkaan, Janne + Anna vetää tulevan lauantain
Lähetetty:La 25.11.2006 - 19:07 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Eli ensi viikon lauantaina (2.12) on siis tämän syksyn viimeinen tunti. Keväällä näillä näkymin jatketaan, siitä tullaan erikseen ilmoittamaan täällä - ajankohtia kun ei ole vielä lyöty lukkoon.

9.12 puolestaan on ilmeisesti high heelsissä Patricion LA style workshop johon kannattaa osallistua. Leila varmaan ilmoittelee tästä tarkemmin myöhemmin. Mä en ole yksityiskohdista täysin perillä.
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia