Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Vaarallinen tanssityyli ja mahdollisuudet puuttua siihen

Vaarallinen tanssityyli ja mahdollisuudet puuttua siihen

Lähetetty:To 12.08.2010 - 15:51 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Otetaan hypoteettinen kysymys. Oletetaan, että mukavissa bileissä, joissa pakkeja ei yleensä jaella ja kontakteja pyritään tietoisesti välttämään käy säännöllisesti henkilö, jonka tanssityyli on muille kovin vaarallinen.

Miten voisi todella pahalle törmäilijälle kertoa, että nyt on todellakin syytä siistiä tanssityyliä? Minusta nimittäin jossain menee raja, minkä verran tanssilattialla saa heilua ja vaarantaa muita. Jotta kaikilla olisi mukavampaa on vaan oltava joku keino puuttua törkeästi muita vaarantavaan tanssityyliin. Ei se vaan niin toimi, että kaikki muut parit väistävät muutaman metrin kauemmas.

Se, että naiset joutuvat oman ja muiden turvallisuuden takia jatkuvasti pakittamaan yhtä tyyppiä ei ole hyvä eikä tehokas tapa. Miten tuollaisen tilanteen voisi hoitaa?

Kommentit

Lähetetty:To 12.08.2010 - 16:36 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Olisiko tyylikkäintä vihjaista vaarallisen heilujan hyvälle ystävälle, joka sitten uskaltautuisi välittämään viestin henkilölle itselleen? Nämä toisten kritisoinnit ovat niin kovin hankalia asioita. Itse haluaisin kuulla kritiikistä ystävältä enkä tuntemattomalta.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 00:30 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Itsekin olen tätä hypoteettista kysymystä pohtinut. Vaarallisen heilujan ystävä on toki yksi mahdollinen kanava ja ehkä myös hyvä ensimmäinen yritys. Mutta voi olla että ystävää ei ole, tai häntä ei osata identifioida, tai ystävä ei välitä asiaa eteenpäin, tai ilmaisee sen tehottomasti.

Toinen vaihtoehto voisi olla heilujan tanssiopettaja, mikäli hän tunneilla käy. Opettaja voi toki sanoa suoraan mutta myös yleisesti ottaa aiheen puheeksi tunnilla. Tämä voi olla varsin hyvä keino--olen ollut parilla (ei-salsa) tunnilla jossa harjoiteltiin ahtaassa tilassa tanssimista.

Parhaiten sanoma kuitenkin mennee perille naisen suusta. Miehet eivät välttämättä kuuntele toisten miesten kritiikkiä aiheesta joka heitä ei suoraan koske (koska naisen kanssahan heiluja tanssii, ei miesten). Jos nainen ei suoraan viitsi sanoa asiasta niin kautta rantainkin asiaa voinee lähestyä esimerkiksi kehumalla paremmin ympäristöä huomioivien viejien tätä ominaisuutta.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 09:10 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> hox hox, se heiluja ei välttis aina ookaan se mies! :) mites työ nyt semmoista oletatte Wink pariinkiin otteeseen tullut seurattua kun leidi vetää lattialla kolmiloikkaa mut raukkis kun oon niin seurasin vaan kauhuissani enkä sanonut mitään.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 09:45 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hei, en tiedä minkälaista mahtaa olla tuo hypoteettisen kysymyksen vaarallinen heiluminen?... minusta heiluminen häviää kyllä kun koordinaatio kasvaa siis käymällä tanssitunneilla, kantsisko kaveri ottaa kaverin mukaan tanssitunneille? vaikka piffata ensimmäinen kerta?
--
musta tanssilattialla niittää tuhoa eniten naisten korot ja sukupuolineutraalin viejän dile que no, miks dile pitää opettaa ensimmäisenä?

tyylipuhdas härkätaistelija-asenteella, nilkat ja kädet suoristettuna tehty dile vie parhaimmillaan puolen tanssilavaa! Olé

A
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 10:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tämä hypoteettinen heiluminen näkyy siinä, että heiluja tanssi usein muutaman metrin kokoisessa ympyrän tyylisessä tilassa, toki vielä sillä lailla, että ympyrä liikkuu satunnaisesti mihin suuntaan vaan eli heiluja käyttää aivan valtavasti tilaa huomioimatta yhtään muita. Eli ei pysy yhtään paikallaan vaan tunkee koko ajan muiden tilaan. Eli ongelmana on sekä ylisuuri tilankäyttö (silloin kun tilaa ei ole), mutta varsinkin tanssitilan "liikkuminen" muiden parien päälle.

Eli jos parkkeerasit turvallisesti vaikka kolmen-neljän metrin päähän tyypistä eikä riittävästi muita pareja ole välissä, pitää yhä seurata tilannetta, ettei tanssita päälle. Parempi tanssia toisella puolella salia. Välttämättä tuohon ei edes tanssitunnit auta, kun kyse ei taida olla edes kropan hallinnan ongelmasta, vaan pelkästään ylisuuresta hallitsemattomasti liikkeestä ja siitä ettei huomioida ympäristöä. Se, että aloittelijoilla on joskus vaikeuksia on ymmärrettävämpää kuin, että tanssibileiden vakiokasvot törmäilee.

Osa tanssilattioiden vakiomiehestä tietoisesti tanssii aina mahdollisimman kaukana tuollaisista hypoteettisista heilujoista.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 18:18 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Lainaus:Välttämättä tuohon ei edes tanssitunnit auta, kun kyse ei taida olla edes kropan hallinnan ongelmasta, vaan pelkästään ylisuuresta hallitsemattomasti liikkeestä ja siitä ettei huomioida ympäristöä.


Jos ei edes tanssitunnit auta niin se heiluminen on sitten geneettistä... ota pari olutta, jos vielä huomaat mahdollisen hypoteettisen heilujan, ota pari lisää :)
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 18:28 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Aki kirjoitti: ota pari olutta, jos vielä huomaat mahdollisen hypoteettisen heilujan, ota pari lisää :)


Ja noin kahdeksannen nopeasti tempaistun oluen kohdalla tanssilattialla on yksi hervoton heiluja lisää. :)

Minusta tuo on varsin kuubalaishenkinen lähestymistapa. Mutta löytyykö mitään crossbodyratkaisua? :)
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 18:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Mä taas tunnistin Petterin mainitseman hypoteettisen heilujan, on ihan todellisuutta, tanssityylistä riippumatta. On nimittäin tullut bootsista nilkoille ja kyynärpäästä niskaan ym. tyypeiltä jotka raivaa voimalla itselleen tanssitilaa tungoksessa, tai sitten ne on jossain ihme hurmoksessa. Ja joskus olen antanut palautetta tavalla joka ei sekään kuulu tanssietikettiin, mutta harvoin...
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 19:10 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Aki/MTS ovat ilmeisesti kuubalaishenkisiä miehiä,jotka ovat kohdanneet mainitsemasi hypoteettisen ongelman.Kumpikin on miehekkäästi tehnyt tilanteelle jotain.Eikä se näytä vaivaavan heitä sen enempää.Jospa vaikka ottaisit pari rommia(voi olla,että tulisi miehekkäämpi olo)ja valitsisit Akin tai MTS:n ongelmaratkaisutavan.Jos suora miehekäs tapa tuntuu liian roisilta etsi neitimäisempi versio ehkä se sopii grossbodyratkaisuksi.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 19:57 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Casinomiehillä on selvästi suora ja miehekäs ote niin tanssiin kuin sen sosiaalisiin haasteisiin. :)
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 21:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Joo,jos oikeaa asennetta löytyy niin tervetuloa joukkoon.Sieltä löytyy myös upeita hyvällä asenteella asioihin suhtautuvia naisia.
Lähetetty:Pe 13.08.2010 - 23:05 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Joo, heilujia on nähty sekä viemässä että seuraamassa. Viimeisin omakohtainen kokemus on Hampurista, kun tanssin jonkun kanssa, joka vei hyvin vapautuneesti mm. tuota pahamaineista dile que no:ta. Hän sitten jossain vaiheessa kalautti kyynärpäällään vieressä tanssivan parin daamia ihan reippaasti takaraivoon. Oma parini jatkoi tanssimista sen näköisenä ettei ollut huomannut koko tapausta, kun taas viereisen parin viejä mulkoili minua tosi vihaisesti. Oli sen verran absurdi tilanne (siis miten voi olla huomaamatta jonkun takaraivoa omassa kyynärpäässä?!), etten saanut sanotuksi parilleni mitään, mutta jälkeenpäin ajateltuna olisi varmaan pitänyt.

Tällaisten miesten kanssa on melko stressaavaa tanssia, kun koko ajan täytyy tarkkailla, voiko vientiin luottaa (vai päätyykö seuraamalla jonkin parin kolmanneksi pyöräksi). Se, että kylmästi jättää vastaamatta kaikkiin vienteihin, jotka on törmäyskurssilla muiden tanssijoiden kanssa on turhauttavaa molemmille.

Mutta mikä olisi hyvä sanamuoto, jos asian haluaisi saattaa “heilujan” tietoisuuteen ihan siinä tanssitilanteessa?

“Onpa lattialla ruuhkaa, pitäisi varmaan vähän pienentää askelta!” vai onko tuo liian epämääräinen? Ehdotuksia?
Lähetetty:La 14.08.2010 - 10:44 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ehdotan seuraavaa tilanteisiin, joissa on tullut mentyä tanssimaan ihmisen kanssa, joka ei (vielä) osaa hallita omaa kehoaan, eikä tunnu myöskään huomaanvan edes, kun ne oman kropan osat törmäilee muihin. Joko seuraaja tai viejä voisi sanoa vaikka ystävällisesti hymyillen: "Hei, musta tuntuu, että nyt ollaan jotenkin muiden kanssa nyt törmäyskurssilla. Sopiiko, että tanssitaisiin vähän pienemmin, jotta ei tulis mitään yhteentörmäyksiä?"

Jos kumppaanitanssija ei halua, niin voihan sitä hätätilannetta ennakoiden, vaikka sanoa pienen valkoisen valheen:" auts, nyt joku taisi astua mun päälle" (ja hyppiä hetken toisella jalalla). Se vois auttaa toista olemaan vään enemmän aistit auki ja huomaavainen muita kohtaan ja kiinnittämään huomiota, siihen mihin on daamiaan viemässä. Ei siis ole vaakko odottaa, että jonkun piikkokorko viiltää jonkun jalkaa. :)

Kuten Alppilassa on opetettu lukuisia kertoa: Jos minkäänlainen törmäys tulee, jokainen sanoo heti anteeksi. Siinä kohtaa ei mietitä kuka on syyllinen tai huono tai kännissä tai liian selvinpäin tai mitään muutakaan, vaan huolehditaan lähinnäisistä. Jos kenelläkään tarvetta jäälle tai laastareille kappaleen tanssiminen jätetään kesken ja järkytyksestä ensimmäisenä selvinnyt lähtee hakemaan tykötarpeita.

Omien törmäilyiden ignorointi ja nenäkäskäytös tanssilattiajalla on todella pasee ja junttimaista käytöstä. Niiden miesten seurassa, jotka niin toimivat, ihan varmasti ei ole daameja. Jos olet mies, jonka ympärillä salsaklubilla ei pörrää yhteen naista, niin voit miettiä, onko tämän viesti tarkoitettu sinulle tai onko syynä joku muu juttu. :)

Tiedoksi taustaksi viestiketjun kirjoituksia sivuten erityisesti niille, jotka eivät ole ehtineet seuraata lain muutoksia Suomessa viime vuosina. Syrjintä on Suomessa ollut laillakin kielletty jo vuodesta 2004 (, jotta ei tarvitsisi omaa järkeä käyttää). Yhdenvertaisuuslaki 20.1.2004/21, 6 § Ketään ei saa syrjiä iän, etnisen tai kansallisen alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Sukupuoleen perustuvasta syrjinnän kiellosta säädetään naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa (609/1986).

Myös yllälistatuin perustein tarkoituksellinen toisen henkilön tai ihmisryhmän arvon ja koskemattomuuden loukkaaminen esim. halventavalla häirintällä on myös kielletty. Voi niitä raukkoja, jotka joutuvat elämänsä käyttämään pallopäitä varten kirjoitettavien lakian kirjoittamiseen. Olen itse kuitenkin äärimmäisen ylpeä, että Suomeen tämän laki on lopulta saatu. USA:ssa vastaava tehtiin jo 1070-luvulla ja se on siit' saakka päässyt vaikuttamaan ihmisten yhdenvertaisuuden toteutumiseen.

Ystävällisin terveisin,
Henni
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia