Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: 29.4. Maailmanmusiikin ilta Tapiolasalossa! @ APRIL JAZZ
Lue lisää aiheesta ,

29.4. Maailmanmusiikin ilta Tapiolasalossa! @ APRIL JAZZ

Lähetetty:Ma 18.04.2011 - 20:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> APRIL JAZZ

29.4 Hamilton de Holanda /Sofia Ribeiro Quartet
klo 19.30
Paikka: Tapiolasali (Espoon kulttuurisali)
liput: 30e/25e

April Jazz ylpeänä esittää: Maailmanmusiikin ilta Tapiolasalissa: Bandoliinivirtuoosi Hamilton de Holanda sekä Portugalin helmi, laulajatar Sofia Ribeiro yhtyeineen.

Virtuoosinen, nerokas ja ainutlaatuinen –siinä muutamia adjektiiveja joita banjotaiteilija Hamilton de Holandasta usein käytetään. Yleisöt kautta maailman valloittanut de Holanda on osoitukseksi onnistuneesta urastaan saavuttanut useita musiikkipalkintoja ja Latin Grammy –ehdokkuuden.

Jo viisivuotiaasta lähtien Hamilton de Holanda on saanut runsaasti vaikutteita brasilialaisesta Chor-musiikista ja alkoi tuolloin musiikkiopinnot 8-kielisellä brasilialaisella mandoliinilla eli bandoliinilla. Myöhemmin hän muunsi perinteisen kansansoittimen kymmenkieliseksi lisäämällä instrumenttiinsa viidennen tuplakielen.

Kuten Egberto Gismonti, Hermeto Pascoal ja Astor Piazzola, de Holanda on lähtenyt rakentamaan soittoaan latino-musiikin pohjalle lisäten siihen monia elementtejä, kuten jazzia, poppia, bossa novaa ja kadun ääniä, mutta tyylien kirjo ei ole se mikä on merkittävintä hänen musiikissaan: ”Musiikkini ei tarvitse nimilappuja ollakseen olemassa, keskittyminen kauneuteen ja spontaanisuuteen on se mikä merkitsee. Nykyisyys on perinnettä, se mitä on menneisyydessä tai tulevaisuudessa ei ole merkittävää, mutta se hetki jossa ne sulautuvat yhteen, tässä ja nyt, ratkaisee” Hamilton de Holanda kertoo.

Urallaan de Holanda on saavuttanut kansainvälistä huomiota, ja yhdysvaltalainen lehdistö on antanut hänelle lisänimen ”Bandoliinin Jimi Hendrix”. Hänet on palkittu useilla brasilialaisilla musiikkipalkinnoilla ja vuonna 2007 hän oli Latin Grammy-palkinnon ehdokkaana parhaasta instrumentaaliäänityksestä Brasilianos. Hänet on myös nähty yhdessä lavalla lukuisten tähtien kanssa kuten Maria Bethânia, Ivan Lins, João Bosco, Seu Jorge, John Paul Jones (Led Zeppelin), Richard Galliano, Richard Bona ja Béla Fleck and the Flecktones.


Hamilton De Holanda, bandoliimi
Andre Memhari, piano


- - - - - - - - - - - - -
Sofia Ribeiro Quartet

Portugalin Portosta kotoisin oleva jazzlaulajatar Sofia Ribeiro on luontevasti yhdistänyt omia musiikillisia juuriaan ja jazzin perinnettä. Artikulaatio, rytmi ja harmonia ovat autenttisia, oli hän tulkitsemassa vaativaa jazzsooloa tai herkkää fado -kappaletta.

Sofia Ribeiron ääni on noteerattu myös kilpailusaralla. Vuonna 2005 hän saavutti toisen sijan kansainvälisessä nuorten jazzlaulajien kilpailussa Brysselissä. Viime vuonna hän sijoittui ensimmäiseksi ”Crest Jazz Vocal” kilpailussa, joka on arvostettu kansainvälinen jazzmusiikkikilpailu Ranskassa.

Sofia Ribeiron viimeisin albumi Porto käy vuoropuhelua kahden kulttuurin välillä. Levyllä kuullaan kepeän taitavaa jazz-tulkintaa sekä henkeä salpaavan tunteikasta fadoa.


Sofia Ribeiro, laulu
Juan Andrés Ospina, piano
Matteo Bortone, kontrabasso
Marcelo Woloski, perkussiot

www.sofiaribeiro.com

Festivaalin koko ohjelma:
http://www.apriljazz.fi


Liput:
http://www.lippupalvelu.fi

Kommentit

Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia