Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Karmea salsatyhjiö

Karmea salsatyhjiö

Lähetetty:Ma 03.01.2011 - 00:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Copan poistuminen Helsingin ravintolakartalta näyttää luovan aivan kauhean tyhjiön. Joka ainoa keskiviikko on jo pitemmän aikaa tullut suunnattua Copaan ja välillä viikonloppuisinkin.

Nyt keskiviikkona on Club Classic Salsa ja lauantaina on Korjaamon bileet, joista ei kai kukaan voi olla pois, mutta sen jälkeen ei ole näköpiirissä paljon mitään kunnon tanssimahdollisuutta ennen kuin 29.1.

Tilannehan on aivan karmea jos lähimmät salsabileet ovat Tallinnassa, Tampereella tai vielä kauempana. Crying or Very sad

Toivottavasti saataisiin kohtuullisen nopeasti Helsingin salsatarjonta normalisoitua.

JK. Onko muuten Amsterdamin festareille lähtijöitä? Siellä saisi ainakin salsata. Olen nyt kahden vaiheilla lähteäkö vai ei.

Kommentit

Lähetetty:Ma 03.01.2011 - 00:58 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kyllähän Satu etsii uutta paikkaa kokoajan uusille bileille, mutta noh, ei se ihan hetkessä välttämättä käy :/ harmi vaan. Onhan meillä onneksi Havanna vielä jossa voi tanssia jos ei älytöntä yleisöryntäystä tule :)
Mutta näin se menee, Helsingissä ei kuitenkaan ole salsaajia niin paljoa,että Copacabanan tyylinen toimisi näköjään pidemmän päälle.. Ehkä Copa tekee taas joskus uuden paluun,ei sitä koskaan tiedä :)
Lähetetty:Ti 04.01.2011 - 21:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Nyt kun tähän salsatyhjiöön on toivottavasti tulossa täytettä ja uusia toimijoita, minusta mahdollisten järjestäjien kannattaisi pitää mielessä, että osa salsaajista ei kuluta paljonkaan ravintolassa. Siksi kannattaa harkita kannattaako bileitä järjestää ihan ilmaisina.

Voisi olla kaikille paljon hedelmällisempää jos ilmoitetaan että pääsymaksu on esimerkiksi arkena 5 euroa sisältäen yhden juoman, Lipunmyyjääkään ei pikkubileissä ehkä välttämättä tarvitse, vaan ehkä voisi lähteä siitäkin, että pääsymaksu/drinkki vaan maksetaan baariin.

Toinen vaihtoehto on toki, että annetaan ymmärtää, että ainakin yksi drinkki on syytä ostaa ja sen ei ole syytä olla ihan euron vesilasi.

Minusta olisi aika vaikea ajatella, että tuollainen summa olisi monellekaan salsaajalle osallistumisen kynnys. Mutta jos pienessä salsaillassa on vaikka 40 henkeä, jonkinlainen perusliikevaihto saadaan tuolla tavalla kuitenkin aikaan. Siihen sitten muu myynti on plussaa.

Kun jokainen salsailtaan osallistuja maksaa jotain, ravintoloitsijan on helpompi olla tyytyväinen iltaan, DJ:lle on helpompi maksaa jotain, promoottorillekin löytyy siivu ja bileiden jatkuvuus on paremmin turvattu. Eihän salsaillat mitään kultakaivoksia ole, mutta kyllä niillä pitäisi olla mahdollista, pyörittää aika normaalia klubitoimintaa.
Lähetetty:Ke 05.01.2011 - 10:25 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Pienehkö pääsymaksu on käytössä esimerkiksi tangossa, 6€ +eteispalvelumaksu. Tämä pitää sisällään opettajat ensimmäiselle tunnille, deejiin ja illan isännän.

Tiedämme että tanssijat eivät kamalasti kuluta paikan päällä, mutta intressimme onkin sunnuntain suhteen juuri tanssin ja lempeän viihtymisen puolella, muu viikko kun menee kuitenkin erilaisissa merkeissä.

Pacificosta saa nykyään myös pieniä ruokaisia. Meiltä löytyy myös liuta alkoholittomia juomia, erikoiskahveja sekä mehuja. Vesikannut ovat tanssijoiden vapaassa käytössä koko illan.

Terkuin,
Finn
Lähetetty:Ke 05.01.2011 - 13:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Onnistuneisiin klubeihin tarvitaan hyvä DJ.

Laitetaan nyt tähän listaa minusta ainakin cbs salsaajille sopivista DJ:eistä. Vaikka eihän tuo jako nyt niin hirvittävän raju ole, esimerkiksi DJ Lucho ja DJ La Titi soittavat monipuolisesti. Kuitenkin Lucho on soittanut lähinnä cbsbileissä ja La Titi casinobailuissa.

Tässä DJ:t lähialueelta, joiden olen kuullut soittaneen cbs:ää enemmän kuin ihan vähän.
DJ Lucho
DJ Marino
DJ Mr Bachata
DJ Late (Tampere)
DJ Rain (Tallinna)
DJ Marko (Tallinna)

Ja sitten pari kokenutta ja oikein ammattitaitoista nimeä, jotka eivät ole ainakaan vielä paljoa cbs:ää soittaneet, mutta jotka minusta osaavat hyvin muokata ohjelmistoaan yleisön mukaan.

DJ La Titi
DJ Misionario

Ja toki DJ puolella taitaisi olla tilaa uusillekin naamoille erityisesti cbs rintamalla. Kuubalaisen salsan soittajia on enemmän. Erityismaininnan kuubalaispainotteisen musiikin soittajista ansaitsee minusta DJ Don C, jonka bileissä on aina hyvä meininki.
Lähetetty:Ke 05.01.2011 - 22:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ihan tyhjentävästi kai ei voi sanoa, ettei salsaajia ole tarpeeks, monet (esim. allekirjoittanut) vaan ei tykänny käydä Copassa ja salsaharrastus on ollut siksi enemmän tai vähemmän tauolla. Syitä:

1) Aivan liian pieni tanssilattia sillon kun jengiä olisi
2) Musiikki liian kovalla
3) Äänentoisto huonoa, syynä joko akustiikka tai äänentoistolaitteet

Oli tosi kiva idea kun aluks oli livebändejä, mutta niiden idea katosi täysin syiden 2) ja 3) takia.

Seuraavaa paikkaa valitessa pitäisi mielestäni kiinnittää näihin seikkoihin huomioita. Esim. juuri mainittu Pacifico voisi jo olla ihan ok tanssilattian koon perusteella.

Hyvä kysymys tosin on löytyykö Helsingistä millään ilveellä joka tiistaille ja maanantaille tanssijoita.
Lähetetty:To 06.01.2011 - 12:44 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Minusta Helsingissä on salsassa ihan kunnolla kysyntää yksille viikkobileille.(30-80 henkeä). Ja yksille viikonloppubileille (yli 100 henkeä, parhaimmillaan satoja.). Oikeastaan paljon enempää markkinaa ei ole. Salsaravintolamarkkinasta löytynee liikevaihtopotentiaalia muutama satatuhatta vuodessa. Toki tuon kanavoiminen menestyksellisiksi illoiksi ei ole ihan helppoa.

Toisaalta porukka on tottunut maksamaan viikonloppuisin pääsymaksun. Viikollakin kannattanee huolehtia, että jokainen asiakas kuluttaa jotain, vaikka sitten halvalla lipulla johon sisältyy juoma.

Copan haasteena oli, että ohjelmaa olisi pitänyt olla viitenä iltana viikossa. Toki kaikki illat eivät olleet salsapainotteisia. Lisäksi isoimmat ja tuottavimmat salsabileet eivät mahtuneet Copaan vaan järjestettiin muualla. Myöskään esimerkiksi Club Sauna Caliente ei mahtunut Copaan. Copalle jäi siis paljon hiljaisempia iltoja. Tuosta yhtälöstä ei sitten tullut riittävästi liikevaihtoa.

Copassa oli niin paljon henkilökuntaa ja toimintaa, että toista miljoonaa vuodessa olisi varmaan pitänyt tulla kassaan, että homma olisi kannattanut. Toki ravintololassa oli myös ruokapuoli, mutta sekään ei kai oikein vetänyt. Jääbaari toi myös liikevaihtoa.

Copan isona ongelma oli tila. Copassa oli bruttoneliöitä ihan kohtuullisesti, ikävä kyllä tila vaan oli hankalan muotoinen ja vielä tilan muokkaaminen oli kovin vaikeaa. Monikäyttöiset tilat antavat paljon enemmän mahdollisuuksia, pöytien siirtely syrjään ei pitkään vie, kunhan siihen on tilan puolesta mahdollisuudet (mm. lattiamateriaalit) ja henkinen valmius ottaa pöydästä kiinni ja roudata.

Lisäksi Copassa ravintolan muodosta johtuen sen pyörittäminen pienellä henkilökunnalla hiljaisempina päivinä ei toiminut.
Lähetetty:To 06.01.2011 - 15:01 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> 30-50 henkilöä ei todellakaan riitä yhdelle illalla pitämään edes jonkinlaisia viikkobileitä pystyssä keskustassa toimivassa ravintolassa.
Ja yksinkertainen fakta on,että jos ravintolalla on muualta asiakaskuntaa tarpeeksi niin sen ei kannata ottaa salsaajia. siitä ei pääst mihinkään,että salsaajat eivät ole kannattavia.

Yhteensä eri salsabileissä käy viikolla ehkä n.80 ihmistä, jos se 60 Classicissa ja 20 ehkä Havannassa,mutta ne bileet eivät ole oikein yhdistettävissä joten jatkossakin varmaan ovat erikseen ja osa käy molemmissa ja osa vaan toisessa joten kauhean kauas niitä ei kannata viedä toisistaan.
Lähetetty:To 06.01.2011 - 15:17 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Noinhan se taitaa olla, Club Classic Salsan ehkä 60 asiakkaan keskiarvo vaihteluvälillä 30 -100 henkeä oli sekin vähän kipurajoilla bileiden jatkuvuuden suhteen. Vaikka Havannan bachatabileiden yleisökehitys vaikuttaa siltä, että isommat ja pienemmät bailut eivät oikein toimi samana iltana. Havannan bachatabileethän olivat käsittääkseni ihan vilkkaat ennenkuin Club Classic Salsa muuttui jokaviikkoiseksi. Ja aika todennäköisesti nuo bileet vilkastuvat Copan lopetettua.

Vaikka kyllähän myös keskustassa on paljon ravintoita, jotka kaipaisivat lisäasiakkaita nimenomaan viikolla. Suuri osa ravintoloista on aika hiljaisia keskiviikkona ja torstaina. Kate tehdään viikonloppuna, viikolla ollaan tyytyväisiä, jos saadaan vakituisen henkilökunnan palkoille katetta. Kunnon henkilökuntaahan ravintoloihin ei saa jos ei pysty tarjomaan työtä riittävän monena päivänä viikossa.

Ja jos salsaajat eivät syrjäytä nykyistä maksavaa asiakaskuntaa, vaan täydentävät tarjontaa, tuokin toiminta on tuo lisää kannattavuutta ravintoloille.
Lähetetty:To 06.01.2011 - 18:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ja missätapauksessa salsaajat eivät syrjäyttäisi maksavaa asiakaskuntaa? Tuskin ne discoilemaan tulijat kauheesti haluaa hengailla salsaajien seassa ja salsaajat ei kauheesti innostu discoilijoista...
Lähetetty:To 06.01.2011 - 19:14 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: Ja missätapauksessa salsaajat eivät syrjäyttäisi maksavaa asiakaskuntaa?


Tulee mieleen kolme tapausta

1) Ravintolassa on erillsiä tiloja, jotka eivät ole ko. iltana käytössä TAI

2) Ravintolassa ei ole merkittävästi bileasiakkaita, vaan muutamia oluenjuojia ja salsamusiikki kelpaisi asiakaskunnalle taustaksi. TAI

3) Ravintolalla ei ole asiakkaita


JK. Muistakaa lauantaina La Fresquita bileet Korjaamolla. Hyvät DJ:t Lucho ja La Titi. Tanssitilaa on ja varmasti hyvä meininki!
Lähetetty:Pe 07.01.2011 - 01:31 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti:
Tiia kirjoitti: Ja missätapauksessa salsaajat eivät syrjäyttäisi maksavaa asiakaskuntaa?


Tulee mieleen kolme tapausta

1) Ravintolassa on erillsiä tiloja, jotka eivät ole ko. iltana käytössä TAI

2) Ravintolassa ei ole merkittävästi bileasiakkaita, vaan muutamia oluenjuojia ja salsamusiikki kelpaisi asiakaskunnalle taustaksi. TAI

3) Ravintolalla ei ole asiakkaitaJos ravintolalla on erillisiä tiloja jossa on alkoholimyyntiä,tarvitaan yksi baarimikko lisää illalle joka merkitsee lisää kustannuksia.

Mielenkiintoista olisi nähdä paikka missä olisi edes ok tanssilattia ja salsa musiikki kelpaisi asiakaskunnalle taustaksi, ei kuitenkaan ole ihan perus oluenjuojien lempparimusiikkia.

Jos ravintolalla ei ole asiakkaita sitä ei pääasiassa kannata pitää auki kyseisenä päivänä.

Kuulostan kauheen nihkeeltä,mutta....
Itseasiassa tuli mieleen,että jossain syrjemmässä saattaa olla näitä kuppiloita jotka pitävät auki esim.torstaina jos kuitenkin yhden työntekijän pitää olla valmistelemassa seuraavan päivän juttuja. Esim. entinen työpaikkani Ravintola Aladdin tekee näin,ei kauheen ihanteellinen paikka salsabileille kun on Espoossa,mutta mahdollisuuksia voi olla torstaina esim.tällänen.
Lähetetty:Pe 07.01.2011 - 10:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
Mielenkiintoista olisi nähdä paikka missä olisi edes ok tanssilattia ja salsa musiikki kelpaisi asiakaskunnalle taustaksi, ei kuitenkaan ole ihan perus oluenjuojien lempparimusiikkia.


Kävin maanantaina shoppailemassa. Kiinnitin huomiota, että ainakin kahdessa keskustan kaupassa taustalla soi salsa. Toinen oli Aleksi13 ja olikohan toinen Brothers, en ole tuosta toisesta ihan varma.
Lähetetty:To 13.01.2011 - 00:24 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Keskiviikkona ei ollut salsaklubia. Crying or Very sad

Kyllä jotain pitäisi kehittää.
Lähetetty:To 13.01.2011 - 17:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Lauantain uudet salsa bileet Helsingissa:
http://www.salsa-helsinki.com
Tai facebookissa:
http://www.facebook.com/event.php?eid=143402515718640&num_event_invites=0
Lähetetty:To 13.01.2011 - 17:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
mjkemp kirjoitti: Lauantain uudet salsa bileet Helsingissa:
http://www.salsa-helsinki.com
Tai facebookissa:
http://www.facebook.com/event.php?eid=143402515718640&num_event_invites=0


Taitaapi olla La-porukalle :/
Noh,ei se mtn,jäämme odottelemaan Kuubalaisversiota :)
Lähetetty:To 13.01.2011 - 17:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
mjkemp kirjoitti: Lauantain uudet salsa bileet Helsingissa:


Loistavaa, että tulee uutta tarjontaa! En kyllä ole kyllä ihan varma, pääsenkö ensimmäisiin kun avajaiset sattuvat olemaan bachatajuhlien kanssa kovin pahasti päällekkäin. Mutta jatkossa on varmaan tiedossa hyviä bileitä.
Lähetetty:Pe 14.01.2011 - 23:58 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
Taitaapi olla La-porukalle :/
Noh,ei se mtn,jäämme odottelemaan Kuubalaisversiota :)


Tai vielä mieluummin kaikille sopivia bileitä, joissa olisi monipuolista latinomusiikkia!!! Onko tässä kaupungissa tosiaan niin paljon salsaajia, että on varaa jakautua kahtia (tai vielä useampaan osaan)??? Eikö kukaan muu kaipaa oikeita bileitä joissa soitettaisiin kaikenlaista salsaa, merengueä, bachataa, chachachata, reggaetonia, latinopoppia yms. yms. yms.?
Onko kaikilla tarve vain ilmaiseen harjoitteluun itse harrastamassaan tanssilajissa? Niille tanssitunneille kun pääsee päiväsaikaan, kun vaan vähän maksaa!
Lähetetty:La 15.01.2011 - 01:32 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Juu,sellainen Copan mallinen sopisi mulle mainiosti.. Siellähän soi laidasta laitaan kaikki.
Jos halutaan jatkossa pysyviä bileitä,ei liene järkevää täysin erottautua kahdeksi erilajiksi, varsinkin jos halutaan joka viikkoisia bileitä :/

On muuten jännä,että joka viikonlopulle ei kävijöitä riitä ihan vaan perusbileisiin, vaan niissä pitää olla kamalasti häppeninkiä aina,jotta ihmisiä tulee paikalle paljon.
Copassa oli suorastaan yleisöryntäys Sauna Calientessa yms isommissa häppeningeissä,mutta Bomba Latina iltoina monesti olivat salsaajat jääneet kotiin kun ei ollut kauheasti järkättyä ohjelmaa.. Mistä lie tämä trendi..
Lähetetty:La 15.01.2011 - 09:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Brujita kirjoitti:
Tai vielä mieluummin kaikille sopivia bileitä, joissa olisi monipuolista latinomusiikkia!!! Onko tässä kaupungissa tosiaan niin paljon salsaajia, että on varaa jakautua kahtia (tai vielä useampaan osaan)???


Ei kyllä oikein ole. Käsittääkseni likimain puolet Helsingin bileissä näkyvistä aktiiviparisalsaajista tanssii crossbodya ja puolet kuubalaista. Isoissa bileissä on jonkin verran enemmän kuubalaisen tanssijoita, kun lajia on harrastettu pitempään ja kuubalaisella salsalla on selvästi enemmän satunnaisharrastajia ja tunneillakäyjiä,

Crossbodyn harrastajat ovat vastaavasti aktiivisempia käymään tanssimassa, kun ei tarvita ihan välttämättä esityksiä yms, että porukkaa saadaan liikkeelle. DJ ja iso tanssilattia riittää pitkälle. Toki kysyntää ei ole monelle illalle viikossa.

Brujita kirjoitti:
Eikö kukaan muu kaipaa oikeita bileitä joissa soitettaisiin kaikenlaista salsaa, merengueä, bachataa, chachachata, reggaetonia, latinopoppia yms. yms. yms.?


Musiikkivalinnat ovat aina hankalia. Parisalsaajat kaipaavat usein erilaista musiikkia kuin bilettäjät. Ja crossbldyn ja kuubalaisen tanssijoita ei ole aina helppo miellyttää samana iltana.
Lähetetty:La 15.01.2011 - 13:18 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kaikille jotain on yhtäkuin ei kenellekkään mitään...Hirveetä kuunnella
höpöhöpö lattareita odotellessa oikeaa musiikkia. Niin ja sitten vielä nämä uudet "muotitanssit" jakamassa aikaa ja tilaa...huh huh.
T SiDi
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 14:09 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Niiiin ajatella.. onhan se kieltämättä kauheaa,että salsaputken keskellä soi välillä jokunen bachata,kizomba ja zouk..
Joo,ehkä se on sittenkin parempi,että La-porukka pysyy omassaan ja sitten loput cuban salsa/bachata/kizomba/zouk/merengue-porukka pysyy omassaan niin ei tarvitse ottaa muita huomioon ja kuunnella musiikkia josta ei pidä.. huh huh..
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 14:12 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> [quote="petteri"]
Brujita kirjoitti:

Crossbodyn harrastajat ovat vastaavasti aktiivisempia käymään tanssimassa, kun ei tarvita ihan välttämättä esityksiä yms, että porukkaa saadaan liikkeelle. DJ ja iso tanssilattia riittää pitkälle. Toki kysyntää ei ole monelle illalle viikossa.aijaa,mä en kyllä ole esim.Copassa nähnyt kummankaan lajin harrastajia niinä iltoina kun ei spessuohjelmaa ole,ja molempien lajien harrastajat kyllä ilmaantuvat paikalla kun saadaan showta ja muuta järkättyä..
Ihan vaan AIKA monen Copassa vietetyn illan perusteella tämä..
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 16:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
aijaa,mä en kyllä ole esim.Copassa nähnyt kummankaan lajin harrastajia niinä iltoina kun ei spessuohjelmaa ole,ja molempien lajien harrastajat kyllä ilmaantuvat paikalla kun saadaan showta ja muuta järkättyä..
Ihan vaan AIKA monen Copassa vietetyn illan perusteella tämä..


Kävitkö Copassa kertaakaan keskiviikkona? Wink
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 16:56 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Näyttää siltä, että menestyksekkään salsaillan resepti on hamottumassa. Vedän tässä vähän yhteen keskeisiä kriteereitä, helpottaakseni järjestäjien työtä.

Ensin siis valitaan kohderyhmä, kuten LA, NY, kuubalainen, bachata, kizomba, zouk, ne jotka haluavat monipuolisemmin eri tyylejä, jne.

Sitten vaan järkätään:
- hyvä ilta, lauantait ovat kai parhaita,
- paikka, jossa on iso ja hyvä tanssilattia,
- hyvä äänentoisto,
- dj, joka soittaa taukoamatta kohderyhmän lempimusaa sopivalla volyymillä,
- hyvät show-numerot,
- ilmainen tai hyvin halpa sisäänpääsy, sillä salsaajat ovat tarkkoja euroistaan, eivät ehkä tule, jos maksaa liikaa,
- baari, sillä on ankeaa olla ostamatta viinaa siksi, että sitä ei ole tarjolla. tosi-salsero tekee itsenäisen ostamattomuuspäätöksen.
- sitä paitsi joutilas baarimikko voi käyttää aikansa ilmaisen jääveden tarjollepanemiseen.

Eiköhän tällä nyt jo synny kohtalainen ilta. Ei muuta kuin odottelemaan...

Viimeinen muokkaaja, jyrki_n pvm Su 16.01.2011 - 18:20, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 17:51 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Thanks Jyrki.. :) tiivistit olennaisen Very Happy

ja Petteri, joo,keskiviikkona kävikin,samoin keskiviikkona bachataajat kävivät toisaalla jne,kun ei keskiviikkoisin ihmisillä juuri muuta häppeninkiä ole. Viikonloppuisin jos yritetään saada porukka salsabaariin tarvitaan erilaisia huikeita showtimeja ja taikatemppuja.
Enemmän mä Kuubalaisen salsan tanssijoita näin viikonloppusin,vaikka ei heitäkään nyt niin suuria määriä ollut.
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 20:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
jyrki_n kirjoitti: Sitten vaan järkätään:
...


Suunnitelma on hyvä, siinä on kuitenkin yksi iso aukko; raha. Turha haaveilla lauantai-illasta, isosta tanssilattiasta, show numeroista ja halvasta sisäänpääsystä.
_________________
LMP
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 23:07 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tässä on yksi vaihtoehto. Lauantai illan salsa bileet mukavan kokoisella tanssilattialla ja show numeroitakin on tulossa kohta!
http://www.salsa-helsinki.com/salsaclub ... saratakivi
Lähetetty:Su 16.01.2011 - 23:09 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
ville kirjoitti:
jyrki_n kirjoitti: Sitten vaan järkätään:
...


Suunnitelma on hyvä, siinä on kuitenkin yksi iso aukko; raha. Turha haaveilla lauantai-illasta, isosta tanssilattiasta, show numeroista ja halvasta sisäänpääsystä.


Et sitten huomannut sellaista pientä ironian häivähdystä tossa jyrkin tekstissä? Wink
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 13:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
ville kirjoitti:
jyrki_n kirjoitti: Sitten vaan järkätään:
...


Suunnitelma on hyvä, siinä on kuitenkin yksi iso aukko; raha. Turha haaveilla lauantai-illasta, isosta tanssilattiasta, show numeroista ja halvasta sisäänpääsystä.


Et sitten huomannut sellaista pientä ironian häivähdystä tossa jyrkin tekstissä? Wink


..sarkasmitutka salsaihmisten keskuudessa on yleensä minimissään, miksiköhän?
_________________
LMP
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 14:12 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> empä tiedä.. ehkä ihmiset on vaan niin tylsiä nykyään? ei voi tietää Very Happy

Viimeinen muokkaaja, Tiia pvm Ma 17.01.2011 - 22:43, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 17:44 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
ville kirjoitti:
..sarkasmitutka salsaihmisten keskuudessa on yleensä minimissään, miksiköhän?


Et varmaan lukenut tuota mun kirjoitusta loppuun asti, sarkasmi kun lisääntyi loppua kohden.

Opetus: Jos halutaan, että tapahtumia on, niin niissä pitäisi sitten myös käydä, vaikkeivät ne olisikaan ihan 100% toiveiden mukaisia. Toinen vaihtoehto on jäädä kotiin odottelemaan sitä täydellistä salsailtaa.

-Jyrki
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 18:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Jyrki on asialinjalla jälleen kerran.Viime lauantaina oli Sture Jazz Klubilla Dr.Cohiban keikka.Huippubändi joka oli hyvässä vedossa.Dr.Cohiba soitti hyvin ja loi tiivistä tunnelmaa,mutta missä olivat salsaajat?Konsertti oli ilmainen ja alkoi jo klo19,30 joten esteitä ei ollut tulla nauttimaan ison orkesterin tanssimusiikista.Ei hätää vaikka salsaajia ei näkynytkään,paikka oli tupaten täynnä ja tunnelma oli katossa.Meno oli kuin jossain Havannalaisessa kuppilassa.Aitoa ja lämmintä.Tällaista herkkua oli tarjolla tälläkertaa ei vaan tarjonta löytänyt salsaajia.
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 21:45 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
pex kirjoitti: Jyrki on asialinjalla jälleen kerran.Viime lauantaina oli Sture Jazz Klubilla Dr.Cohiban keikka.Huippubändi joka oli hyvässä vedossa.Dr.Cohiba soitti hyvin ja loi tiivistä tunnelmaa,mutta missä olivat salsaajat?.....Tällaista herkkua oli tarjolla tälläkertaa ei vaan tarjonta löytänyt salsaajia.


Monikohan salsaaja oli kuullut koko tapahtumasta? Ei mainintaa salsa.fi:ssa eikä mahdollinen facebook-kutsu löytänyt ainakaan minua.
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 22:35 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Totta muuten, tosta ei ollut missään Sad harmi,olisin mieluusti tullut fiilistelemään.
Nää keikat aikanaan Copassa.... En edes viitsi mainita muutamia keikkoja joihin tuotu ulkomailta salsabändi ja paljonko oli porukkaa.. Noh,ei liikoja..
Ja vielä ihmetellään miksi potentiaaliset salsapaikat menee nurin ja miksei bändejä bookata mihinkään paikkoihin missä ois hyvä tanssilattia.. jepjep.. kumma juttu..
Onneksi viime vapun Calle Realin keikka lämmittää vieläkin mieltäni <3
Lähetetty:Ma 17.01.2011 - 22:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> 1) Jyrki puhuu asiaa! :)
2) Byää! En tiennyt mitään Sturen lauantain ohjelmasta, vaan möllötin kotona ja aattelin, etten jaksa ainakaan keskustaan lähteä - ja naapurissa olis ollut bileet miun makuun! Sad
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 07:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Dr.Cohiban keikasta ilmoitettiin ilmeisesti vain HelsinginSanomissa.Joku voisi vinkata orkesterin johtajalle salsa.fi:n ilmaisesta markkinointiviestintäkanavasta.Salsa.fi tavoittaa yli 2000 salsahörhöä.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 08:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ehkä salsahörhöjen sijasta paikalle toivottiin maksavia ravintola-asiakkaita. Eikö tämä nyt pistä miettimään, että salsaillassa olisi hyvä käväistä välillä ostamassa jotain jäävettä hintavampaa baaritiskiltä?
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 09:07 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kännisalsa kunniaan!
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 10:44 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
jyrki_n kirjoitti: Ehkä salsahörhöjen sijasta paikalle toivottiin maksavia ravintola-asiakkaita. Eikö tämä nyt pistä miettimään, että salsaillassa olisi hyvä käväistä välillä ostamassa jotain jäävettä hintavampaa baaritiskiltä?


Todennäköisesti juuri näin.. Ja keikan jälkeen salsaväki olisi kuitenkin marissut kun ei ollut tarpeeksi tanssitilaa,naiset eivät mahtuneet stailaamaan ja oli kauheasti ihmisiä jne Very Happy ehkei siis nähnyt tarpeelliseksi ilmoittaa salsaajille.

Tästä asiasta paasataan aina,mutta silti löytyy perusteluja miksi haetaan vaan sitä ilmaista vettä..
Itse olen usein autolla,mutta yhden drinksun verran ostan aina vähintään, ja jos sen tekisivät muutkin autolla olijat niin hyvällä mallilla ois hommat.

Varsinkin nyt kun etsitään uusia paikkoja Havannan lisäksi, niin jo heti alussa olisi tärkeää,että siellä tiskillä olisi baarimikolla jotan tekemistä,muuten salsaillat voivat loppua alkuunsa jos edelleen litkitään sitä ilmaista vettä..
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 11:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Salsaajien tapahtumissa pitää olla jonkinlainen pääsymaksu. Vaikka se sitten sisältäisi myös yhden juomankin. Malliin 6 euroa sisältäen juoman viikolla. Ilmaisina tapahtumien järjestäminen ei vaan oikein toimi.

Viikonloppuna pääsymaksut voivat sitten olla 10-15 euron luokkaa jos tapahtumaan on vähän panostettu.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 13:28 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kun ei sekään riitä,jos vastapainona on oikeasti maksavia ja juovia asiakkaita..
Viikonloppuisin normibaareihin maksaa sisään n.7euroa +narikka ja baarit ovat täynnä alkoholiajuovia ihmisiä,joten miksi kannattaisi edes kutsua salsaajia paikalle esim.just dr.cohiban keikalle kun eivät kuitenkaan juo.

Toiseksi, se,että järkätään tapahtumaan vaikka bändi ei näemmä todellakaan takaa,että porukka saapuu paikalle ja sitten järkkäri tienaakin huolella persnettoa..

Ja toi 6e sisältäen juoman.. no sehän on sitten käytännössä ilmainen? koska se drinksu maksaa tiskilläkin enemmän..
Ja eikös Classic salsoihinkin ihmiset alkanut tulla vasta kun se oli ilmainen? tai siis kävi ilmeisesti porukkaa,muttei niin paljoa, joten kun isketään 6e sisäänpääsy puolet karsiutuu..
Ei voi mtn,mutta salsaväki on pihiä Very Happy
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 13:56 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
Ja toi 6e sisältäen juoman.. no sehän on sitten käytännössä ilmainen? koska se drinksu maksaa tiskilläkin enemmän..


Ei se ihan ilmainen ole. Salsassa on haasteena, ettei osa porukasta viikolla todellakaan osta yhtään mitään. Jos viikkobileisiin tulee 50 henkeä 6 euroa * 50 henkeä, se tekee 300 euroa ja sitten siihen muu myynti sitten päälle.


Tiia kirjoitti: Ja eikös Classic salsoihinkin ihmiset alkanut tulla vasta kun se oli ilmainen? tai siis kävi ilmeisesti porukkaa,muttei niin paljoa, joten kun isketään 6e sisäänpääsy puolet karsiutuu....


Kyllähän Club Classic Salsan kävijämäärät triplaantuivat noin 30 hengestä noin 100 henkeen kun pääsymaksu poistui. Tosin samaan aikaan alkoivat myös kesälomat. Syksyllä yleisöä oli sitten taas vähemmän.

Nyt kyllä tilanne on kyllä vähän erilainen kuin viime keväänä, crossbodysalsassa on varmaan kaksinkertainen määrä kantiksia viime kevääseen verrattuna. Ja muu salsatarjonta on hiipunut Copan myötä.

Tiia kirjoitti:
tai siis kävi ilmeisesti porukkaa,muttei niin paljoa, joten kun isketään 6e sisäänpääsy puolet karsiutuu..
Ei voi mtn,mutta salsaväki on pihiä.


Kyllä ainakin crossbodysalsassa suuri osa on hyvin toimeentulevaa töissä käyvää porukkaa, josta osa reissaa jatkuvalla syötöllä ympäri Eurooppaa. Jos on valmius maksaa 600-700 euroa (matkat+hotelli+festariliput) viikonlopun salsafestareista ulkomailla useamman kerran vuodessa, ei siinä muutaman euron sisäänpääsymaksujen pitäisi paljon tuntua. Ja vaikkei ulkomailla reissaisikaan, kyllä kotimaisetkin tanssitunnit jotain maksavat.

Mutta jos ei löydy keskimäärin 50-60 henkeä, jotka ovat valmiita maksamaan edes jotain pientä kunnon viikkobileistä, bileitä ei ole eikä tule.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 14:08 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tässä ei puhutakkaan ettei mitään tulisi, vaan ravintolan kannalta kannattaako.. Jos ravintolalla käy keskiviikkona muuta väkeä jotka juovat niin kyllä ne kannattavat edelleenkin PALJON paremmin kun salsa porukka. Ravintolalle on ihan yks lysti tanssivatko ne asiakkaat paritansseja vai dokaavatko ja jorailevatko britney spearsin tahtiin.
Jos pääsymaksu on 6e ja toivotaan siihen lisäksi sitä juoman ostamista (ja vesi EI ole ilmainen) voisin melkein väittää ettei viikolla salsabileissä näkyisi kauheasti porukkaa jos sisään maksais 6e.. (näköjään se sisäänpääsymaksu hiertää vaikka kuinka hyvin toimeentulevaa väkeä olisikin)
Ja edelleen,jos club classic salsa jatkuisi jossain muualla, niin luuletko tosissaan,että se muu salsaporukka valuis sinne? tuskinpa vaan, eiköhän Kuubalaisen ystävät pysy edelleen Havannassa..

Mä olen vahvasti silläkannalla,että Havannaa isommissa paikoissa ei vain ole kannattavaa pitää salsabileitä viikolla.
Viikonloput ovat sitten eriasia, ja joka viikkoiset bileet eivät tunnu kannattavan millään.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 14:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: Tässä ei puhutakkaan ettei mitään tulisi, vaan ravintolan kannalta kannattaako.. Jos ravintolalla käy keskiviikkona muuta väkeä jotka juovat niin kyllä ne kannattavat edelleenkin PALJON paremmin kun salsa porukka..


Totta, mutta suurin osa ravintoloista ei ole kultakaivoksia.

Tiia kirjoitti:
Mä olen vahvasti silläkannalla,että Havannaa isommissa paikoissa ei vain ole kannattavaa pitää salsabileitä viikolla. Viikonloput ovat sitten eri asia, ja joka viikkoiset bileet eivät tunnu kannattavan millään.


Ulkomailla tuo logiikka toimii kyllä yleensä ihan toisin päin. Viikolla salsabileet voivat hyvin, viikonloppuna on sitten varsin haastavaa järjestää bileitä.

Public Corner ja Club Classic Salsa ovat minusta näyttäneet että viikkobileet voivat toimia.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 14:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Stuttgartissa viikolla salsapaikat ovat täynnä, koska pääsymaksua ei ole. Usein yleisötanssi tapahtuu salsakoulujen opetuksen jälkeen samoissa tiloissa. Sama valitus täälläkin on pääsymaksuista.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 16:01 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
Ja edelleen,jos club classic salsa jatkuisi jossain muualla, niin luuletko tosissaan,että se muu salsaporukka valuis sinne? tuskinpa vaan, eiköhän Kuubalaisen ystävät pysy edelleen Havannassa..


Haasteita tuossa olisi. Muutamat aktiivisemmat kuubalaisen tanssijat näyttivät kyllä hiljalleen valuvan Club Classic Salsaan kun paljon muuta tarjontaa ei ollut viikolla ja bachatabileet hiipuivat. Vaikka eihän Club Classic Salsassa kovin paljoa kuubalaisen tanssijoita käynyt.

Käsitin, etteivät kuubalaisen tanssijat enää viime loppusyksynä käyneet säännöllisesti salsaamassa viikolla Havannassa. Huhut kertoivat, että Havanna oli keskiviikkoisin ja torstaisin aika tyhjä. Eikä Copan torstaitkaan vetäneet salsaajia.
Lähetetty:Ti 18.01.2011 - 16:18 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ai,en minä vaan ole nähnyt kauheasti salsaajia torstaisin koskaan.. Torstai on ollut pyhitetty ymmärtääkseni La:lle,Kizomballe ja Zoukille sekä 5e drinksuille.. Joten pääasiassa jotain kizombaajia ja zoukaajia ja muutamia la-tanssijoita näkynyt.
Keskiviikot hiljenivät ikävästi kun Classic salsa tuli jokaviikkoiseksi. Kuitenkin iso osa bachataillan kävijöistä oli Patricion tunneilla kävijöitä, ja heistäkin suurin osa La-tanssijoita, juurikin tuntiasettelun takia, jos haluat tanssia salsaa ja bachataa se ei oikein onnistunut kun olivat eripaikoissa,sen takia Kuubalaisen tanssijat eivät kamalasti ole tunneille päässeetkään.
Odotan mielenkiinnolla raportia ovatko tanssijat palanneet Havannaan keskiviikkoisin, ainakin Viimeisena Classic salsa-iltana näkyi jo Havannassa paljonkin la-porukkaa jotka olivat jo päättäneet siirtyä :)
En lähde sanomaan,että näin on,mutta luulen,että jos jatkossa viikkobileet eivät ole ytimessä,suurin osa jää bachatailemaan Havannaan.. ja toivottavasti todellakin näin :) Inhoan kun laitetaan päälekkäin bileitä ja porukka jakaantuu Sad se on todella sääli.
Noh,ehkä jatkossa kun ei ole ihan suoranaista latinoravintolaa jossa sitä toimintaa on joka päivä, salsabileiden järjestäjät osaavat käyttää aivojaan ja yhteistyötä ja vähän jakaa päiviä jotta saadaan ne vähätkin salsahäppeningit pysymään hengissä.. Erityisesti viikolla..

Tätä yhteistyötähän nähtiin jo Sadun ja Bailan välillä, eli kun Bailalla oli bileet Copassa oli jotain reggaeton tms häppeninkiä tai La-salsaajille suunnattua. Näin sen pitäisikin mennä näin pienessä kaupungissa eikä olla tunkemassa kaikkea samaan minäminäminä-asenteella..
Lähetetty:To 27.01.2011 - 08:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Olisikohan mahdollista,että Jyrki_n tai joku toinen( jolla on kokonaiskuva hallussa)tekisi selkeän synteesin käydystä keskustelusta.Ja toisi ne toimenpiteet esille joilla saamme perusteltua salsabileet ravintolayrittäjälle.Samalla voisi esittää millä konsteilla saisimme illasta kannattavan yleisölle ja ravintolalle.Nämä kaksi asiaa on ratkaistava ennenkuin saamme jonkun järjestämään onnistuneen salsaillan.
Lähetetty:Pe 28.01.2011 - 11:36 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tämä artikkeli käsittelee vähän samaa ongelmaa. Toki tässä artikkelissa ei ihan kaikki päde tämänhetkisessä Helsingin salsa On1 tai kuubalaisen salsan markkinassa. Molemmillahan on jo "kanta-asiakkaita". Salsa forumin artikkeli käsittelee kuubalaista salsaa, joka Chicagossa on hyvin pieni erikoisuus.

http://www.salsaforums.com/showthread.php?t=16631

Artikkelin tilanne on ehkä sama kuin On1 salsalla oli Helsingissä pari-kolme vuotta sitten kun crossbodysalsaajia oli hyvin vähän kuubalaisen tanssijoihin verrattuna. Tai jos nyt pystyttäisi Helsinkiin salsa On2 iltaa.

Toisella sivulla mm. bailar y tocar ja salsa4fun kirjoittavat asiaa.

Tulopuoli on erityisesti viikolla järjestettävissä bileissä iso haaste. Jostain pitää tulla tuloja, joko pääsymaksuista, juomista tai ruuasta. Ilmaisuus vetää toki.

Tuskin salsa On1:lläkään olisi nykyistä määrää harrastajia jos Kumpulaa ja Alppilaa ei olisi pyöritetty käytännössä ilmaisena. Aika paljon aikaa on mennyt ennen kuin On1 bileille on alkanut olla edes kohtuullisesti kysyntää. Vasta viime kesänä Club Classic Salsa löi sitten jotenkin läpi.

Ja Oopperasalsathan on myös ollut salsalle ilmainen "sisäänvetotapahtuma".

Kannattaa muistaa, että keskimäärin 50-60 hengen saaminen viikkobileisiin viikko toisensa jälkeen ei ole yhtään läpihuutojuttu. Melkein tuohon pitäisi olla noin 30 hengen ydinporukka, joka on hyvin sitoutunut. Mutta ainakin 10-20 henkeä. Viikonloppuna keskimäärin 80-100 henkeä on ehkä bileiden kipuraja.
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia