Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Alppila Salsa Social ei jatku syksyllä

Alppila Salsa Social ei jatku syksyllä

Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 12:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Alppila Salsa Social tapahtuma ei jatku syksyllä.

Syynä lähinnä se, että sen järjestäminen nykykonseptin mukaisesti ei ole enää mahdollista. Järjestäjien mielestä myöskään "osittaisalppila" ei oikein palvelisi tarkoitustaan.

Lämmin kiitos tapahtumassa käyneille, te teitte tapahtumasta sen mitä se oli.

Terveisin,
Alppilan järjestäjätThe Alppila Salsa Social event will not be organized next fall.

The reason why is that it is no longer feasible to organize using the same concept as before, and a stripped version would not serve its purpose as seen by the organizers.

Thank you to all the people who visited the event, you made it what it became.

Alppila Organizers

Kommentit

Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 13:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> I'm devastated. Neutral

So should I now start the Henni's salsa social of what?! Wink
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 14:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Harmillista kuulla, tämä on iso menetys Helsingin salsa-scenelle! Iso kiitos teille järjestäjille mielettömän isosta ja hienosta työstä mitä olette tehneet vapaaehtoisesti meidän iloksi! Muutama vuosi sitten vain kourallinen pareja yritti opetella crossbodystylen alkeita Kumpulan salilla ja nyt toinen toistaan paremmat crossbody salserot täyttävät ravintolat ja suomalaisten salsataidot ovat kehittyneet ja monipuolistuneet. Kiitos siitä kuuluu pitkälti teille Janne, Anna, Mikko, Anna ja Henni - sekä kaikki muut jotka ovat vuosien aikana Alppilassa autelleet! Nauttikaahan hyvin ansaituista vapaista perjantai-illoista! Kiitos, kumarrus ja nyyh!
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 14:59 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Voi voi, erittäin harmillista etenkin nyt kun LA-skeneen on tullut uusia intohimoisia tanssijoita ja oppijoita kesän mittaan! Nyt vaan ideoimaan uusia mahdollisuuksia LA-salsaajille tanssia viikonloppuisinkin, ettei skene kuole ennen kuin on kunnolla saanut tulta pyrstöönsäkään!

Henni, mitäs keksitään? :)

Zara
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 16:41 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Todella tylsä kuulla, mutta superpaljon kiitoksia aktiivisille järjestäjille jotka jaksoivat opettaa ja järjestää tapahtumaa 4 vuotta!! Toivottavasti La-salsa kuitenkin jatkuu Helsingissä.

Jonna
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 18:08 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Vuosien jättimäisestä duunista suurkiitos Mikolle, Annalle, Jannelle, Annalle sekä Hennille, ja kaikille enemmän tai vähemmän satunnaisille lomittajille. Alppilassa itsekin aloitin salsan: Vuoden alussa 2008 ensin Alppilaan tsekkaamaan että mikä on homman nimi ja kun nimi oli oikein vaikuttava, niin seuraavana päivänä sitten lisäksi juuri BB:ssä alkaneille Patricion tunneille.

Tuli myös tongittua salsa.fi:n historiaa (mikä olisi kätevämpää jos haku toimisi). Ihan Alppilan announcement-viestiä en löytänyt mutta Annan ilmoituksen syksyltä 2007. Sekä edeltävät Kumpula-salsailut jotka alkoivat syksyllä 2006.
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 19:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Suurkiitos Alppilan aktiiveille hienosta työstä.

Mutta ei kai me jätetä tätä hommaa tähän? Kannattaisikohan meidän nyt istua porukalla alas ja miettiä, miten järjestäydymme jatkossa ja jatkamme salsabuumia, ettei tämä homma lässähdä kuin pannukakku.
Lähetetty:Pe 30.07.2010 - 20:22 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hei kaikki! Jos yhtään lohduttaa kuulla, olemme päättäneet ajaa vahvasti Club Classic Salsan asiaa eteenpäin syksylläkin ja pitää bileet Copacabanassa joka viikko ja jos mahdollista pitää myös sisäänpääsyn ilmaisena Wink tietysti tähän auttaa, että kannustatte baaria joka kerta ostamalla jotakin, vaikka limpparia sen veden sijasta. Lisäksi alamme sykyllä tuomaan International salsateca-iltoihin lisää kansainvälisiä dj:tä jotka soittavat molempia sekä cbs-salsaa, että casinoa ja voimme tuoda myös cbs/la style tyyliin perehtyneitä kansainvälisiä opettajia. Laittakaa minulle myös suoraan dj-toivomuksia/ tanssiopettaja toivomuksia, joita toivoisitte Copassa syksyllä vierailevan. Minulle voitte meilata osoitteeseen: satuleygonier@gmail.com.

Ystävällisin terv.
Satu Leygonier/ SaZón Entertainment
Copacabanan ohjelmapäällikkö
Lähetetty:La 31.07.2010 - 13:14 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Minulla tulisi korvaavana vaihtoehtona mieleen opetus + bileet yhdistelmiä. Mutta kyllähän tilan pitäisi olla riittävän iso.

Tila on kyllä haaste. Tulisivatkohan salsaajat lauantaisin Puistokulmaan? Vai onko liian syrjässä? Puistokulmassa on kaksi salia ja bileisiin riittävä tanssilattia. Kerran tai kaksi kuussa tanssinopetusta kahdessa tasoryhmässä ja sitten bileet. Opetettaisiinko tuolla sekä salsaa että bachataa? Toki tuo olisi maksullinen tilaisuus.

Vai keksiikö joku paremman tilan tai konseptin? Onko muilla parempia ideoita?
Lähetetty:La 31.07.2010 - 21:08 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Minusta Alppilan loppumisessa on Helsinkiläisen salsan kannalta matalan kynnyksen salsanopetuspaikan loppuminen.

Alppilassa alkeet olivat alkeet ja jatkotasollakin kuviot olivat hallittavia monelle swing-, lava- ja kilpatanssijalle. Ja toki Alppilassa pääsi myös heti tanssimaan.

Patriciolla on opetusta syksyllä kahtena päivänä viikossa, joka parantaa tarjontaa. Hän on minusta kehittynyt merkittävästi tanssinopettajana viime aikoina.

Pienenä haasteena on toki opetuksen vaikeustaso. Miehen pitää osata tanssia aika paljon, että pärjää edes Patricion tasolla 1, sen verran pitkiä ja vaativia sarjat ovat. Patricion taso 1 on minusta nyt kesällä ainakin miehelle vaikeampi kuin Carlosin kuubalainen salsa tasolla 3 oli kun siellä viimeksi keväällä kävin.

Olisi hyvä jos crossbodysalsoihin olisi jatkossakin alkeisopetusta, jossa vähän tanssineellekin tulisi onnistumisen elämyksiä. Silloin nykyiset Patricion taso 1 ryhmät voisi ehkä nimetä taso 2:ksi.
Lähetetty:La 31.07.2010 - 21:15 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Mikä pettymys ettei Alppila enää jatku ainakaan nykyisessä muodossaan.

Suurkiitokset kuitenkin Annalle, Jannelle, Annalle, Mikolle, Hennille ja kaikille tuuranneille opettajille. Ilman teitä Helsingin salsa-scene olisi huomattavasti köyhempi.

Kiittäen,
Janne
Lähetetty:La 31.07.2010 - 22:32 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti: .Patriciolla on opetusta syksyllä kahtena päivänä viikossa, joka parantaa tarjontaa. Hän on minusta kehittynyt merkittävästi tanssinopettajana viime aikoina. Pienenä haasteena on toki opetuksen vaikeustaso. Miehen pitää osata tanssia aika paljon, että pärjää edes Patricion tasolla 1, sen verran pitkiä ja vaativia sarjat ovat. Patricion taso 1 on minusta nyt kesällä ainakin miehelle vaikeampi kuin Carlosin kuubalainen salsa tasolla 3 oli kun siellä viimeksi keväällä kävin.Olisi hyvä jos crossbodysalsoihin olisi jatkossakin alkeisopetusta, jossa vähän tanssineellekin tulisi onnistumisen elämyksiä. Silloin nykyiset Patricion taso 1 ryhmät voisi ehkä nimetä taso 2:ksi.


Minusta Patricio on ollut alusta alkaen erittäin taitava opettaja jonka opissa ollen saanut todella paljon, niin La-stylen kuin bachatankin puolella.
1-tason tunneista en toki osaa sanoa mitään minkä tasoisia ne ovat,mutta muistathan että tunnit alkavat tammikuussa ja syyskuussa alusta ja etenevät ryhmän mukaan. Eli jos mukaan hyppää maaliskuussa ja ryhmä on alkujaan ollut taitava nopeasti etenevä se on edennyt jo varmasti pitkälle.
Lisäksi 1-tason tunnilla käy monia jotka käyvät myös shinesit ja 2-tason kun muut La-opetusta ei oikeastaan ole.
Alkujaan Patriciolla oli 1,2 ja 3-tason tunnit,mutta väkeä ei käynyt tarpeeksi joten 2 ja 3 yhdistettiin.
Niin se vaan on,että vaikka Alppilassa käy paljon porukkaa,suurin osa ei eksy tunneille koska ne kuitenkin ovat tuntuvan hintaisia.
Se on aina niin,niin kauan kun tunnit on ilmaisia porukkaa on paljon,kun joutuu maksamaan niin porukka vähenee ylipuoleen.
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 03:47 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Samoin minusta Patricio on koko ajan ollut erinomainen opettaja. Pelkään pahoin että hänen syksyn 3-tuntiensa käy taas huonosti, koska hänen tuntinsa ovat tosiaan tasomerkintään nähden varsin vaativia. Onko tarpeeksi halukkaita tulijoita, joiden taidot riittäisivät 3-tasolle? (Sama ongelma on muuten muissakin parisalsan lajeissa Baila Bailassa. Carlosin parisalsa 4 on pudonnut pois syksyn aikataulusta. Viime vuonna Guillermo piti loisteliaita vaativan tason parisalsa con rumba -tunteja, mutta nekin jouduttiin lopettamaan. Haastavin tunti syksyllä saattaa kuitenkin olla Hannan uusi parisalsa 3, koska hänen tekninen vaatimustasonsa on kovin ja hänen tuntiensa tasomerkinnät ovat myös aika alakanttiin muihin verrattuna.)
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 10:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: Niin se vaan on,että vaikka Alppilassa käy paljon porukkaa,suurin osa ei eksy tunneille koska ne kuitenkin ovat tuntuvan hintaisia. Se on aina niin,niin kauan kun tunnit on ilmaisia porukkaa on paljon,kun joutuu maksamaan niin porukka vähenee ylipuoleen.


Noinhan se on, mutta Alppila on minusta ollut hyvin tärkeä "sisäänheittopaikka" salsaan. Sinne on tullut paljon kokeilijoita ja osa on sitten jäänyt lajin pariin. Tuo sama efekti olisi hieno saada säilytettyä. Jotenkin pitäisi saada miehille matalan kynnyksen tanssinopettelua.

Nytkin eri tunneilla käy paljon miehiä, jotka eivät joko uskaltaudu tanssilattialle tai pärjää tanssilattialla. Onhan aika iso kynnys aloittaa biletanssiminen vaikka club classic salsassa, jossa niinä viikkoina, jolloin ei ole tanssinopetusta keskimääräinen miesten taitotaso on todella hurja.

Jotenkin pitäisi luoda tilanteita, joissa uudet harrastajat saavat kosketuksen lajiin ja pääsevät luontevasti tanssimaan.
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 11:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Suuri kiitos ja kumarrus tosiaan Alppilan järjestäjille!

Itsekin aloitin parisalsan juuri Alppilasta, koska oli mahdollista päästä helposti kokeilemaan itseä kiinnostavaa tanssia paritanssina. Koukkuunhan sitä sitten jäin :)

Myöhemmin aloin käymään myön Bailabailan casinotunneilla etc, joten Alppila toimi ainakin itselleni loistavana sisäänheittäjänä parisalsaan.

Bailabailahan järjestää lyhyen parisalsaopetuksen ennen bileitä, mutta Alppilan rentoa ilmapiiriä niissä ei ole.

Toivottavasti löydettäisiin korvaava konsepti. Uskon, että monet ovat valmiita maksamaan muutamasta erurosta viiteenkin euroon tapahtumaan osallistumisesta, jonka avulla voitaisiin maksaa mahdollinen tilavuokra ja järjestäjät saísivat myös jotain oman aikansa ja vaivansa vastineeksi.
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 13:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ongelma Patricion tunneilla on nimenomaan korkea taitotaso. Uskon, että nyt 3-taso pysyy toiminnassa, mutta eniten olisi tarvetta oikealle 1-tasolle, johon aloittelija uskaltaisi tulla. Myös Club classic salsa on tällä hetkellä korkean kynnyksen paikka. Mistä uusi Alppila? Yllyttäisin järjestäjiä sillä, että tuo heittona esitetty viisi euroa on aivan sikahalpa! Myöskin se, että porukan määrä putoaisi puoleen, kuten on väitetty tapahtuvan, on mitätön ongelma. Aikaisemminhan tilat ovat olleet aivan liiankin täynnä! Puolet siitä määrästä olisi aivan valtavan paljon. Konsepti oli aivan ideaalinen Alppilassa ja uutinen on shokki. Tällaisia juttuja kuin maksuja voi tietysti miettiä uudelta pohjalta. Aikanaan hommalla ei olisi ollut kaupallista potentiaalia vähäisen harrastajamäärän takia. Nyt kaikki on aivan toisin. Tarvitaan viikoittainen tapahtuma!
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 13:50 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Samoin minusta Patricio on koko ajan ollut erinomainen opettaja. Pelkään pahoin että hänen syksyn 3-tuntiensa käy taas huonosti, koska hänen tuntinsa ovat tosiaan tasomerkintään nähden varsin vaativia. Onko tarpeeksi halukkaita tulijoita, joiden taidot riittäisivät 3-tasolle? (Sama ongelma on muuten muissakin parisalsan lajeissa Baila Bailassa. Carlosin parisalsa 4 on pudonnut pois syksyn aikataulusta. Viime vuonna Guillermo piti loisteliaita vaativan tason parisalsa con rumba -tunteja, mutta nekin jouduttiin lopettamaan. Haastavin tunti syksyllä saattaa kuitenkin olla Hannan uusi parisalsa 3, koska hänen tekninen vaatimustasonsa on kovin ja hänen tuntiensa tasomerkinnät ovat myös aika alakanttiin muihin verrattuna.)


Parisalsa 4 taisi kuitenkin tippua pois sen takia koska sen taso on tippunut todellisuudessa 3-tasolle koska 4-tason porukkaa ei ole tarpeeksi ja sitten tunneilla kävi pääasiassa kolmostason porukkaa,joten ei mtn mieltä pitää tuntia 4-tason nimellä jos sitä sillä tasolla ei voida vetää. Mutta joo,siis pääasiassa sama ongelma, sen tason porukkaa vaan ei ole tarpeeksi, tai on,mutta he eivät oikeastaan käy enää sitten tunneilla.
Hannan tunnista olen samaa mieltä, ja toivon,että mahdollisimman monet miehet eksyvät sinne, se parantaa jokaisen tanssitekniikkaa valtavasti :)
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 17:47 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Wizo kirjoitti: Ongelma Patricion tunneilla on nimenomaan korkea taitotaso. Uskon, että nyt 3-taso pysyy toiminnassa, mutta eniten olisi tarvetta oikealle 1-tasolle, johon aloittelija uskaltaisi tulla. Myös Club classic salsa on tällä hetkellä korkean kynnyksen paikka. Mistä uusi Alppila? Yllyttäisin järjestäjiä sillä, että tuo heittona esitetty viisi euroa on aivan sikahalpa! Myöskin se, että porukan määrä putoaisi puoleen, kuten on väitetty tapahtuvan, on mitätön ongelma. Aikaisemminhan tilat ovat olleet aivan liiankin täynnä! Puolet siitä määrästä olisi aivan valtavan paljon. Konsepti oli aivan ideaalinen Alppilassa ja uutinen on shokki. Tällaisia juttuja kuin maksuja voi tietysti miettiä uudelta pohjalta. Aikanaan hommalla ei olisi ollut kaupallista potentiaalia vähäisen harrastajamäärän takia. Nyt kaikki on aivan toisin. Tarvitaan viikoittainen tapahtuma!


Nyt on kaksi ykköstason tuntia eli uudet alkeet tuntia niin onko tosiaan niin,että epäilette ettei Patricio muka aloita alkeista tunteja jos näin aikataulussa sanotaan.
Totta,jos kaikki ovat jo 2-tasolla tanssivia eikä uusia aloittelijoita ilmesty tunnille niin tuskin aloittaa alkeista.
Eihän aloitteleva edes voi tietää,ettei Patricion 1-tason tunnilla muka pärjäisi.
Eli luki siinä tunnin kohdalla mitä tahansa ei se vedä aloittelijoita mukaan sen enempää kuin nytkään..
Lähetetty:Su 01.08.2010 - 21:31 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Big thanks to all the Alppila organizers for the hard work and great teaching over all these years. You guys are all excellent. Very Happy
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 00:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti:
Nyt on kaksi ykköstason tuntia eli uudet alkeet tuntia niin onko tosiaan niin,että epäilette ettei Patricio muka aloita alkeista tunteja jos näin aikataulussa sanotaan.


Olen lähes varma siitä, että kolme-neljä viikkoa kurssin alusta tuntien sisällöt ovat sellaiset, joissa aloittelijamiehellä ei ole mitään toivoa. Jos on vuoden-pari tanssinut ahkerasti casinoa, tai treenannut swingtansseja ahkerasti tuolla voi ehkä selvitä. Mutta silti on paljon haasteita.

Aidot alkeet ovat hyvin erilaiset. Viime viikolla Patricion ykköstasossa oli 11 kuvion yhdistelmä. Toki osaa noista oli käyty läpi aikaisemmin, mutta kuitenkin. Patricion kakkostasolla oli viime viikolla kuvioiden vaikeustaso jo lähellä festareiden advanced tasoa. Toki tuo sarja oli lyhyempi kuin festareilla.

Tuntien vaikeustasoa kuvaa se, että reilu viikko sitten club classic salsassa hyvin tanssivalta daamilta pääsi seuraava kommentti: "Oikeastaan Patricion ykköstasossa on mukavampaa kun kuviot eivät ole niin kauhean vaikeita."

Patricion tasot ovat aika erilaiset kuin muun salsanopetuksen. Ja crossbodysalsassa tunneilla käyvien miesten taitotaso on usein kovempi kuin casinossa. Ja Patricion ykköstasolla merkittävä osa daameista ihan käsittämättömän hyviä tunnille, jota kutsutaan ykköstasoksi.

Minusta crossbodysalsan alkeisopetukseen vaan tarvitaan ympäristö, joka ei vilise paritanssin konkareita.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 01:00 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: Nyt on kaksi ykköstason tuntia eli uudet alkeet tuntia niin onko tosiaan niin,että epäilette ettei Patricio muka aloita alkeista tunteja jos näin aikataulussa sanotaan. Totta,jos kaikki ovat jo 2-tasolla tanssivia eikä uusia aloittelijoita ilmesty tunnille niin tuskin aloittaa alkeista. Eihän aloitteleva edes voi tietää,ettei Patricion 1-tason tunnilla muka pärjäisi. Eli luki siinä tunnin kohdalla mitä tahansa ei se vedä aloittelijoita mukaan sen enempää kuin nytkään..
Webistä kun katson BB:n syksyn aikatauluja niin Patricion torstain parisalsa 1 ei mainitse olevansa "LA-stylee" (mikä on kyllä esim keskiviikon tunneissa määreenä), mitähän sitten lieneekään. Ymmärsin että nykyisellä ykköstason tunnilla käyvät samat ihmiset kuin 2 tasollakin, joten vaikeusaste on miltei sama tällä hetkellä. Ykköstasoa on haastava vetää niin että saadaan riittävästi tekniikkaa opetettua ja pidetään naiset tunnilla, etteivät karkaa ennenaikaisesti kakkostasolle. Toki miehetkin pitää saada pysymään tunnilla mutta viejillä ei yleensä ole kovin herkästi hinkua liian hankaliin asioihin. Oli tämä Alppilassakin ongelmana eikä sitä auttanut yhtään se että alkeet alkoivat jokseenkin alusta joka kerta koska ensikertalaisia oli aina paikalla. Näin sen piti ollakin mutta se lisää opetushaastetta merkittävästi.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 01:06 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Beyond kirjoitti: Ymmärsin että nykyisellä ykköstason tunnilla käyvät samat ihmiset kuin 2 tasollakin, joten vaikeusaste on miltei sama tällä hetkellä.


Olen samaa mieltä. Ykkös-. ja kakkostaso ovat vaan vähän eri lailla vaikeita. Molemmat ovat lähinnä intermediate tunteja. Kakkosessa on kyllä myös advanced sisältöä, mutta sarjat ovat lyhyempiä kuin festareilla.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 07:46 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Niissä syksyn aikataulujen kopioissa, joita saa Baila Bailasta, on myös Patricion torstain parisalsa 1 merkitty LA-style salsaksi, joten nyt kaikilla todellisilla aloittelijoilla on hyvä tilaisuus aloittaa ihan alusta LA-style. Toivottavasti he menevät heti ensimmäisille tunneille, sillä neljän tai viiden viikon jälkeen on kuitenkin edetty jo aika pitkälle ja silloin on hankalampi mennä mukaan.

Usein LA-style parisalsan 1 tasolle tulleet ovat tanssineet jo aiemmin kuubalaista salsaa tai sitten he ovat käyneet Alppilassa. Sen vuoksi heidän on ollut helppo oppia nopeasti ja opettaja on voinut nostaa kuvioiden tasoa. Tänäkin vuonna on tullut sellaisia uusia naispuolisia henkilöitä 1.tasolle, jotka ovat ilmeisesti tanssineet aikaisemmin pidemmän aikaa kuubalaista salsaa, ja he ovat oppineet todella nopeasti myös LA-style salsan.

Itse olen tanssinut jo pidemmän aikaa LA-styleä, mutta jos itselläni sattuu olemaan aikaa, käyn silloin tällöin vieläkin 1.tasolla lähinnä kahdestä syystä. Ensinnäkin siellä on mukava käydä, sillä miehet osaavat viedä kuviot hyvin. Se tuntuu ihan tanssilta, vaikka onkin kyseessä oppitunti. Toinen syy on se, että kun kuvio on riittävän helppo, pystyy keskittymään paremmin oikeaan tekniikkaan ja tyyliin. Molemmat ovat todella tärkeitä LA-stylessä. Soolotunneilla pystyy paremmin katselemaan itseään peilistä ja tarkistamaan, näyttikö liike menevän teknisesti ja tyylillisesti oikein, mutta parisalsassa pitää olla katsekontaksi, joten ei aina pysty vilkaisemaan peilistä, näyttikö liike oikealta. Olen usein löytänyt festareiden jälkeen Youtubin videoista itseni tanssimasta ja huomannut tekeväni sellaisia virheitä, joista en itse ole ollut aiemmin tietoinen. On hyvä idea videoita itseään ja löytää omat virheet sitä kautta.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 10:27 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kannattaa muistaa, että miehille paritanssin perusteiden opettelu on paljon hitaampaa kuin naisille. Naisilla kehitys on aluksi aika suoraviivaista eikä vaadi kovia ponnisteluja. Osa oppii paljon pelkästään seuraamalla, ilman kursseja. Jossain vaiheessa kyllä kehitys pysähtyy, jos ei ole oppinut kunnolla treenaamaan. Naisilla on vielä hyvin usein soolosalsakokemusta, joten tanssi ei ala nollasta.

Aidot aloittelijamiehet taas ovat täysin uudella alueella ekoilla paritanssitunneilla. Eli täysin tanssitaidottomia. Tanssin opettelu alkaa siitä, että hahmottaa kumpi on vasen ja kumpi oikea jalka ja miten saada jalat liikkumaan vuorotellen. Siinä menee helposti muutama tunti. Seuraavaksi pitääkin tutustua siihen outoon äänimaailmaan, jonka tahtiin olisi tarkoitus liikkua.

Jos tanssikärpänen iskee, miehet junnaavat pitkään samalla matalalla tasolla kunnes sitten jossain vaiheessa alkaa huima spurtti, jolla miesten taitotaso menee usein naisten ohi. Vähän kärjistäen aloittelijamiehet ovat aika tyytyväisiä kun junnataan kymmenen ensimmäistä tuntia cross body leadia ja paria muuta perusvuoroa, mutta samassa tilanteessa naiset kuolevat ikävään.

Kun on kysymys todellisista miesaloittelijoista oikeastaan salsakin on liian vaikea tanssi. Bachata sopisi paremmin alkuun. Siinä rytmi on rauhallinen ja pääsee nopeasti tanssilattialle. Minusta aloittelijoille kannattaisi opettaa sekä bachataa että salsaa.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 11:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> No minä jo ihmettelinkin kun menin Patricion LA-kakkostasolle pari viikkoa sitten ekaa kertaa että olenko täysin yliarvioinut itseni kun mikään ei tuntunut sujuvan. Katsoin ykköstason tunnista viimeisen kymmenen minuuttia ja jo siinä leukani loksahti lattialle, kun taso oli niin kova. Shine-tunti oli todella vaativa, mutta siinä tehtiinkin sarjaa joka oli aloitettu jo kesän alussa, ja lopputunnista hahmotin idean ja kuviot vaikka en pysynyt mitenkään niissä perässä. Kakkostasolla huomasin juuri sen, mitä tässä on puhuttu, että melkein samat kovatasoiset tyypit olivat jokaisella kolmella tunnilla, miehiä ja naisia.

Minkäs sille voi, että intohimoiset harrastajat käyttävät jokaisen mahdollisuuden tanssia :)! Mutta helpottaa tietää, etten olekaan aivan toivoton tapaus. Olin odottanut kakkostason olevan minulle helppo, mutta jo biisien nopeus oli toista kuin mihin olin Australiassa tottunut. Siellä kuviot käytiin ensin läpi hitaaseen musiikkiin (naiset ja miehet erikseen, sitten yhdessä), ja vasta lopuksi treenattiin nopeisiin biiseihin.

Minusta Patricio on omistautunut ja innostava (joskin vähän pelottava :) ) opettaja, mutta toivoisin yhtä pientä asiaa: olisi hyvä, jos pelkän ääneen laskemisen sijasta edes välillä mainittaisiin jokin liike nimeltä. Varsinkin naisena, joka aina joutuu seuraamaan uuden kuvion opetuksen selkä opettajaan päin (!), auttaisi aika paljon jos kuulisi vaikka joka kolmannelle liikkeelle nimen, ettei tarvitsisi mennä täysin sokkona :). Muissa tanssilajeissa olen tottunut ennemminkin siihen, että sarja opetetaan liikkeiden nimillä kuin pelkillä laskuilla. Mielipiteitä?
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 11:26 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Patricion tunneille on tainnut käydä niin, että tanssijat, jotka joskus muinoin aloittivat lähes nollasta, ovat kehittyneet. Tuntien taso on samanaikaisesti karannut oppilaiden oppiessa enemmän ja enemmän. Tästä varmasti on kyse myös siinä, kun joku väitti "Patricion kehittyneen opettajana". Opettaja oli hyvä koko ajan. Onhan tämä tavallaan ihan positiivinenkin asia. Uusia naamoja ei 1-tasolla kuitenkaan paljoa näy. Varsinkaan uusia miehiä ei taida olla yhtään juuri nyt. Itsekin aloitin casinolla. Varmasti muutkin kuvioihin tulleet miehet ovat tehneet saman. Alppilassa näki todellisia aloittelijoita, jotka eivät BB:n tavoin siirtyneet toisesta tyylistä. Nyt juuri en kadehdi niitä, jotka aloittavat aivan alusta.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 12:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Olipa mielenkiintoista kuulla, että Australiassa asuneen mielestä taso L.A. Style -tunneilla on kova. Yleensä Euroopan festareilla ei sellaista tunnetta tule vaan huomaa, että Suomi tulee vielä kaukana perässä L.A. Stylen suhteen. Oli siis todella positiivinen uutinen.

Ongelma 1.tasolla todellakin on ollut se, ettei siellä ole ollut paljon täysin aloittelijoita eli sellaisia, jotka eivät ole tanssineet mitään salsaa koskaan aiemmin. Ainakin kolme uutta miestä on kuitenkin tullut tänä kesänä mukaan, mutta hekin ilmeisesti ovat harrastaneet salsaa aiemmin. Opetus on joka kerta kuitenkin alkanut ihan alusta, mutta jos oppilaat ovat oppineet todella nopeasti, niin ei ole ollut järkevää edetä turhan hitaasti. Toivottavasti syksyllä ihan aloittelijat löytävät 1.tason tunnit, niin sitten opetustahti varmasti hidastuu.

Kuten aiemmin mainitsin, yksi syy siihen, miksi pidemmän aikaa tanssineet menevät yhä 1.tasolle, on se, että siellä on helpompaa keskittyä tyyliin ja tekniikkaan, koska kuviot ovat helpompia. En itse kyllästy helppoihin kuvioihin, sillä haluan oppia tekniikan ja tyylin kunnolla ja siihen 1.tason tunnit sopivat oikein hyvin.

On aina helpompaa, jos pystyy aloittamaan kurssin heti alusta asti, oli sitten kyse parisalsasta tai Shines-tunneista.

Olen aina pystynyt näkemään opetuksen riittävän hyvin, vaikka olisin osan kuviosta selkä opettajaan päin, joten minua se ei ole vaivannut, että pelkästään lasketaan ääneen, ja kyllähän Copa ja muut liikkeet mainitaan myös nimeltä opetuksen alkuvaiheessa. Myöskään nopea musiikki ei ole häirinnyt, sillä onhan kyseessä L.A. style -tunti.

On todella hyvä, että vihdoinkin tulee myös 3.tason tunti. Nythän on ihan eri tilanne kuin pari vuotta sitten, jolloin ei ollut riittävän paljon niin pitkälle edenneitä oppilaita. Tasotkin varmasti normalisoituvat sen myötä.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 12:26 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> [quote="petteri"]
Tiia kirjoitti: . Viime viikolla Patricion ykköstasossa oli 11 kuvion yhdistelmä. Toki osaa noista oli käyty läpi aikaisemmin, mutta kuitenkin. Patricion kakkostasolla oli viime viikolla kuvioiden vaikeustaso jo lähellä festareiden advanced tasoa.


No onhan ykköstaso vääntänyt jo reilu puoli vuotta ja porukka taitaa homman niin miksi ei 11 kuvion yhdistelmää.
Patricio on niin taitava opettaja,että etenee ryhmän mukaan. Jos ryhmä on sen tasoinen,että pärjää sen 11 kuvion sarjan,se todennäköisesti ei ole liian vaativa.
Mitä ideaa olisikaan vääntää alkeita kovin pitkään jos kaikki ne osaavat ja tylsistyvät? se vaatii opettajalta juuri sitä mitä Patriciolla on,eli silmää nähdä mihin tahtiin edetään ryhmän mukaan, niin ettei tylsistytetä porukkaa ja palauteta takaisin casinon puolelle.
Varmasti jos ihan oikeita aloittelijoita eksyy tunneille niin sitten junnataan alkeista.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 12:27 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> ainiin,huomasin tuon saman torstain tuntien merkinnöissä ja tarkistin asian Patriciolta kun olin hämmentynyt opettaako hän casinoa,mutta ei,ne ovat tosiaan La-styleä nekin :)
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 13:57 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ei minulla mitään kokonaiskuvaa Australian LA-skenestä ole, kun olen harrastanut 2 vuotta vain yhdessä koulussa Canberrassa. Se kyllä oli ihan hyvä koulu, uskoisin, jo silloin 2005-2006 kun siellä kävin. Tältä foorumilta BlueZ on myös käynyt samaista koulua hieman myöhemmin, kun se oli jo laajentanut ja taso entisestään koventunut, ja saattaa olla eri mieltä kuin minä.

Mutta ihan selvää on, että Patricion kakkostaso on vähintään sama kuin BB:n kuubalaisen kolmostaso ja vähintään sama kuin se Canberran ylin taso, jolla minä aikoinani kävin :). Eli kakkostasoksi kovatasoinen. Sosiaalisen LA-stylen tasosta en voi sanoa mitään, kun en ole sitä vielä nähnyt. Enkä uskalla ihan hetkeen mennä katsomaankaan Very Happy! Hyvin mielelläni menen ykköstason tunneille keskittymään tekniikkaan ja peruskuvioihin. Se kun on jo viideltä niin en vain aina ehdi.


Tosi kiinnostava oli jossain toisessa ketjussa esille tullut vinkki, että Hannan soolotunneilla saisi tehokasta tyyli- ja tekniikkaopetusta jota voisi sitten soveltaa myös LA-tunneilla parin kanssa. Täytyy heti mennä kokeilemaan!
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 14:15 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: No onhan ykköstaso vääntänyt jo reilu puoli vuotta ja porukka taitaa homman niin miksi ei 11 kuvion yhdistelmää. Patricio on niin taitava opettaja,että etenee ryhmän mukaan. Jos ryhmä on sen tasoinen,että pärjää sen 11 kuvion sarjan,se todennäköisesti ei ole liian vaativa. Mitä ideaa olisikaan vääntää alkeita kovin pitkään jos kaikki ne osaavat ja tylsistyvät?


Tylsistymisen vaaraa ei noilla tunneilla todellakaan ole. Pikemminkin haasteena on, että heikommat miehet ovat pudonneet aikoja sitten kyydistä. Vähän vähemmän tanssineet daamit taas oppivat ykköstasolla tosi nopeasti kun suuri osa viejistä on ihan hyviä. Vähn enemmän tanssineen miehen on taas hyvä treenata kun seuraajat ovat keskimäärin yhtä hyviä kuin kakkosessakin. Ja vähemmän tanssineiden kanssa vientitaidot ovat koetuksella.

Osittain tuo tuntien kovuus liittyy siihen, että crossbodysalsan opetusta on Helsingissä niin vähän, että kaikki tunnit joille ehtii pitää käyttää ja matkata festareillakin jos jotain haluaa oppia.Minusta nykyisellä harrastajarakenteella on vaikea pitää Baila Bailassa varsinaista ykköstasoa. Innokkaat harrastajat haluavat käydä myös tunneilla, joilla tulee vähemmän upouutta asiaa nimenomaan tyyli ja tekniikka syistä. Ja tyypillinen crossbodysalsan Baila Baila ykkösen aloittelijamies tulee joko casinosta, swing- tai lavatansseista.

Kun kakkostasolla on joko lyhyitä advanced sarjoja (advanced kuvioiden merkkejä kun miehet alkaa spinnailla vauhdikkaiden kuvioiden välissä eli joka neloselle on tekemistä tai mennään nopeita kuvioita muulla kuin perusajoituksella), on oikeastaan pakko käydä ykköstunnillakin, jotta edes teoriassa pystyisi pitämään tekniikkaa ja tyyliä jotenkin hanskassa.

Se muuten todella näkyy tunneilla, ketkä naiset käyvät shineseissä. Mulle tuo tunti ei ole kauheasti maistunut, mutta treenaan kyllä vastaavia asioita yksin. Osittain tuo johtuu siitä, että pidän kakkosella tanssimisesta ja teen mieluummin kakkosella shinejä Puolen vuoden päästä pitää kyllä katsoa, olenko oppinut kakkosella tanssimaan, vaikka pyörii lähinnä ykkösellä tanssittavilla tunneilla. Meni syteen tai saveen.Vinkkinä seuraavaan shinessarjaan: Sarjassa kannattaisi ehkä olla jatkuvat pivotit molempiin suuntiin (4+4).

Se, että jatkossa ykköstaso on kahtena päivänä voi kyllä parantaa miesten mahdollisuuksia selvitä. Kannattaisikohan viestiä, että taso ykkösen vaativuus kasvaa nopeasti ja tuolla tasolla voi miehen olla vaikea selvitä ilman todella vahvaa tanssitaustaa jos ei käy tunneilla sekä keskiviikkona että torstaina. Tavoitteena pitää kuitenkin olla, että saadaan uusia naamoja sosiaalilattioille.

JK. Tämä on nyt mennyt aika raadolliseksi tanssituntien ruotimiseksi. Olen yleensä ottaen pitänyt periaatteena, etten yksittäisten suomalaisten tanssiopettajien opetuksesta tuo esille netissä kuin vain positiivisia puolia. En ole ihan pystynyt tuohon Patricion tuntien osalta. Tahdon pyytää anteeksi, jos jotkut kommenttini ovat tuntuneet Patriciosta loukkaavilta. Ilman ongelmakohtien käsittelyä on minusta vaan aika mahdotonta saada aikaan Helsinkiin sellainen nykyistä parempi crossbodytanssinopetuksen kokonaisuus, jossa on sekä määrää että laatua. Ikävää on toki, ettei tämä keskustelu ole englanniksi, jolloin Patriciokin voisi olla mukana. Mutta suomeksi viestimme kuitenkin paremmin.

Viimeinen muokkaaja, petteri pvm Ma 02.08.2010 - 15:16, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 14:46 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: Tosi kiinnostava oli jossain toisessa ketjussa esille tullut vinkki, että Hannan soolotunneilla saisi tehokasta tyyli- ja tekniikkaopetusta jota voisi sitten soveltaa myös LA-tunneilla parin kanssa. Täytyy heti mennä kokeilemaan!


Hanna on entinen kovan luokan kilpatanssija. Ja tietojeni mukaan hän tanssii loistavasti crossbodya. Vaikka Hanna opettaa lähinnä kuubalaista, aika suuri osa tanssitekniikan asioista ei ole kovin lajiriippuvaisia.

Olisi kyllä hienoa, jos Hanna uskaltuisi kuubalaisen lisäksi opettamaan myös On2:sta.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 16:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> En usko,että tulemme näkemään Hannaa opettamassa muita kun Kuubalaisia, esittelyssään hän sanoo,tai oikeastaan aiemmassa esittelyssä,että ei halua sekoittaa tyylilajeja koska Kuubalaisissa tansseissa riittää opeteltavaa koko eliniäksi :)

Ja ei, BailaBaila on kuitenkin kaikille suunnattu tanssikoulu ja ei ole sen etujen mukaista jos sanotaan ettei tunneilla pärjää jos ei käy sekä ke-että to-tunneilla. Niillä pärjää aivan mainiosti jos käy vain toisella.

Mä taas koen,että crossbodyssa ja Kuubalaisessa tekniikka asiat ovat hyvinkin erilaisia esim. vartalon-ja jalkojen käytössä ja jo tanssiasennossa. Noh, rytmi on toki sama ja hyvä tanssija osaa soveltaa.

Ja luulen,että Patricion kakkonen ja Hannan kakkonen ovat olleet yhtä vaativia. Odotan innolla Hannan kolmosen alkamista :)
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 18:09 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: Mä taas koen,että crossbodyssa ja Kuubalaisessa tekniikka asiat ovat hyvinkin erilaisia esim. vartalon-ja jalkojen käytössä ja jo tanssiasennossa. Noh, rytmi on toki sama ja hyvä tanssija osaa soveltaa.


Todellakin näitten tekniikka on erilaista jo ihan siitä lähtien että miten astut askeleen. Tanssiasento, kehon yleinen suunta, vientitekniikka. Hankala sanoa mistä löytyisi yhteneväisyyksiä, kun en asioita syvällisesti tunne. Toki voi soveltaa, mutta varmaan on selkeämpää jos ei joudu arvuuttelemaan sopisiko joku asia toisen tanssin tekniikkaan vai ei, ja mitä kaikkea siitä seuraa. Minusta, jos menee tekniikkatunnille, on etsimässä sitä ns. oikeaa tapaa (jonka opittuaan voi sitten toki rikkoa kaikki säännöt taiteen nimissä).
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 19:50 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kuten Tiia ja Beyond jo sanoivat, niin crossbodyn ja kuubalaisen tekniikka ja askeltapa on hyvin erilainen. Parhaiten näiden erot selitetään L.A. Style salsakurssien ensimmäisillä tunneilla ja sen vuoksi kannattaa aloittaa kurssit aina mahdollisuuksien mukaan heti lukukauden alussa. Lauran ladies style -tunti (kaikki tasot) näyttää jatkuvan Baila Bailan aikataulun mukaan syksyllä ja Patricio käy yleensä samoja asioita läpi 1.tason parisalsan ensimmäisillä tunneilla sekä varmasti nyt syksyllä alkavan 1.tason soolotunnilla.

Oikean tekniikan oppiminen vie kuitenkin paljon aikaa ja se vaatii paljon toistoja ja kärsivällisyyttä. Siksi mielelläni menen treenaamaan tekniikkaa myös parisalsan 1.tasolle.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 20:24 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Tiia kirjoitti: En usko,että tulemme näkemään Hannaa opettamassa muita kun Kuubalaisia, esittelyssään hän sanoo,tai oikeastaan aiemmassa esittelyssä,että ei halua sekoittaa tyylilajeja koska Kuubalaisissa tansseissa riittää opeteltavaa koko eliniäksi :)


Jos Hannalla on riittävästi töitä, voisikohan hän sitten innostaa tai opettaa lattareiden moninkertaisen suomenmestarin Joonas Piippolan salsaamaan On2? Crossbodysalsassa on valmentajapula. Käsittääkseni Joonaksesta on pidetty Valasrannassakin. Kai joku Joonaksen tuntee? Puhukaa hänet ympäri!

Tarvitsemme myös suomenkielistä ammattimaista tai puoliammattimaista valmentajaa. Sellaisia tulee, jos joku oikein hyvin tanssia osaava ja myös valmentamista hallitseva innostava tyyppi opettelee crossbodysalsaa.
Lähetetty:Ma 02.08.2010 - 21:31 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
LHS6 kirjoitti: Olipa mielenkiintoista kuulla, että Australiassa asuneen mielestä taso L.A. Style -tunneilla on kova. Yleensä Euroopan festareilla ei sellaista tunnetta tule vaan huomaa, että Suomi tulee vielä kaukana perässä L.A. Stylen suhteen. Oli siis todella positiivinen uutinen.


Festareilla käy maailmalla aika valikoitunut porukka. Mieti ketä Suomesta käy festareilla ja kuinka hyvin he tanssivat. Ota keskitason isoilla salsafestareilla reissaava suomalainen ja suhteuta se tanssin yleiseen tasoon. Arkitodellisuus maailmalla taitaa olla muutamaa kaupunkia lukuunottamatta aika erilainen.

Suomi on kuitenkin yksi aktiivisimmista sosiaalisen paritanssin maista ja se todella näkyy myös crossbodysalsassa, vaikka kulttuuri ei ole kovin pitkä. Kyllähän miesten taidossa on suomessa paljon kehittämistä, mutta kyllä niin on monilla naisillakin.

Rehellisesti sanottuna minusta arvostetun vieraamme sosiaalitanssi näytti suunnilleen samantasoiselta kuin mielestäni Helsingin parhaan sosiaalitanssijan, pitkän ja aina hyväntuulisen crossbodymiehen. Vähän erilainen tyyli, erilaisia vahvuuksia ja erilainen kuviovalikoima mutta kuitenkin. Toki show- ja kilpalattioilla tilanne on vähän erilainen.

Ja jotenkin minusta vaikutti, että arvostettu vieraamme oli aidon positiivisesti yllättynyt suomalaisen crossbodysalsan tasosta.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 00:30 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Oletko varma Petteri että muutkin kuin sinä tarvitsevat suomenkielistä opetusta? Voisiko ongelma olla kuitenkin henkilökohtainen ja yksinkertaisin ratkaisu siihen englannin kurssi? Eikö opetuksen laatu ole se mikä ratkaisee, eikä sen suomenkielisyys? Kuubalaisen salsan puolella kenenkään ei ole enää syytä yllättyä positiivisesti tasosta Suomessa. Päin vastoin, me voimme yllättyä positiivisesti tasosta muissa maissa. Kuubassa jopa puhutaan jo, että parhaat kuubalaiset tanssijat ovat tätä nykyä Suomessa. Monet eivät ymmärrä täällä kuinka ainutlaatuiset olosuhteet meille on suotu ja luotu. Uusimpana esimerkkinä kaksoisvoittomme kuubalaisen salsan EM-kisoissa. Tässä voittajien Roynetin ja Johannan tyyliä:http://youtube.com/watch?v=PqioEVliTrQ
Tämä on niin kaunista ja kuumaa tanssia, että siitä saa hyvän kuvan miksi monet meistä rakastavat pohjimmiltaan nimenomaan kuubalaista salsaa, vaikka CBS:ääkin voi välillä sivulajina harrastaa vaihtelun vuoksi. Luultavasti siksi myöskään Hanna tosiaan tuskin kiinnostuu CBS:n opettamisesta. Hänen ja monien meidän muiden nivusia polttaa nimenomaan kuubalainen salsa, vaikka mieltymykset ovatkin aina yksilöllisiä ja subjektiivisia. Palaa mieleen myös tämän palstan aiemmat kommentit siitä kuinka kuubalainen parisalsa on monotonista tamppaamista eikä musiikkia voi tulkita. Voiko niin enää ajatella nähtyään vaikkapa tämän videon? Olkoonkin että kyseessä on showkoreografia.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 01:45 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Oletko varma Petteri että muutkin kuin sinä tarvitsevat suomenkielistä opetusta? Voisiko ongelma olla kuitenkin henkilökohtainen ja yksinkertaisin ratkaisu siihen englannin kurssi? Eikö opetuksen laatu ole se mikä ratkaisee, eikä sen suomenkielisyys?


Eiköhän tanssiopetus, niin kuin moni muukin asia, ole monen tekijän summa. Kyllä minusta ainakin on mukavampi saada opetusta äidinkielelläni, jos pitäisi valita englannin ja suomen välillä mutta opetus olisi yhtä tasokasta. Eikä voi sanoa montako pykälää laatua pitäisi olla enemmän että vaihtaisin äidinkielisen vähemmän vahvaan kieleen. Mikko Kempen kanssa oli minusta loistavaa että pystyi puhumaan suomea (jopa niin että hän puhui meille englantia ja me hänelle suomea), sillä tekniikkakysymyksiä on toisinaan hankala saada tehokkaasti ilmaistua englanniksi (koskapa en ole siinä kuitenkaan samalla tasolla kuin suomen kanssa).

Crossbodysalsassa ei juuri ole ollut vaihtoehtoja. Helsingissä vain Alppilassa on ollut opetusta suomeksi. Tampereella on muutama suomalainen naisopettaja (mikä on loistavaa! Ja niin, toki meillä on Laura Patricion apuna tarvittaessa suomeksi selittämässä, mikä on myös loistavaa), mutta miesopettajat ovat kommunikoineet englanniksi. Vierailevien opettajien workshopitkin ovat olleet englanniksi, tosin Lautaro olisi voinut vetää myös toisella kotimaisella. Tästä syystä minusta Alppilassa ei olisi tarvinnut olla englanninkielistä opetusta, vaikka toki se on ystävällistä sitä pientä ulkomaalaisvähemmistöä kohtaan joka aina oli mukana opetuksessa.

Joten ymmärrän kyllä miksi Petteri kaipaa suomenkielistä opettajaa mutta minusta niitä ei saada ottamalla crossbodysalsaa osaamatpn muun tanssin ammattilainen, laittamalla hänet pikakurssille ja sitten opettamaan. Kyllä kilpatanssitausta auttaa paljon stailauksessa, musiikintulkinnassa ja tyyliin sopivassa liikkeessä mutta ei se silti ole sama asia kuin vuosien salsakokemus.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 07:31 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Oletko varma Petteri että muutkin kuin sinä tarvitsevat suomenkielistä opetusta? Voisiko ongelma olla kuitenkin henkilökohtainen ja yksinkertaisin ratkaisu siihen englannin kurssi? Eikö opetuksen laatu ole se mikä ratkaisee, eikä sen suomenkielisyys?


Minulla on ihan hyvä englanninkielen taito. Mutta kyllähän yleensä ihmiset mieluummin valitsevat opetuksen omalla äidinkielellään, jos on valinnanvaraa. Suomenkielinen opetus on yksi houkuttelevuustekijä muiden joukossa. Toki tanssinopetuksessa on paljon erilaisia laatutekijöitä. Oikeastaan pitäisi puhua viestinnän laadusta, kieli on siinä yksi tekijä.

Ihan tanssin alkeisopetuksessa on vielä osallistujilla paljon tunteita pelissä. Kun viestintä kulkee äidinkielellä on aloittelijan mukavampi tulla tanssitunneille.

Beyond kirjoitti: Joten ymmärrän kyllä miksi Petteri kaipaa suomenkielistä opettajaa mutta minusta niitä ei saada ottamalla crossbodysalsaa osaamatpn muun tanssin ammattilainen, laittamalla hänet pikakurssille ja sitten opettamaan. Kyllä kilpatanssitausta auttaa paljon stailauksessa, musiikintulkinnassa ja tyyliin sopivassa liikkeessä mutta ei se silti ole sama asia kuin vuosien salsakokemus.


Toki kokemus on arvokasta. Mutta toisaalta minusta suuri osa paritanssiteknisistä asioista on aika samoja oli kyseessä kilpatanssi, swingtanssit tai lavatanssit. Eihän kukaan huippusalsanopettajaksi hyvin nopeasti opi, mutta toisaalta muiden paritanssilajien puolella on minusta paljon sellaista osaamista, jonka avulla salsan tasoa voidaan parantaa.

Ja pitkän tanssiurani perusteella arvioisin rehellisesti, ettei suomalainen crossbodysalsan opetus nykyään mitenkään huipputasoista ole. Joten uusien tulokkaidenkaan ei tarvitse olla salsan maailmanmestareita.

Toki crossbodysalsassa on myös ominaispiirteitä, mutta minusta tärkein piirre on ettei yhtä oikeaa tyyliä ja tekniikkaa ole. Tekniikan pitää kyllä toimia, tanssin olla hyvässä rytmissä ja tanssissa olla hyvän parin välisen yhteyden, mutta se riittää.

Opettelin boogie woogieta joskus 2000 luvun alkupuolella, jossain tansssileirin saunaillassa tuli Tommi Koivulan kanssa puhetta millainen on oikea boogieperusaskel. Tommilla oli siihen hyvä vastaus. Hyvä boogieperusaskel on hyvässä rytmissä, siinä on hyvä ote lattiaan, se näyttää hyvältä ja toimii tanssissa. Ei ole yhtä oikeaa tyyliä. Minusta tuo sama pätee salsaankin.

Toki löytyy puristeja, usein naisia, jotka haluavat puristaa salsan tiettyyn muottiin. "Jaskan tyyli on oikea, Pekan tyyli ei ole mitään salsaa." Odotetaan miesten suomessa tanssivan kuten jollain alueella ulkomailla. Sitten tulee suru puseroon kun huomaa, että eihän mun tanssi toimi paljon kenenkään kanssa, seuraavaksi voidaankin haukkua suomalainen salsa maanrakoon: "Suomalainen salsa on paskaa, täällä on vain surkeita viejiä". Joko ääneen tai kehonkielen tasolla. Seuraavaksi on melkein pakko lopettaa laji kun miehet eivät hae. Arvon daamit, älkää menkö tuohon ansaan ja jos olette tuossa ansassa, yrittäkää tietoisesti päästä sieltä pois.

Toki muutamalla daamilla on Suomessa aidosti varaa valittaa, ettei heidän tasoisiaan viejiä ole Suomessa, mutta ei heitä niin montaa ole. Ja ovathan suomalaiset salsapiirit niin kapeat, ettei kaikille löydy paljoa omanhenkisiä tanssikavereita, mutta tuon tosiasian kanssa pitää vaan elää ja pyrkiä kasvattamaan harrastajakuntaa.

Minusta voi muuten olla suomalaiselle crossbodysalsalle aika vahingollista, jos opettajia on kovin vähän. Minusta olisi hienoa, jos Janne ja Anna pystyisivät jatkamaan valmentamista. Heillä on selvästi opetustaitoa ja kykyä ottaa yleisönsä. Ja minusta hyvä ja sosiaalisessa paritanssissa erittäin toimiva tyyli.

Ja Mikko ja Anna ovat tehneet alkeisryhmässä todella hienoa työtä, se että he ovat saaneet niin monia uusia ihmisiä innostumaan salsasta on todella arvokasta. Alkeisopetus vaatii paljon taitoa ja kykyå luoda positiivinen kontakti oppilaisiin. Toivon lämpimästi, että näemme heitä tanssiopetuksessa jatkossakin. Ja mInusta olisi oikeastaan aika mielenkiintoista nähdä, mitä annettavaa Mikolla olisi vähän kehittyneemmillekin tanssijoillekin. Minun täytyy nyt tunnustaa, etten ole koskaan ollut yhdelläkään Mikon tunnilla.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 09:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Minusta on selvää, että mitä enemmän opettajia ja sen myötä tyylisuuntien vaihtoehtoja on tarjolla, sen laadukkaampaa opetus keskimäärin on missä tahansa lajissa. Mutta LA-style on niin nuori ilmiö Suomessa, että yksikin opettaja on huippusaavutus, ja Patricion sarjat ovat ainakin minusta luovia, haastavia ja elämyksellisiä. Tanssin sanasto on niin rajallinen, että englanninkielinen opetus tuskin tuottaa useimmille vaikeuksia. Kuten aiemmin mainitsin, minä kaipaisin vain edes muutamien liikkeiden nimiä sarjojen opetukseen, niin ne olisi helpompi hahmottaa nopeasti (tyyliin underarm turn - cross-body lead - open break - left turn - cross-body lead - hand styling - dip - leg to hip - turn - rock step - double spin). Tosin ilman ääneen lausuttuja ohjeita oppii varmaan paremmin seuraamaan hyvin viejää kuin viejää sen sijaan että edistää, kun tietää etukäteen mitä pitää tehdä... Very Happy

Roynetin ja Johannan video oli aivan upea! Mutta en heti näe, mitä yhteistä sillä on BB:n kuubalaistuntien kanssa. Videossa oli juuri ne elementit, joiden vuoksi minä rakastan LA-tyyliä: paljon spinnejä, myös moninkertaisia, paljon erikseen tehtäviä shineja, paljon tilaa tanssijoiden välissä ja myös mausteena muutama käsisolmu ja sukellus. Ja dippi, jonka rajallisella kokemuksellani luulin kuuluvan vain CB-tyyliin. Ihana afrokuubalainen vartalonkäyttö joissakin shineissa näiden lisäksi kruunasi kaiken. Jos tällaista salsaa opetettaisiin Helsingissä, menisin tunnille kiljuen :).

Mutta minun kokemukseni mukaan (kävin noin vuoden BB:n kuubalaisen kolmostasolla) BB:n kuubalaisessa on naisen kannalta suurimmaksi osaksi ahtaassa tilassa tehtäviä käsisolmuja ja sukelluksia. En muista meidän naisten tehneen lainkaan spinnejä. Muistan kyllä että miehet spinnasivat kun nainen teki perusaskelta paikallaan miehen takana... Confused Tämä on ainoa kokemukseni kuubalaisesta salsasta ja siksi minulle on muodostunut käsitys, että LA-style on hauskempaa.

Tavallisena harrastajana minua ehdottomasti kiinnostaa oikea tekniikka ja oikea tapa ottaa askel (ja olisi kiva jos joku tässä ketjussa valottaisi asiaa), mutta kykyni eivät riitä vielä pitkään aikaan edes kunnollisen tasapainon pitämiseen, saati askelten huolelliseen ottamiseen. Joten minun kannaltani tärkeintä on hauskanpito ja tanssin elämyksellisyys :) . Tanssin suunnilla ja hienouksilla ei tässä vaiheessa ole minulle suurta merkitystä, kunhan vain pääsen tekemään spinnejä, dippejä ja shineja Very Happy !
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 10:32 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Olen samaa mieltä, Roynetin ja Johannan esitys on todella upea!

Laura varmasti opettaa taas oikean LA-style askeltekniikan syksyn ladies style-tunneilla, joten kannattaa käydä niillä tunneilla. Hän kävi ainakin viime kevään kurssilla ne kaikki asiat hyvin läpi.

Myös samoista syistä kuin "tasuni", pidän LA-stylestä. Kunhan vielä oppisi ne kaikki tekemään hyvin, jotta voisi kunnolla nauttia tanssimisesta. Ulkomailla LA-tanssijat yhdistävät myös paljon rumbaa soolo-osuuksissa, joten sitäkin pitäisi varmaan alkaa harjoitella.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 10:40 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: Roynetin ja Johannan video oli aivan upea! Mutta en heti näe, mitä yhteistä sillä on BB:n kuubalaistuntien kanssa.


Minustakin Roynetin ja Johannan esitys
http://youtube.com/watch?v=PqioEVliTrQ


on hieno, mutta minusta se on tyylillisesti lähempänä on2 showsalsaa
http://youtube.com/watch?v=vZDKMinp6Og


kuin kuubalaista salsaa
http://youtube.com/watch?v=2yVO0lHlixA
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 11:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: Mutta LA-style on niin nuori ilmiö Suomessa, että yksikin opettaja on huippusaavutus,


Miksi tyytyä noin vähään? Olisikohan Helsingin aktiivisten crossbodytanssijoiden määrä 3-5 kertaistunut neljässä vuodessa? Kumpulassa ei montaa paria kai treenannut.

Miksi? Koska Hennillä, Mikolla, Jannella ja Annalla oli unelma ja uskoa sen toteuttamiseen.

Nyt tarvitaan myös uutta verta vastaamaan kysymykseen: Millä keinoin harrastajia on kolmen vuoden päästä kolme kertaa nykyistä enemmän?

Olen nähnyt 2000 luvun vaihteen boogiebuumin ja minulla on unelmana nähdä kuinka salit ovat täynnä uusia nuoria tanssijoita. Siihen tarvitaan myös uusia nuoria ja innostuneita vetäjiä, jotka saavat porukan nauramaan ja oppimaan. Nauru on tosi tärkeää, se täyttää salit. Ilman iloa ja hyvää mieltä massoja ei liikuteta. Alppila oli hyvän mielen paikka. Onko teillä unelmia?

Olen nähnyt kuinka valmennuksen noviisista tulee muutamassa kuukaudessa ihan hyvä ja erittäin innostunut perustason valmentaja. Toki boogiessa oli valmentajakoulutusta. Ketkä maailman salsa-ammattilaisista pystyvät pitämään valmentajakoulutusta?

"Ihmeitä ei vaan synny, ne tehdään"
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 12:34 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Heh heh, jos siis Roynetin ja Johannan tanssi näyttää hyvältä, se ei voi olla varsinaista kuubalaista salsaa vaan muistuttaa enemmän CBS:ää? Aika tendenssimäinen tulkinta! Selittämättömäksi jää vain se pikkuseikka, että sillä voitettiin kuubalaisen salsan EM.

Kyllä tämän tyypin parisalsaa, jossa leimallista on runsas rumban ainesten käyttö, on voinut oppia myös BB:ssä, tasuni ja muut, jos on pistäytynyt Roynetin (yllätys, yllätys!) tai Hannan tunneille. Guillermon parisalsa con rumba -kurssista puhumattakaan. Toki tuo Roynetin ja Johannan tanssi on edistyneimmän tason tanssia ja lisäksi showkoreografia, joten ihan tuosta ei voi tunneilla lähteä liikkeelle.

Petteri, sinä olet kauan vimmatusti halunnut ojentaa ja "kehittää" daameja. Voisiko olla, että sinun onglemasi naisten suhteen ei ensi sijassa liittyisikään tanssiin? Minusta suomalaisessa salsaskenessä on aivan suurenmoiset ja hurmaavat naiset. Ratkaisevasti enemmän löydän kehityskohtia meistä miehistä.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 13:40 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Petteri, sinä olet kauan vimmatusti halunnut ojentaa ja "kehittää" daameja. Voisiko olla, että sinun onglemasi naisten suhteen ei ensi sijassa liittyisikään tanssiin?


Kyllähän minä voin sen myöntää, että minulla on paljon haasteita luoda pitkäaikaisia pysyviä ihmissuhteita. Tuo ei kyllä ole sukupuolikysymys. Minun läheisimmät ystäväni ovat naisia.

Tämä on kuitenkin tanssipalsta enkä usko henkilökohtaisten ihmissuhdehaasteideni kiinnostavat laajempaa yleisöä, joten olisi ihan mukava jos keskustelu pysyisi tanssiosastolla ja mielellään vielä vaikka siinä, miten kolmen vuoden päästä Suomessa on paljon nykyistä enemmän crossbodysalsaajia ja mitä pystymme järjestämään Alppilan tilalle. Onko Sinulla hyviä ideoita, jotka haluaisit jakaa kanssamme?

yuma kirjoitti:
Minusta suomalaisessa salsaskenessä on aivan suurenmoiset ja hurmaavat naiset. Ratkaisevasti enemmän löydän kehityskohtia meistä miehistä.


Olen samaa mieltä siitä, että suomalaisessa salsassa on mukavia daameja ja siksi kannankin jatkuvasti syvää huolta siitä, miten he voisivat oppia tanssimaan vielä nykyistäkin paremmin.

Kannattaa toki muistaa, että crossbodyssa, showtanssissa ja kilpatanssissa sekä miehellä että naisella pitää olla samanlaisia taitoja. Toki miehellä on usein vähän voimakkaampi rooli, mutta naisellakin on laajat mahdollisuus toteuttaa omaa tanssillista ilmaisuaan. Uskon, että naiset pystyvät nauttimaan tanssista enemmän, kun heidän osaamisensa kasvaa.

Ja jos luet tätä ketjua tarkemmin, havaitset varmaan myös, että kannan huolta myös miesten osaamisesta.

Viimeinen muokkaaja, petteri pvm Ti 03.08.2010 - 13:57, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 13:57 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti: Tämä on kuitenkin tanssipalsta enkä usko henkilökohtaisten ihmissuhdehaasteideni kiinnostavat laajempaa yleisöä, joten olisi ihan mukava jos keskustelu pysyisi tanssiosastolla


Ulkotanssillisia henkilökohtaisia huolenaiheita ei nimenomaan minustakaan tarvitsisi käsitellä tällä palstalla. Mutta juuri siksi mietin, että tulevatko ne tässä tapauksessa esiin tanssihuolien nimissä? Kuten taas tässä kantamassasi "syvässä huolessa":

Lainaus:Olen samaa mieltä siitä, että suomalaisessa salsassa on mukavia daameja ja siksi kannankin jatkuvasti syvää huolta siitä, miten he voisivat oppia tanssimaan vielä nykyistäkin paremmin..


Minusta vaikuttaa siltä, että kirjoituksissasi naiset saavat täysin suhteettomasti tämän tyyppistä huomiota verrattuna miehiin, kun ajatellaan naisten tasoa verrattuna miesten tasoon.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 14:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Heh heh, jos siis Roynetin ja Johannan tanssi näyttää hyvältä, se ei voi olla varsinaista kuubalaista salsaa vaan muistuttaa enemmän CBS:ää?


En tiedä, oliko tämä kommentti tarkoitettu minulle, mutta mitään tällaista en tietenkään tarkoittanut. Olen pari vuotta LA-styleä Ausseissa ja vuoden kuubalaista Carlosin tunneilla Helsingissä opetellut tavallinen harrastaja, enkä tunne maailman salsaskeneä yhtään sen enempää. Käsitykseni näiden tyylien eroista perustuvat vain tähän omaan rajalliseen kokemukseeni, ja hyvin mielelläni korjaan niitä oikeampaan suuntaan :) . Tämä foorumi on tosi hyvä tiedonlähde asiasta kiinnostuneille. Lauran ladies style -tunti on seuraava tavoitteeni, kunhan ne alkavat syksyllä!
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 14:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Ulkotanssillisia henkilökohtaisia huolenaiheita ei nimenomaan minustakaan tarvitsisi käsitellä tällä palstalla. Mutta juuri siksi mietin, että tulevatko ne tässä tapauksessa esiin tanssihuolien nimissä? Kuten taas tässä kantamassasi "syvässä huolessa"


Kuten ilmaisin, toivon keskustelun jatkossa pysyvän tanssiasioissa. Oletko muuten tietoinen, että yleensä ottaen kanssakirjoittajien henkisellä tilalla spekulointi ei kuulu sivistyneeseen nettikeskusteluun. Minä pyrin itse välttämään henkilökohtaisuuksia, koska en halua vaikuttaa sivistymättömältä juntilta.

Haluaisin jo toistamiseen muistuttaa, että tässä ketjussa käsitellään lähinnä Alppilaa ja mitä Alppilan jälkeen. Onko sinulla muuten hyviä ideoita, miten Helsinki täytetään crossbodytanssijoilla?
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 14:24 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Yleisesti minusta ainakin on kiinnostavaa kuulla rakentavaa keskustelua vähän kaikesta, tekniikasta, tyyleistä, opettajista ja vaikka sitten miesten ja naisten tasoista Helsingissä. Olen siinä samaa mieltä Petterin kanssa, että ilman keskustelua ei voi tapahtua kehitystä. Aihe vaan on keskustelijoille niin rakas ja tärkeä, että tunteet kuohahtavat helposti :) ja ohjeistavaan sävyyn annetut kommentit ovat siksi hankalia. Minä olen kuitenkin tosi iloinen että olen löytänyt tämän foorumin, sillä jo parissa viikossa olen oppinut paljon lisää!
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 15:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tietäisikö joku olisiko meidän vielä mahdollista saada tuo Alppilan salsavuoro omaan käyttöömme?

Mietin että vaikka siellä ei järjestettäisinkään aina ohjattuja LA salsa treenejä, niin olisi hyvin kätevää, jos meillä(=lattari tanssijoilla) olisi ei-kaupallinen treenivuoro.
Tarkoitan, että siellä voisi sitten järjestää LA:n lisäksi myös bachata , casino, kizomba, zouk,... treenejä.
Minä ainakin olisin valmis näkemään jonkun verran vaivaa tällaisen asian organisoinnissa, ja/tai ottamaan vastuita joidenkin treenien sisällöstä.

t. Markus
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 16:02 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti: Olen lähes varma siitä, että kolme-neljä viikkoa kurssin alusta tuntien sisällöt ovat sellaiset, joissa aloittelijamiehellä ei ole mitään toivoa. Jos on vuoden-pari tanssinut ahkerasti casinoa, tai treenannut swingtansseja ahkerasti tuolla voi ehkä selvitä. Mutta silti on paljon haasteita.Aidot alkeet ovat hyvin erilaiset. Viime viikolla Patricion ykköstasossa oli 11 kuvion yhdistelmä. Toki osaa noista oli käyty läpi aikaisemmin, mutta kuitenkin. Patricion kakkostasolla oli viime viikolla kuvioiden vaikeustaso jo lähellä festareiden advanced tasoa. Toki tuo sarja oli lyhyempi kuin festareilla.Tuntien vaikeustasoa kuvaa se, että reilu viikko sitten club classic salsassa hyvin tanssivalta daamilta pääsi seuraava kommentti: "Oikeastaan Patricion ykköstasossa on mukavampaa kun kuviot eivät ole niin kauhean vaikeita." Patricion tasot ovat aika erilaiset kuin muun salsanopetuksen. Ja crossbodysalsassa tunneilla käyvien miesten taitotaso on usein kovempi kuin casinossa. Ja Patricion ykköstasolla merkittävä osa daameista ihan käsittämättömän hyviä tunnille, jota kutsutaan ykköstasoksi.Minusta crossbodysalsan alkeisopetukseen vaan tarvitaan ympäristö, joka ei vilise paritanssin konkareita.


Nyt oli pakko minunkin liittyä keskusteluun.

Siis Patricion 2-salsa on ulkomailla keskimäärin alkeis-jatko/jatko 1, ei todellakaan intermediate-tasoa. Patricio on usein yrittänyt kauniisti vihjata, että niiden jotka eivät pysy 2-tason tunnilla mukana, pitäisi mennä takaisin 1-tasolle. Syy siihen, miksi Suomesta ei löydy korkean tason LA-opetusta on siinä, että oikeasti korkean tason tyyppejä on vähän. Esim. ulkomailla löytyy perustasolla 5 eri tasoa, joiden jälkeen ns. puoliammattilainen kehittyminen vasta alkaa. Patricion 2-taso vastaa ulkomailla 1-tasoa, ja Patricion 1-taso vastaa Introduction-tasoa. Mm. festareiden UTriben tuntien piti olla 'intermediate/advanced', mutta ne olivatkin hyvä esimerkki alkeis- ja alkeisjatkotasoista.

Patricio on loistava opettaja, joka pystyisi opettamaan todella kovan tason oppilaita. Niitä ei vielä toistaiseksi ole paljoa, mutta toivottavasti Suomen taso nousee ja innostus LA:han lisääntyy! :)

Lainaus:Kun on kysymys todellisista miesaloittelijoista oikeastaan salsakin on liian vaikea tanssi. Bachata sopisi paremmin alkuun. Siinä rytmi on rauhallinen ja pääsee nopeasti tanssilattialle. Minusta aloittelijoille kannattaisi opettaa sekä bachataa että salsaa.


Olen tässä vähän eri mieltä - ainakin jos puhutaan 'aidosta' bachatasta, jossa body core connection-on tärkeä. Bachata on helppoa jos vetää parista kaukana eikä käytä lannenykäystä, mutta kun tuodaan partneri lähelle niin sitä tippuu kyydistä ellei ole tanssipohjaa ennestään. Yritäpä ohjailla naista ilman käsiä, pelkästään keskikehon avulla! Wink

tasuni kirjoitti: Minusta Patricio on omistautunut ja innostava (joskin vähän pelottava :) ) opettaja, mutta toivoisin yhtä pientä asiaa: olisi hyvä, jos pelkän ääneen laskemisen sijasta edes välillä mainittaisiin jokin liike nimeltä. Varsinkin naisena, joka aina joutuu seuraamaan uuden kuvion opetuksen selkä opettajaan päin (!), auttaisi aika paljon jos kuulisi vaikka joka kolmannelle liikkeelle nimen, ettei tarvitsisi mennä täysin sokkona :). Muissa tanssilajeissa olen tottunut ennemminkin siihen, että sarja opetetaan liikkeiden nimillä kuin pelkillä laskuilla. Mielipiteitä?


Älä huoli, liikkeiden nimiä sanotaan kyllä ja mielestäni ihan riittävän ahkerasti. Mukaan vain uudestaan! :)

Täytyy kuitenkin muistaa, että salsan oppiminen ei ole naiselle 'liikkeiden ulkoa oppimista', vaikka toki auttaa jos tietää mikä on rock step tai suzie q. Mutta se mikä ON tärkeää, on että nainen opettelee seuraamaan - hyvä seuraajahan tekee melkein kaikki liikkeet puhtaasti ilman että on liikkeitä erikseen opetellut. Tästä esimerkkinä eräs suomalainen kilpatanssijanainen, joka neljän Patricion tunnin jälkeen veti LA:ta tasolla, joka ulkomailla vastaisi 'erittäin edistynyttä.' Toiset tamppaavat Patricion tunneilla kuukausia jopa vuosia, eivätkä vieläkään pysy perässä jos liike on hiemankin erilainen tunneilla opetuista.

Patricion tunneilla naisten välinen ero on suuri, siinä missä miehillä erot ovat pienempiä. Tunneilta löytyy useampia korkeatasoisia seuraajia joille 2-taso on mielestäni jo liian vähän haastava. Ja niiden tyttöjen, keiden on vaikea seurata yksinkertaisiakaan liikkeitä, pitäisi vaan painottaa 1-tason tunteja.

Eli naiset, älkää pelätkö liikkeitä tai sitä että ette tiedä mitä on tulossa, ei ole mitenkään noloa jos aluksi on vaikea seurata, meidän kaikkien on aloitettava pohjalta!! :) Älkää jännittäkö turhaan, että 'apua, muistanko nyt mitä piti tehdä', vaan keskittykää siihen että ETTE muista mitään (eli ette ennakoi; ennakointi pysäyttää kehityksen!) ja seuraatte valppaasti! :)

Toinen vinkki LA:sta kiinnostuneille naisille, ja miksei muillekin. Nainen voi MYÖS oppia viemään miehenä, ja siitä on paljon hyötyä. Ei tarvitse olla 'edistynyt' tai esim. Lauran tasoinen voidakseen uskaltaa viemään miehenä (ei kannata esim. ajatella, että 'pidetäänköhän mua nyt ihan naurettavana kun vien, vaikken osaa vielä seuratakaan kunnolla?!'). Ei, vaan päinvastoin: te kehitytte seuraajina huomattavasti kun tiedätte, miltä viejän rooli tuntuu! Mielestäni viemistä voi kokeilla jo sitten, kun esim. social dancing Salsa Clasicassa keskiviikkoisin sujuu ('sujumisella' tarkoitan, että seuraatte ihan ok, ja ennen kaikkea nautitte!). Tässä vaiheessa viemisen perusteiden opetteleminen vie kehitystä huimasti eteenpäin!

Samat oikeastaan miehille, kokeilkaa vain rohkeasti seuraamista. Wink Ulkomailla viejät ja seuraajat vaihtelevat rooleja usein osana treenausmetodologiaa. Suomessa sitä vielä katsotaan vähän kulmat koholla - ilman mitään syytä! :)

[quote=LH6]Olipa mielenkiintoista kuulla, että Australiassa asuneen mielestä taso L.A. Style -tunneilla on kova. Yleensä Euroopan festareilla ei sellaista tunnetta tule vaan huomaa, että Suomi tulee vielä kaukana perässä L.A. Stylen suhteen. Oli siis todella positiivinen uutinen. [/quote]

Olen itse eri mieltä. Itse aloitin LA:n Australiassa (Canberrassa) ja olen nähnyt mitä tasoja on esim. Melbournessa, Sydneyssä ja Canberrassa. Suomen LA-taso ei yllä intermediaten ohi, ja Patricion tunnit ovat alkeet ja jatko-alkeet. Patricio on kuitenkin kovan tason opettaja itse! Mutta kuten ed. kommentoija kertoi, ehkä 2005 Canberran taso ei vielä eronnut Suomen nykytasosta - voimme siis toivoa että 5v päästä meidänkin LA-tasomme on jo kansainvälisellä tasolla!! :)

Lopuksi: Voisimmeko saada LA-harrastajille tilan 'practicaa' varten? Vähän kuin tangossa, voisi LA:ssakin olla tekniikkaan ja syväanalyysiin keskittyviä practica-hetkiä.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 16:29 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
markus kirjoitti: Tietäisikö joku olisiko meidän vielä mahdollista saada tuo Alppilan salsavuoro omaan käyttöömme?Mietin että vaikka siellä ei järjestettäisinkään aina ohjattuja LA salsa treenejä, niin olisi hyvin kätevää, jos meillä(=lattari tanssijoilla) olisi ei-kaupallinen treenivuoro.Tarkoitan, että siellä voisi sitten järjestää LA:n lisäksi myös bachata , casino, kizomba, zouk,... treenejä.Minä ainakin olisin valmis näkemään jonkun verran vaivaa tällaisen asian organisoinnissa, ja/tai ottamaan vastuita joidenkin treenien sisällöstä.t. Markus


Nonih, täällähän ehdotettiinkin jotain practica-tyyppistä treeniä. :)

Ja ehdottomasti joo, lambada zoukia mukaan!!! Ja On 2! Minäkin voin liittyä mukaan funtsimaan ja organisoimaan! :)
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 17:32 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Petteri, tarkoitan tätä: Jos tanssissani mättää jonkun kanssa jokin, kysyn pariltani, voisinko tehdä jonkun asian toisin. Menen siis peilin eteen ja pyrin kehittämään itseäni, enkä ojentamaan tai "kehittämään" naisia. Oletko kysynyt naisilta, miltä heistä tuntuu kun sinä "kehität" heitä? Minusta jos jossain on vikaa tanssissa, niin ei auta syytellä siitä pareja tai opettajia. Naisia ei voi hallita ja opettajilta kannattaa kysyä.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 18:52 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Petteri, tarkoitan tätä: Jos tanssissani mättää jonkun kanssa jokin, kysyn pariltani, voisinko tehdä jonkun asian toisin. Menen siis peilin eteen ja pyrin kehittämään itseäni, enkä ojentamaan tai "kehittämään" naisia. Oletko kysynyt naisilta, miltä heistä tuntuu kun sinä "kehität" heitä? Minusta jos jossain on vikaa tanssissa, niin ei auta syytellä siitä pareja tai opettajia. Naisia ei voi hallita ja opettajilta kannattaa kysyä.


Pakko olla samaa mieltä... Neutral

BlueZ, keskustelumme jälkeen katsoin YouTubesta pari Beckyn koulun uutta videota ja asia on juuri kuten sanot, eli että siellä on menty viisinkertaisesti eteenpäin viidessä vuodessa. Opettajien määrä on myös viisinkertaistunut (alunperin 2, Trent ja Becky, ja nyt jotain 10), ja joka lajissa edistytty huimasti. Esim. sambatunnit alkoivat vasta minun ausseissaoloni loppuvaiheessa, ja silloin tunneilla tehtiin ihan pelkkiä perusaskeleita vähitellen kiihdyttäen, siis ihan 2-3 askelta per tunti, aina ne samat, jotta oppilaiden jalat oppivat kestämään rasituksen. Nyt kun katson, mitä Beckyn sambatanssijat pystyvät tekemään, ei voi muuta kuin tuijottaa suu auki :). Viidessä vuodessa tapahtuu paljon. Samoin on käynyt omassa lajissani, tankotanssissa, jota alettiin ylipäänsä opettaa vasta vuoden 2008 alussa, ja nyt on Suomen edustaja maailmanmestaruuskisoissa :).
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 19:33 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Petteri, tarkoitan tätä: Jos tanssissani mättää jonkun kanssa jokin, kysyn pariltani, voisinko tehdä jonkun asian toisin. Menen siis peilin eteen ja pyrin kehittämään itseäni, enkä ojentamaan tai "kehittämään" naisia. Oletko kysynyt naisilta, miltä heistä tuntuu kun sinä "kehität" heitä? Minusta jos jossain on vikaa tanssissa, niin ei auta syytellä siitä pareja tai opettajia. Naisia ei voi hallita ja opettajilta kannattaa kysyä.


Kaikki ohjeet, joita olen palstalla antanut ovat yleisluonteisia. Jos joku ei kestä lukea nettipalstalta vaikka yleisluontoista ohjetta, että hyvän crossbodydaamin on syytä osata pivotoida neljä kierrosta molempiin suuntiin tai että hyvän daamin on syytä osata stailata, se on lukijan ongelma. Ja hyviä daamejahan tuo ohje ei koske, koska he jo tuon osaavat.

Livenä olen sekä tanssitunneilla että tanssiessa yleensä aika hiljainen. Kommentoin vain harvoin parin tanssia. Opettaminen tanssilattialla on minusta ikävää enkä sitä yleensä harrasta.

En myöskään ryhmätunneilla kommunikoi kovin paljon. Tunnustan kyllä joskus ryhmätunneilla antavani naisille, joilla on joidenkin kuvioiden kanssa selvästi vaikeuksia jotain ohjeita. Minusta on mukava, että kaikki pääsevät kuviot läpi ja minusta se vaatii että muutkin kuin pääopettaja vähän sparraavat daameja, joilla on selvästi vaikeuksia. Sparraan daameja yleensä vain silloin kun minulla kuviosarja menee ryhmän hyvien vakiodaamien kanssa vaivatta läpi. Ja silloinkin pyrin huomioimaan kenestä on kysymys. Olen huomannut, että monet vakiodaamit auttavat minua silloin kun minulla on vaikeuksia ja se helpottaa selvästi oppimista. Haluan toki auttaa myös daameja joilla on haasteita.

Siihen kuinka mukavaa tai ikävää kanssani on tanssia en osaa ottaa kantaa, varmaan se vähän vaihtelee myös sen mukaan miten hyvin itse tanssin. Vakiotanssitettavieni kehonkielestä olen kuitenkin päätellyt monien heistä pitävän kanssani tanssimisesta.

Ennen kuin haen ketään tanssimaan kysyn yleensä itseltäni, pitäisikö tuo nainen kanssani tanssimisesta. Jos vastaus on kielteinen en yleensä hae naista tanssimaan. Aina tuohon kysymykseen ei toki voi vastata oikein.

Ja mitä peiliin katsomiseen tulee, minä olen omasta mielestäni paljon raaempi itselleni kuin muille.

Viimeinen muokkaaja, petteri pvm Ti 03.08.2010 - 20:15, muokattu 3 kertaa
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 19:46 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Olen kyllä vähän eri mieltä Petterin kanssa tästä. Jos tietää, että jonkintyyppinen kirjoittaminen ei ole joidenkin foorumin lukijoiden mieleen, en oikein ymmärrä, miksi sitä pitäisi jatkaa. Tämä yleisluontoisena kommenttina - uutena foorumilaisena en tiedä, mikä tämän keskustelun tausta on. Tarkempana kommenttina se, mitä yritin hienovaraisemmin vihjata yllä: ohjeiden ja neuvojen antaminen toisille ilman, että niitä on varsinaisesti pyydetty, on aika hasardia hommaa. Harva ilahtuu, koska lukijasta tuntuu, että kirjoittaja asettuu muiden yläpuolelle heitä ohjeistamaan, ja mielestäni ihan syystä. Selkeisiin kysymyksiin omilla mielipiteillä vastaaminen on asia ihan erikseen, ja ihan tavallista harrastefoorumitoimintaa.

Meillä on tankoilussa tosi aktiivinen foorumi, ja henki on erinomainen. Siellä pidättäydytään aika selvästi toisten neuvomisesta muuten kuin erillisellä kysymyspalstalla, ja sielläkin annetaan vain omia mielipiteitä, ei yleisluontoisia "ohjeita". Joskus siellä ollaan jopa liian rakentavia, eli yhtään negatiivista kritiikkiä ei tahdo kuulla esimerkiksi omista videoistaan vaikka sitä pyytäisi :). Mutta toisaalta tämä luo niin positiivisen ilmapiirin, että käyttäjämäärä (passiivinen ja aktiivinen) koko ajan lisääntyy.

Tämä kommenttini on kenties juuri sellainen yleisluontoinen ohje, jonka lukeminen ärsyttää :). Mutta vain omaan kokemukseeni perustuva henkilökohtainen mielipide.
Lähetetty:Ti 03.08.2010 - 20:05 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: Jos tietää, että jonkintyyppinen kirjoittaminen ei ole joidenkin foorumin lukijoiden mieleen, en oikein ymmärrä, miksi sitä pitäisi jatkaa.


Kaikkia ei vaan voi tai tarvitset miellyttää ja olen saanut livenä nettikirjoittellustani pääosin positiivista palautetta, vaikka toki aina välillä salsa.fi palstalla kuhisee ja jotkut varmaan ärsyyntyvätkin.

Ja tylsähän tämä palsta olisi jos kukaan ei tänne kirjoittelisi. Tai kirjoiteltaisiin vaan aika mitäänsanomattomia tekstejä, jotka eivät kiinnostaisi ketään ja joita kukaan ei haluaisi kommentoida. Olen ajatellut hämmentää soppaa jatkossakin.

Olen huomannut, ettäsalsa.fi palstan aktivoituminen taitaa lisätä kiinnostusta salsaan myös livenä.

Mutta, jotta asia ei unohtuisi. Tämä on muuten Alppilaketju ja hyvänä tavoitteena voisi olla kolminkertaistaa suomen crossbodyharrastus kolmessa vuodessa. Miten me tehdään se?
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 04:49 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti: Tunnustan kyllä joskus ryhmätunneilla antavani naisille, joilla on joidenkin kuvioiden kanssa selvästi vaikeuksia jotain ohjeita. Minusta on mukava, että kaikki pääsevät kuviot läpi ja minusta se vaatii että muutkin kuin pääopettaja vähän sparraavat daameja, joilla on selvästi vaikeuksia.

Koetko siis roolisi tunneilla olevan jonkinlaisen apuopettajan?
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 08:22 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Myönnetään että ketju on lähtenyt omille teilleen alkuperäisestä aiheesta, mutta kun tässä nyt ollaan...

Monikaan tuskin antaisi negatiivista palautetta livenä :). Mutta voihan omia käsityksiään asioista antaa muutenkin kuin ohjeiden muodossa. Silloin ei loukkaa tai ärsytä ketään ja sama asia tulee kuitenkin esille. Esimerkiksi kysyvään tyyliin, vaikkapa "mikä ero mielestänne kuubalaisen ja CBS-askeltekniikan välillä? Oma käsitykseni on...". Tai rohkeamminkin: "Mietteitä kuubalaisen ja CBS-askeltekniikan eroista. Kommentteja?" Uskoisin, että tällainen innostava ja toisia kunnioittava tyyli saisi aikaan paljon enemmän keskustelua kuin sopan hämmentäminen (ja näin meidän aktiivisella tankoilufoorumilla juuri tehdäänkin). Foorumillahan on kai tarkoitus olla interaktiivinen, vai kuinka?

Enemmän kuin yksityishenkilöiltä tulevat neuvot minua kuitenkin häiritsee toisten tanssityylin negatiivinen arvostelu ja jyrkkä rajanveto "oikean" ja "väärän" tyylin välillä lajissa kuin lajissa. Olen havainnut tällaista aika paljon suomalaisilla tanssifoorumeilla, kun taas ulkomaisilla foorumeilla toistaiseksi en. Mielestäni se ei palvele oikein mitään tarkoitusta. Esimerkkinä tälläkin foorumilla oli eräs ketju, jossa Petteri tosi mukavasti ja innostavasti esitteli jonkin videon, joka hänestä oli kaunista ja kivaa katsottavaa. Suureksi hämmästyksekseni toinen lukija tyrmäsi videon maanrakoon ja sanoi, että onneksi tällaista tyyliä ei enää näe sosiaalisilla lattioilla, kun se ei kerta kaikkiaan ole hyvän näköistä!Monikaan uusi lukija ei kyllä uskaltaisi moisen jälkeen lausua enää mitään mielipiteitään mistään tyylistä. Aivan käsittämätöntä.

Petterin tavoitetta silmälläpitäen ehdottaisin ainakin ihan erillistä CBS-foorumia. Meidän uudessa lajissamme oma foorumi oli - ja on - ihan ratkaisevassa roolissa lajin leviämisessä. Siellä erikseen alueet esimerkiksi tapahtumille, tyyli- ja tekniikkakysymyksille, omille ja muiden kuville ja videoille, uusille käyttäjille jne. Facebook-ryhmä on nykypäivänä aika must :), ja jos joku laatisi vaikka suomenkieliset nettisivut. En tiedä kuka, kun en tiedä ketään muuta asiaan vihkiytynyttä kuin Henni, ja hänellä on varmasti kädet ihan täynnä töitä muutenkin.

Facebook-ryhmä nyt olisi helpoin ja nopein tapa aloittaa lajista tiedottaminen! Harrastajamäärien kasvaessa lisääntyy myös opetus.
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 09:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Minusta kaikki salsat mahtuvat samalle foorumille. Jos salsa.fi:ssä halutaan eriyttää mainokset muusta sisällöstä, voisi niille ehkä tehdä ensin oman alueen.

Vaikka kyllähän crossbodyworkshopit ja bileet ovat varmaan sen ykkösasia, tarjonta ei saa Alppilan loppumisen myöstä hiipua. Ja kynnyksen tulla mukaan pitäisi olla matala.

Tiedottamista pitää toki miettiä, miten saamme salsan ja bachatan piirin paljon uusia ihmisiä. Joku uusi muotilaji kuten vaikka Kizomba/Zouk voisi myös yksi sisäänvetotuote. Tai sitten linjalla tanssittava chacha.

Vaikka crossbodyporukka aika hyvä pitämään ääntä jo nykyään, ilman muuta on jotain parantamisen varaa.Jotta harrastus saadaan kasvamaan kannattaisi ehkä vähän avata ajatusmaailmaa. Samalla pitäisi miettiä, miten salsanopetus viedään uusiin ympäristöihin.

Salsa on perinteisesti ollut salsakoulujen hallussa, mutta Jonkinlainen amatöörivalmentajakoulutus voisi poikia kohtuullisen määrän uusia vetäjiä. Innokkaiden vetäjien myötä harrastus laajenisi. Siihen kyllä pitäisi löytää ulkomailta joku henkilö joka pystyisi pitämään valmennuskurssin. Markuksen idea perjantain säilyttämisestä on ihan loistava.

Ja kyllähän meidän kannattaisi ainakin miettiä uuden salsaseuran perustamista. Yhdistysmuodossa työnjako ja rahaliikenteen hoito olisi aika eri lailla mahdollista. Yhdistyksen kautta olisi ehkä helpompi jakaa vastuita uusillekin ihmisille. Silloin crossbodysalsanharrastuksen olisi helpompi kasvaa.
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 10:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Aluejako foorumissa selkiyttäisi ja helpottaisi osallistumista kyllä paljon. Nyt kaikki aiheet ja tyylit ovat sekaisin yhtenä pötkönä, ja kiinnostavia aiheita on vähän vaikea löytää. Jos käytännön kannalta ajattelee, aluejako olisi helppo ja halpa tapa aloittaa.

Harrastajamäärät ja opettajien määrät ovat vähän tällainen muna vai kana -kysymys. Onko realistista suunnitella amatöörivalmentajien koulutusta, jos aktiivisia LA-style-oppilaita on toistaiseksi vajaa sata? Vai onko nimenomaan niin, että casinoharrastajia tulisi enemmän LA-puolelle, jos opettajia saataisiin lisää? Miten salsaopettajia on perinteisesti Suomeen saatu/tuotettu?

Kenties pitäisi pohtia, mikä on oleellisin ongelma/kysymys, joka on ratkaistava, ennen kuin LA voi levitä laajemmalle. Vai onko kaikkiin kohtiin (tiedotus, opettajat, harrastajamäärä, tilat, sosiaaliset tapahtumat, kilpailut) tartuttava yhtaikaa, jos halutaan saavuttaa jotain konkreettista? Puhutaanko nyt vain LA-tyylistä, tai no CBS:stä, vai todellakin myös bachatasta ja zoukista ym?

Ihan ensiksi pitäisi tietenkin määrittää resurssitilanne. Onko tähän asti ollut niin, että käytännössä vain Henni on järjestänyt kaiken CBS:ään liittyvän? Yhdistys olisi erinomainen, mutta onko siihen odotettavissa aktiiveja?
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 12:12 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: Miten salsaopettajia on perinteisesti Suomeen saatu/tuotettu?


Hurmaavilla vaaleilla suomalaisilla naisilla.
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 12:34 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
yuma kirjoitti: Hurmaavilla vaaleilla suomalaisilla naisilla.


Wink
Lähetetty:Ke 04.08.2010 - 16:29 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
tasuni kirjoitti: . Harrastajamäärät ja opettajien määrät ovat vähän tällainen muna vai kana -kysymys. Onko realistista suunnitella amatöörivalmentajien koulutusta, jos aktiivisia LA-style-oppilaita on toistaiseksi vajaa sata? Vai onko nimenomaan niin, että casinoharrastajia tulisi enemmän LA-puolelle, jos opettajia saataisiin lisää?


Lavasalsa leviää vauhdilla ja sitä opetetaan milloin milläkin tyylillä. Kyllä linjasalsalle on minusta aika paljonkin kysyntää. Jos tarjonta kanavoidaan oikein. Ja kun saadaan määrää lisää, tulee yleensä myös laatua perässä.

Casinon tyhjentäminen kaikista uusista lupaavista harrastajista ei minusta ole kovin hedelmällistä. Jos haluamme, että salsan harrastus todella kasvaa pitää houkutella paljon uutta yleisöä.

tasuni kirjoitti: .
Miten salsaopettajia on perinteisesti Suomeen saatu/tuotettu?


Vähän kärjistäen. Mies on muuttanut suomeen naisen perässä ja kun ei ole ollut muitakaan töitä ei ole kielitaidottomalle ollut tarjolla. hän on alkanut opettaa salsaa. Osalla on ollut hyvä tanssipohja, osalla ei. Toki huonoimmat ovat karsiutuneet joukosta ja yhä mukana olevat vanhemmat konkarit ovat oppineet uutta. Toki muunkinlaisia tarinoita on.

tasuni kirjoitti: .
. Onko tähän asti ollut niin, että käytännössä vain Henni on järjestänyt kaiken CBS:ään liittyvän?


Käsittääkseni mukana on ollut muitakin henkilöitä, jotka ovat tehneet hurjasti töitä salsan eteen, kuten mm. Janne ja Anna sekä Mikko ja Anna, Mutta kovin kapea aktiivien joukko on ollut.

tasuni kirjoitti: .
Yhdistys olisi erinomainen, mutta onko siihen odotettavissa aktiiveja?


Tämä on avainkysymys, johon pitää vastata, järjestäytynyt yhdistystoiminta on nimittäin parhaimmillaan aivan huikea väline. Jos vain innostusta, hyvää mieltä ja aktiiveja löytyy voimakkaati kasvavassa harrastustoiminnassa yhdistykset siirtävät vuoria.
Lähetetty:To 05.08.2010 - 17:29 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Omassa lajissani yhdistystoiminta ei ole ottanut tulta, vaikka yhdistys on perustettu jo vuosi sitten. Kaiken toiminnan, workshopit, showcaset ja kilpailut järjestävät tällä hetkellä yritykset (koulut) tai toiminimet (esim. minä). Ideoiden toteuttaminen on nopeampaa, kun ei tarvitse etsiä vapaaehtoisia ilmaisen työn tekijöitä eikä sopia monen tahon kanssa tapahtuman tyylistä tai muista yksityiskohdista, vaan kukin järjestäjä voi tehdä omannäköisiään tapahtumia ja saada kulut katettua verottajan kannalta hyväksyttävällä tavalla. Joskus saattaa järjestäjälle jäädä satanen tai pari voittoakin :).

Salsayhteisön rakenne, historia ja ilmapiiri on kuitenkin aivan toinen, joten kenties teille yhdistys olisi todellakin avain onneen?
Lähetetty:Pe 06.08.2010 - 11:11 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tässä pari ketjua, joista voi lukea, miltä suomalainen salsa näytti ennen Alppilaa:

http://www.salsa.fi/keskustelut-1052.html
http://www.salsa.fi/keskustelut-970.html

Kun rohkeilla ja aikaansaavilla ihmisillä on unelma ja rohkeutta sen toteuttamiseen, maailma muuttuu.

Alppila toteutti yhden unelman ja uskon vakaasti, että yhteistyöllä pystymme jatkamaan unelmien toteuttamista ja kiitämään kohti uusia ihmeitä.

Minun haaveenani on nähdä saleilla ja bileissä paljon uusia nuoria paritanssin harrastajia. Unelmoin massoja liikuttavasta paritanssibuumista. Salsa on hieno ja vauhdikas laji. Millaisia haaveita teillä on?

Yhteistyöllä kaikki on mahdollista.

"Ihmeet eivät vaan tapahdu, ne tehdään."
Lähetetty:Pe 06.08.2010 - 12:56 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Niin, ettei keneltäkään vaan mene ohi silmien, Henni on organisoimassa tapaamista, miten tästä eteenpäin.

http://www.salsa.fi/keskustelut-3303.html

Pahimmassa tapauksessa Alppila katoaa eikä mitään tule tilalle. Ei niin saa käydä!
Lähetetty:La 07.08.2010 - 15:46 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
petteri kirjoitti: Vähän kärjistäen. Mies on muuttanut suomeen naisen perässä ja kun ei ole ollut muitakaan töitä ei ole kielitaidottomalle ollut tarjolla. hän on alkanut opettaa salsaa. Osalla on ollut hyvä tanssipohja, osalla ei. Toki huonoimmat ovat karsiutuneet joukosta ja yhä mukana olevat vanhemmat konkarit ovat oppineet uutta. Toki muunkinlaisia tarinoita on.


Meillä on huippu ammattitanssijoita täällä,jotka toki ovat tulleet naisen mukana, MUTTA ei todennäköisesti ole kenelläkään käynyt edes pienessä mielessä,että alkaisivat tehdä jotain muuta kun opettaa tanssia kun siinä ovat koulunsa käyneet ja alansa huippu ammattilaisia.
Miguel ja Carlos eivät esim. ole naisen kanssa tulleet tänne. Mutta pääasiassa sieltä ei ilman naista tulla. Kuubasta kun ei lähdetä ihan noin vaan.
Ranses ei myöskään ole tullut naisen takia tänne.
Iso osa kuitenkin tullut tänne naisen kanssa ja on tiedetty jo etukäteen,että työtä riittää tanssiopettajuuden saralla alansa huippu ammattilaisille. En keksi nyt kovin montaa tanssia opettavaa Kuubalaista joilla ei olisi vahva tanssijan tai tanssinopettajan koulutus takana.
Ja kuka nyt alkaisi muuta työtä edes tehdä jos on käynyt korkeantason tanssinopettaja tai tanssija koulutuksen? vaikka muuta työtä olisi tarjolla. Enkai minäkään muuta toiseen maahan ja lähde tekemään ihan muuta työtä mihin on koulutettu ja mitä työtä olen ajatellut lähteä ulkomaille tekemään? Surprised
Pitää olla ylpeä suomessa vallitsevasta Kuubalaisten tanssinopettajien ammattitaidosta, on liki euroopan huippua :)
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia