Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Parisalsa: Vienti ja Seuraaminen-tiiviskurssi la 10.4.

Parisalsa: Vienti ja Seuraaminen-tiiviskurssi la 10.4.

Lähetetty:Ti 06.04.2010 - 16:35 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Kurssilla paneudutaan kuubalaisen parisalsan peruskuvioiden yksityiskohtiin sekä viennin että seuraamisen näkökulmasta. Tiiviskurssi valmentaa osallistujia nautittavaan ja tyylikkääseen vapaatanssiin, jota myös harjoitellaan erillisten harjoitteiden avulla.

Normaalitunneilla harvoin paneudutaan viennin ja seuraamisen yksityiskohtiin näin yksityiskohtaisesti. Kurssi soveltuu kaikille henkilöille jotka kaipaavat viennin ja seuraamisen yksityiskohtien hiomista ja tarkentamista kuubalaisessa parisalsassa. Päähuomio kurssin sisällössä on tanssijoissa jotka ovat harjoitelleet parisalsaa muutaman kuukauden (esim viime syksyn/tämän kevään) ajan, eli keskitymme 1-tason kuvioihin. Vaativampien kuvioiden osalta kurssilaisilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Opettajana kurssilla on Kari Taura, joka on kokeneimpia suomalaissyntyisiä parisalsan tanssijoita. Kari on tunnettu selkeästä ja iloisesta opetustyylistään. Henkilökohtaisen opetuksen varmistamiseksi kurssille otetaan rajallinen määrä oppilaita. Vaihdamme kuitenkin pareja jatkuvasti joten omaa paria ei tarvita. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa naiset ja miehet!

www.tradicionviva.fi
Unioninkatu 10 B sisäpiha

Tiiviskurssin harjoitukset la 10.4. klo 16:00-18:00
Hinta: 18eur
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tradicionviva@tradicionviva.fi


PS. Jos et ole aiemmin käynyt parisalsatunneilla, suosittelemme tämän kurssin sijaan Karin uutta parisalsa-alkeiskurssia Tradición Vivassa torstaisin klo 17-18. Kurssilla opit nopeasti kuubalaisen parisalsan perusteet iloisessa ja tarkassa opastuksessa!

Kommentit

Lähetetty:Ke 07.04.2010 - 12:24 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Enää muutama nais- ja miespaikka jäljellä! Ilmoittaudu: tradicionviva@tradicionviva.fi. Kurssilla käydään läpi kuubalaisen parisalsan yleisimmät peruskuviot, sekä niiden viennin ja seuraamisen yksityiskohdat. Lisäksi vapaatanssiin valmistavia harjoitteita! Tervetuloa! t: Kari
Lähetetty:Ke 07.04.2010 - 17:58 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Loistavaa että kuubalaisessakin salsassakin löytyy kurssi jossa opetetaan viemistä ja seuraamista, hyvä Kari! Suosittelen ehdottomasti kaikille jotka ovat vähänkään epävarmoja omasta tanssistaan. Vienti ja seuraaminen ovat sosiaalitanssissa kaikkein tärkeimmät ja kun mietin taaksepäin, niin olisin itse hyötynyt kaikkein eniten alkuvaiheessa juuri tällaisista kursseista - muuten kaiken joutuu opettelemaan kantapään kautta eikä kuvioistakaan ole mitään hyötyä ellei niitä osaa viedä. Toivottavasti näitä järjestetään jatkossakin, näitä asioita kun ei opeteta kunnolla paljon missään!
Lähetetty:Ke 07.04.2010 - 19:41 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
MrBachata kirjoitti: Loistavaa että kuubalaisessakin salsassakin löytyy kurssi jossa opetetaan viemistä ja seuraamista


Taivahan taatto sentään Shocked ! Mitäs siellä kuubalaisen salsan tunneilla on vuosikymmenet opetettu jos ei vientiä ja seuraamista, itsekin muutamia vuosia niillä käyneenä en voi muuta kuin hämmästellä komenttia...

Mutta hyödyllinen kurssi varmaankin.
Lähetetty:Ke 07.04.2010 - 20:54 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kuvioita ja lisää kuvioita... Ja siinä sivussa toki niiden kuvioiden viemistä ja seuraamista, mutta ainakin omasta kokemuksesta alussa olisi hyödyllisempää jos painotus olisi ainakin joillain kursseilla päinvastoin. Itsekin opettelin alussa vaan hulluna ulkoa eri kuvioita kun ei tajunnut että ensin pitäisi opetella viemään - eikä sitä puolta painotettu kovinkaan monella tunnilla.
Lähetetty:To 08.04.2010 - 09:47 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Aloittelevalle (ja joskus myös pidempäänkin tanssitunneilla käyneelle) salsan harrastajalle on joskus haastavaa ymmärtää mitkä asiat ovat keskeisimpiä jotta vapaatanssista tulisi nautittavaa, sujuvaa ja tyylikästä - sekä miehen että naisen näkökulmasta. Normaaleilla viikkotunneilla näihin seikkoihin paneudutaan yleensä harvemmin. Lauantain tiiviskurssi kehittää vapaatanssiin liittyvien yksityiskohtien hahmottamista, ja myös helpottaa uusien tanssitunneilla harjoiteltavien kuvioiden onnistumista.

Tällä tiiviskurssilla paneudutaan kuubalaisen parisalsan tanssitekniikkaan, sekä viennin ja seuraamisen yksityiskohtiin sellaisella tarkkuudella joka ei ole mahdollista tavallisilla tanssitunneilla. Näiden yksityiskohtien opettaminen ja ymmärtäminen vaatii pienryhmämuotoista opetustapaa, henkilökohtaista palautetta ja vuoropuhelua opettajan ja oppilaiden välillä.

Suomessa on erinomaisia kuubalaisen salsan opettajia jotka pitävät korkeatasoisia tunteja eri tanssikouluissa. Tämä kahden tunnin tiiviskurssi tarjoaa usein kysytyn lisän normaaleihin viikkotunteihin, ja helpottaa säännöllistä jatkoharjoittelua edelleen oman opettajan johdolla.

Tervetuloa mukaan!

Kari
Lähetetty:To 08.04.2010 - 11:38 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hei Kari,
Hienoa!
Olisko sulla pokkaa kirjoittaa lista kurssin keskeisistä sisällöistä tänne? Voisimme keskustella niistä ja näin käsitteet tulisivat harrastajien tietoon. Näin Ihmiset voisivat paremmin esittää kysymyksiä opettajilleen ja saisivat myös tarkempaa tietoa siitä, mitä esimerkiksi voisi opiskella.
Ystävällisin terveisin,
Henni

Viimeinen muokkaaja, Henni pvm Pe 09.04.2010 - 12:32, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 09:28 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Moi! Jos periaatteet opetetaan selkeästi ja henkilökohtaisesti, on vapaatanssista mahdollista nauttia jo melko lyhyen harjoittelujakson jälkeen. Toisaalta, ilman näiden yksinkertaisten perusteiden hyvää hallintaa voi vapaatanssi olla tuskainen kokemus vielä vuosienkin kuluttua. Räätälöin kurssin sisällön osallistujien mukaan, eli juuri tämän kurssin ohjelmaa ei liene kovin mielekästä listata tähän, jotta teoreettisluonteinen pohdinta ei nostaisi vapaatanssirimaa liian korkealle.

Henkilökohtaisen opastuksen etuna on se, että myös aloittelijan on helppo päästä vapaatanssiin kiinni nopeasti - kun keskitytään olennaisimpiin asioihin ensin. Kun perusta on hyvä ja vahva, on siihen helppo lisätä uusia yksityiskohtia ja esim uusia kuvioita.

Kuubalaisessa salsassa viennin selkeys on äärimmäisen tärkeää koska kuvioiden ja variaatioiden määrä on käytännössä rajaton, eikä mitään vakiomuotoista kuviojärjestystä ole olemassa. Myös naisen aktiivinen osallistuminen yhteiseen tanssiin on äärimmäisen tärkeää, jotta tanssista tulisi mielekästä, sujuvaa ja tyylikästä.

Keskeistä on pyrkiä hahmottamaan ensisijaisesti se, miksi ihminen tanssii toisen ihmisen kanssa. Mikä on paritanssin tarkoitus? Tästä lähtökohdasta on johdettavissa myös kaikki tekniset yksityiskohdat joiden hallitsemiseksi vaaditaan henkilökohtaista opastusta tai vaihtoehtoisesti Saminkin mainitsemaa "pitkää tietä kantapään kautta".

Käyn tämän tiiviskurssin asioita läpi myös alkeistunneillani. Toivon että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan suurta iloa tuottavasta parisalsan tanssimisesta melko nopeasti tanssiharrastuksen aloittamisen jälkeen. Tärkeimpiin asioihin keskittymällä se on mahdollista.

Pari miespaikkaa vielä jäljellä, tervetuloa!!
Ilmoittaudu: tradicionviva@tradicionviva.fi

t: Kari
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 12:25 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kari ja muut,
Pitääkö tämä teksti paikkansa?
Ystävällisin terveisin,
Henni
________________________________

Dance has been an important part of rituals, celebrations and entertainment since before the birth of human civilisation. In the beginning, before we had written language to record things, the purpose of dance was often to tell stories and to pass them down to future generations.

The story of dancing in Cuba

In Cuba, as in ancient times, dance tells its own story. The passion and energy of Cuban dance reveals the strength and conviction of the Cuban people, determined to enjoy life despite 'la lucha' (the struggle) of living in a strictly regulated country where the average monthly wage comes in at around 400 pesos - less than £10.

The richness of Cuban music and dancing also tells the story of Cuba's melting pot of cultures. From the high-stepping flamenco brought by the Spanish settlers in the 15th century to the frenzied tribal dances of the West African slaves, dancing is in the blood of the Cuban people.

From the teenage girl in denim shorts to the cigar-seller on the street corner, Cubans are given to break into spontaneous dance steps. Furthermore, the people dancing on the streets of Havana are likely to be just as good as the professionals, because in Cuba dancing is simply a way of life.

The variety of Cuban dances

Cuba boasts a huge range of dances including classical ballet, contemporary, flamenco and folk dancing. But it is the partnered routines that appeared in Havana dancehalls between the 1920s and the 1950s - Salsa, rumba, mambo and cha-cha-cha - that can be seen in every Cuban bar, club and street. Of these, Salsa is the most popular dance internationally.

Since the name 'Salsa' (it's Spanish for 'sauce') was coined, Salsa dancing has exploded in popularity in Latin America and across the world. Salsa dancing classes are now hugely popular but to really get into the swing of it a Salsa holiday in Cuba itself is a must.

Tips for Cuban Salsa dancing

If you do take yourself on a Cuban holiday, you'll have the unique experience of watching Cubans Salsa dancing. It sometimes appears that by some genetic aberration they have been born with super flexible joints, defying physics to carry out all the complex manoeuvres they have integrated into the dancing. Their remarkable twisting body movements and natural sense of rhythm will dazzle you.

If you have the right technique, Cuban Salsa is easier to learn than many other forms of dance. The basic footwork is a fairly simple walking motion, pausing every fourth beat, and there are some six basic steps you can follow to make sure you're on the right tracks.

1 Relax

To dance Cuban Salsa well it is important not to rush, but to relax into the steps. Movements should be precise and deliberate in addition to being flowing and smooth.

2 Walk with purpose

Salsa dancing involves a continual circular motion. Couples walk around each other with an imaginary axis between them. This makes turns look smooth and effortless. Walking gives time to untangle your arms after each turn.

3 Have confidence in your lead

The leader (usually the man) should have constant tension in his arms, while his hands guide his Salsa dancing partner around the floor. There is no need to clamp onto each other's hands, only to use the right amount of tension to provide a leading signal.

4 Be flexible when following

In order to follow well, ladies should try to match the tension of their partner. The exception to this is when arms need to be relaxed and flexible to complete arm-twisting Salsa moves without injury!

5 Keep balanced when you spin

The key to all the spectacular spins in Salsa is not to lose your balance. One way to do it is by spotting while you spin - focussing on one spot at each turn - an age-old dance technique.

6 Use your body

In Salsa dancing, ladies should make use of their body and be sensual, playful and creative. This can involve some creative arm movements, going with what feels right and basically showing off a bit. Enjoy!

Emma Lelliott is the general manager of Captivating Cuba, an independent Cuba holiday specialist. With offices in Havana and the UK, Captivating Cuba can offer Cuban Salsa holidays to Havana as well as expert advice on holidays to Varadero and Cayo Coco and lesser known resorts such as Jibacoa and Trinidad.

Article Source: http://ezinearticles.com/?A-Step-by-Ste ... ;id=877102
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 12:45 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Henni kirjoitti:
2 Walk with purpose
Salsa dancing involves a continual circular motion. Couples walk around each other with an imaginary axis between them. This makes turns look smooth and effortless. Walking gives time to untangle your arms after each turn.


Tuo pitää paikkansa, jos viejä tanssii kovin kuubalaisittain. Mutta aika suuri osa Helsingin bileissä käyvistä ei tanssi puhdasta casinoa eikä pyöritä kovinkaan tiukkaa kuubalaista "karusellia".

Osa porukasta tanssii merkittävän lava- tai linjavaikutteisesti niissäkin bileissä, jotka on musiikiltaan voimakkaasti salsa dura- ja timbapohjaisia. (Esimerkkinä vaikka Baila Baila Latin Club.)
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 13:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tämä on yksi asia jota kannattaa korostaa:

Kun lattialla on ruuhkaa on hyvin tärkeää tanssia lähekkäin ja pienellä liikemäärällä ja kunnioittaa muiden tanssijoiden tanssitilaa tai linjaa.

Törmäyksiä tulee paljon vähemmän kun sekä viejä että seuraaja huomioivat ympäristöä.
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 13:42 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kyllä nuo seikat suurelta osin pitävät paikkansa, mutta pelkästään sanallisesti selitettynä moni seikka on mahdollista ymmärtää väärin tai puutteellisesti. Pelkästään tuosta tekstistä ei voi vientiä tai seuraamista oppia, mutta joitakin kuubalaista tyyliä kuvaavia argumentteja tekstissä toki on.

Oli tanssilaji tai salsan tyylisuunta mikä tahansa, niin samat perusteet on hallittava ensin: rytmiikka, oma liikkuminen, kyseiseen tanssilajiin sopiva tanssiote, vientien merkkaamisen ajoitus ja suunnat, ympäristön seuraaminen, liikeratojen pituudet ja suunnat jne jne.

Hyvä tanssi on aina rentoudesta huolimatta kontrolloitua, ja liikkumisessa tehtävät valinnat tietoisia. Epämääräisestä loikkimisesta, kiskomisesta, repimisestä, liian jäykästä tanssiotteesta tai väärästä ajoituksesta seuraa aina ongelmia. Nämä seikat on kuitenkin melko helppo korjata kokeneen tanssijan tai tanssinopettajan avustuksella.

Tanssin pitäisi olla miellyttävää, ei kilpajuoksua aikaa, musiikkia tai muita tanssijoita vastaan. On myös tärkeää ymmärtää että perustekniikka pitää olla hyvin hallinnassa ennenkuin kannattaa tehdä kovin vaikeita tai nopeita kuvioita. Mielummin yksinkertaista tyylikkäästi kuin monimutkaista huonosti.

Kun liikekontrolli katoaa, katoaa myös hyvä fiilis. Tämä pätee kaikkiin tanssilajeihin. Naisen turvallisuus ja hyvinvointi on tanssitilanteessa miehen vastuulla. Tähän kuuluu sekä viejän oman liikkumisen kontrolli, että myös ympäristön seuraaminen.

Jos tilaa ei ole, silloin ei pidä tehdä liikkeitä jotka riskeeraavat parin tai ympäristön turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Tanssilattialla törmäilyä ei voi perustella sillä että "tähän ja tähän tanssilajiin kuuluvat tämäntyyppiset liikkeet". Viejän vastuulla on kontrolloida parin liikettä siten että onnettomuuksia ei satu, ja että törmäykset minimoidaan.

Yksittäisten kuvioiden vienti- ja seuraamistekniikkaa voi opetella ainoastaan henkilökohtaisessa opastuksessa kokeneen ystävän tai opettajan avulla.

Tanssitilaisuuksissa kannattaa aina käyttää aikaa myös muiden tanssijoiden seuraamiseen. Toisiltamme voimme oppia paljon.

t: Kari
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 13:56 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hyviä pointteja. Kannattaisikohan Alppilassakin nykyistä useammin korostaa, että salsaklubien ruuhkassa tanssitaan sitten eri lailla kuin isolla lattialla? Ja että herran pitäisi pyrkiä suojaamaan daamia.

Linjasalsaa tanssitaan salsa duraan nykyään varsin yleisesti maailmalla. Kylläkin ehkä enemmän on2 ajoituksilla kuin on1:llä. Ja onhan Alppilassa salsa duraa ja kuubalaista musiikkiakin jonkin verran soitettu, vaikka enimmäkseen musiikki on on1 henkisempää.
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 20:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> musta toi Hennin kopsaama artikkeli oli kirjoitettu vähän hassusti, sävy on outo ja riipaistaan vähän kermaa kakun päältä?... ei musta kovin ansiokas, onkohan kirjoittaja länsimainen kuubafriikki?

Se musta kertoo enemmän kuubalaisten salsasta kuin kuubalaisesta salsatyylistä. Tosta saa lähinnä länsimainen epätoivon. Ei meidän länsimaisten tartte tulla kuubalaisiksi tanssiaksemme kuubalaisella tyylillä salsaa.

Muuten, CBS-salsasta vois kirjoittaa samanlaisen, sanomatta yhtään mitään itse tanssista.

p.s Ja yleisesti, musta tämä vienti&seuraamiskurssi vaikuttaa tosi hyödylliseltä, tanssia oppii tanssimalla, kun on oikeanlaisia harjoitteita ja hyvä opettaja tukena, niin jokaisen henkilökohtainen tapa viedä ja seurata kehittyy. Me tanssijat tarvitaan palautetta ja erilaisia näkökulmia tanssiin.
Lähetetty:Pe 09.04.2010 - 22:56 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Lainaus:1 Relax

To dance Cuban Salsa well it is important not to rush, but to relax into the steps. Movements should be precise and deliberate in addition to being flowing and smooth.


Huippu-/ensiarvoisen tärkeää. Mutta kiireettömyys ei mitenkään erityisesti liity kuubalaiseen salsaan. Jos tanssijalla on kiire, niin tanssi näyttää huonolta. Vai onko joku tanssi, jossa ei ole näin?

Lainaus:3 Have confidence in your lead

The leader (usually the man) should have constant tension in his arms, while his hands guide his Salsa dancing partner around the floor. There is no need to clamp onto each other's hands, only to use the right amount of tension to provide a leading signal.


Jännitys ei ole vakio, vaan vaihtelee sen mukaan onko hetki viedä vai ei. Viennit tulevat tiettyinä aikoina askeleisiin nähden.

Lainaus:4 Be flexible when following

In order to follow well, ladies should try to match the tension of their partner. The exception to this is when arms need to be relaxed and flexible to complete arm-twisting Salsa moves without injury!


Yhtä lailla tietysti miehen on tarpeen tunnustella sitä, kuinka suuri jännite tarvitaan. Tai ehkä tällä kohtaa tarkoitettiin sitä, että naisen pitää "vastata" vientiin käsillään.

Lainaus:5 Keep balanced when you spin

The key to all the spectacular spins in Salsa is not to lose your balance. One way to do it is by spotting while you spin - focussing on one spot at each turn - an age-old dance technique.


Salsan käännökset ovat kylläkin erilaisia kuin monen muun tanssin "spinnit". (Mutta hyvähän se on tasapaino säilyttää, oli tanssi mikä tahansa.)

-Jyrki
Lähetetty:La 10.04.2010 - 11:03 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Lainaus:
Emma Lelliott is the general manager of Captivating Cuba, an independent Cuba holiday specialist. With offices in Havana and the UK, Captivating Cuba can offer Cuban Salsa holidays to Havana as well as expert advice on holidays to Varadero and Cayo Coco and lesser known resorts such as Jibacoa and Trinidad.


Emma is in marketing. Se kertonee kaiken olennaisen tekstin tarkoituksesta Wink
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia