Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: DR4 matkakokemukset - Bachatafestarit Domeissa
Lue lisää aiheesta , ,

DR4 matkakokemukset - Bachatafestarit Domeissa

Lähetetty:Ti 11.02.2014 - 19:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Kirjoitetaanpas tänne välillä vähän muutakin tapahtumailmoitusten sekaan. Olin juuri Vesa Parkkarin järjestämillä DR4 - bachatafestareilla Dominikaanisessa tasavallassa - moni on varmaan törmännyt Vesan mainoksiin, joten halusin mielelläni jakaa omat kokemukseni, minkälaista festareilla todella oli. Lähdin festareille kolmesta syystä, joista viimeisenä oli bachata.

1. Mukava porukka ympäri maailmaa. Festareille osallistui 150 henkeä 40 maasta, suomalaisia vajaat 10, eniten Ranskasta, Venäjältä ja USA:sta ja bileisiin tuli paljon paikallisia, ja kaiken kaikkiaan aivan loistavaa seuraa vaikka lähdin reissuun yksin kun halusin nimenomaan tutustua usiin ihmisiin. Tanssitunnit, päiväaktiviteetit, retket ja iltabileet olivat todella helppo tapa tutustua porukkaan ja sieltä sai paljon hyviä kavereita joiden kanssa tulee varmasti pidettyä yhteyttä myös jatkossa. Porukkaan tutustuu ihan eri tavalla parin viikon lomalla kuin viikonloppufestareilla,jotka on tungettu täyteen workshoppeja ja iltabileitä.

2. Loma. Puitteet olivat reissussa kohdallaan, lämpötila oli 25-30 astetta ja koko ajan aurinkoista = täydellinen ajankohta festareille (tammikuu) ja rannat turkooseine vesineen olivat huippuluokkaa. Festarit oli juuri sopiva kombinaatio kaupunkilomaa, ekat kolme päivää oli Santo Domingossa jossa pääsimme tutustumaan kaupunkiin itsenäisesti ja fiilistelemään vähän paikallista elämääkin, aikataulu oli sopivan väljä festariporukkaan tutustumiseen. Hotellit sijaitsivat Zona Colonialissa eli vanhassa kaupungissa ja muutama päivä oli juuri sopiva siellä vietettäväksi. Juuri kun rupesi kaipaamaan rannalle, siirryimme Juan Dolioon, rantakohteeseen all inclusive resortiin, jossa oli festarin pääosuus, 8 päivää sisältäen kaksi koko päivän retkeä. Resort oli juuri sopiva leppoisaan festarielämään, päivärytminä 9:ltä aamiaiselle, 10-12 kaksi workshoppia, lounastunti (poolin ja cuba libren ja lounaan jälkeen jaksoi taas iltapäivän), 13-15 kaksi workshoppia lisää. Biitsille/poolille, 16-17 aikaan alkoi tanssit rannalla tai poolilla ja seiskan-ysin aikoihin hyppäsimme bussiin ja suuntasimme kohti illan bachatabileitä. Lisäksi yhdistin itse muutaman päivän ennen ja jälkeen biitsilomaa (ja toipumista;)), festareiden jälkeen lomaseuraakin oli helppo löytää.

3. Bachata. Olen tanssinut pitkään bachataa ja se on lempitanssejani, mutta en ole koskaan erityisemmin innostunut domibachatasta musiikkina enkä tanssina enkä ole sitä opetellut. Sen takia Domit ei ole aikaisemmin oikein innostanutkaan. Nyt ajattelin antaa sille mahdollisuuden avoimin mielin. Opetusta oli 2-4 h päivässä ja pääsääntöisesti erinomaisia opettajia, jopa tulkkauksesta oltiin huolehdittu. Oma suosikkini oli Rodolfo, jonka tunneilla tuli pääsääntöisesti käytyä. Halutessaan löytyi sieltä myös modernia bachataa esim. Lee el Gringuito & Kat jenkeistä. Tunneilta sain irti sen minkä halusinkin, pääsin vihdoinkin sisään siihen mitä domibachata on, musiikkina ja tanssina ja vaikken siihen vaihtaisikaan kokonaan, niin niin saan siitä paljon elementtejä joita voi käyttää musiikin tulkintaan ja oman tanssin monipuolistamiseen. En voi sanoa oppineeni domibachataaa, prosessi on vasta alussa. Tanssijoiden tasokin oli hyvin vaihteleva, itse olin yllättynyt kuinka moni oli suht aloitteleva, joten sekään ei ole kynnyksenä reissulle lähtöön. Bileethän ovat yleensä festareiden kohokohta, niin tässäkin tapauksessa. Joka ilta oli 1-2 bileet, yhteensä pitkälti toistakymmentä eri paikkaa ja toistakymmentä bändiä/liveartistia, mm. Kiko Rodriquez. Bileet olivat pääsääntöisesti kaupungin ulkopuolella/esikaupungeissa konserttipaikaksi muutetuista autopesuloista, paikallisiin baarikatuihin, historiallisille raunioille ja hotellin rannalle juhannuskokon palaessa. Toiset bileistä oli pienempiä koostuen lähinnä festariporukasta, jolloin oli kiva tutustua omaan porukkaan, toisissa oli mukana satoja paikallisia, joten pääsi myös tanssimaan ja tutustumaan paikallisten kanssa ja katselemaan heidän tyyliään. Bileet loppuivat yleensä viimeistään kahdelta, mikä auttoi jaksamaan koko festarien läpi. Jatkojakin oli riittävästihotellilla tai vaikkapa lähiruokakaupassa jonka ohi kulkiessamme paikalliset houkuttelivat meidät sisään ja laittoivat musan soimaan - ja osa jatkoi siellä aamuseiskaan asti. Bachata soi festareilla joka paikassa, ja tanssikiintiön sai enemmän kuin täyteen. Eikä pelkästään domibacataa, vaan sielläkin kuunnellaan paljon kaupallisempaa bachata, varsinkin Romeo Santos ja Prince Royce olivat in. Myös merengueta ja salsaa soitetaan yllättävän paljon - itse en aikaisemmin ikinä lähtenyt tanssimaan merenduen soidessa, mut reissun aikana opin jopa tykkäämään siitäkin.

Mitkä fiilikset festareista jäivät? Festareita mainostettiin isoilla superlatiiveilla ja suhtauduin hieman varauksella. Mutta kaikin puolin festarit ylittivät omat odotukset ja olivat aivan loistava kokemus, voisin hyvin lähteä uuedlleen ensi vuonna!
-Järjestelyt olivat viimeisen päälle mietityt ja toimivat. Todella monipuolinen paketti kahdessa eri paikassa, todella erilaisia bileitä, huikea määrä järjestettyjä livekeikkoja, hauskoja retkiä... Aikaisemmilla festareilla ihan kaikki ei ole ilmeisesti mennyt yhtä hyvin nappiin, mutta tällä kertaa todella toimiva paketti oli kasassa ja järjestelyt olivat paljon paremmat kuin keskimäärin missään "city-festareilla". Todella iso hatunnosto Vesalle aivan loistavista järjestelyistä, en vieläkään ymmärrä miten suomalainen kaveri saa noin huikean setin järjestettyä ja toimimaan toisella puolella maapalloa lattarikulttuurissa!
-Kokemus oli 100 x autenttisempi kuin missään muualla - meidät vietiin sinne missä paikalliset ihmiset ovat ja tanssivat, resortiin tai hotelliin voi tuoda opettajat ja dj:t, muttei tunnelmaa mitä saa tanssiessa paikallisissa kuppiloissa tai kaduilla paikallisten seurassa
-En lähtisi itse Dominikaanisiin muuten kuin ko. festarin kautta. Olin muutaman päivän siellä ennen festareita paikallisessa pikkukaupungissa ja näin resort arjen festareiden jälkeen. Valtaosa turisteista on resorteissa, jotka ovat samanlaisia missä tahansa. En haluaisi pelkkä sitä lomasta: rantaa, poolia, ruokaa, hotellidisko turistien kanssa. Joo, bachataa soi ja opetustakin oli ("one - two- three - hiiip", ja turistit palloilevat eri suuntiin, revettiin täysinsitä katsellessa...) ja diskossa sitä pääsi tanssimaan poppibiisien lomassa, muttta tanssijoiden taso ei päätä huimaa. Muualla taas bachataa kuulee, mutta hyviä bileitä on vaikea löytää, ei ole monia isoja yökerhoja, vaan pieniä baareja joissa paikalliset tanssivat jos tanssivat, ja parhaat bileet on jossain esikaupunkialueella jonne et turistina vahingossa eksy jollet tunne oikeita ihmisiä, joka sekin on vaikeaa auttavalla espanjalla. Ja festareillakin monissa paikoissa oli bileet vain sen takia kun kolme bussilastillista tanssijoita pamahti paikalle tai Vesa oli järjestänyt konsertin ja markkinoinut sitä paikallisille
-Vesa ylivaroittelee tarkoituksella Domien vaarallisuutta, itse en kokenut itsenäisestikierrellessä ja festarin mukana liikkuesani mitään vaaraa enkä itse edes kuullut että keneltäkään olisi pöllitty mitään muuta kuin yksi puhelin bussista, joten sen takia ei kannata reissusta jäädä pois. Toki Vesa on todella harkiten miettinytfestarni turvallisuuteen liittyvät asiat, eikä moni paikka varmasti olisi yksinään liikkuessaan ollutihan yhtä turvallinen, ja kuljetukset ym. oli kaikki luotettavasti järjestetty
-Festarin kohokohtia: Bolero ilta - kerrankin pääsin nauttimaan koko illasta omaa lempitanssiani kahden huikean livebändin tahdissa, saariretki ja katamaraanibachatat,bonfire bachata, Rodolfon oppitunnit, mukavat uudet ystävät, .... Jokaiselle löytyy jotain (ja jotkut saattavat jopa muuttaa Domeihin tai muualle reissun seurauksena;))!

Joten voin vain lämpimästi suositella erinomaista lomaa ja unohtumatonta kokemusta myös muillekin! Alla olevalta sivustolta löytyy lisää tietoa ja Vesa ja minä mielellään kerrotaan lisää kun törmätään, joten ei muuta kuin tammikuu 2015 ja DR5 jo nyt kalentereihin!
http://www.domibachata.com/

Kommentit

Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia