Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: YLE1 11.8 Klo 21.35 Odotuslista (kuubal. elokuva)

YLE1 11.8 Klo 21.35 Odotuslista (kuubal. elokuva)

Lähetetty:La 30.07.2005 - 16:48 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Torstai 11.8.
TV1 klo 21.35

ODOTUSLISTA

Odotuslista (Lista de espera) on sympaattinen komedia kuubalaisen pikkukylän linja-autoasemasta, jolla sekalainen ihmisjoukko odottaa epätoivoisesti bussia. Vuonna 2000 valmistunutta kuubalais-espanjalais-ranskalaista elokuvaa värittävät rytmikäs musiikki, hersyvä huumori ja hienovarainen poliittinen kritiikki.
Kauppasaarron vaivaamassa Kuubassa täsmällisyys ja toimivuus ovat tuntemattomia käsitteitä - varsinkin bussiasemalla. Ohikiitäviin linja-autoihin pitää jonottaa, halusi sitten Santiagoon tai Havannaan. Jonotusaikaa ei aina lasketa tunneissa, vaan osa ihmisistä on odottanut kyytiä jo useita päiviä.
Milloin bussiin mahtuu vain yksi matkustaja, milloin taas koko linjuri hajoaa lähtökuoppiinsa. Matkustajat kilpailevat etuoikeuksista ja yrittävät ujuttaa itsensä loputtoman pitkän jonon kärkeen. Samalla luodaan sosiaalisia suhteita ja hankitaan liittolaisia.
Väki alkaa tehdä oloaan mukavaksi asemalla, ja pian on koossa pienoisyhteiskunta työvuoroineen, riitoineen ja rakkaussuhteineen. Nuhjuinen joukko muodostaa yhteisön, joka on kuin pienoismalli Kuubasta.
Kun johtaja uhkaa joukkoa koko aseman sulkemisella, ihmiset alkavat yhteistuumin korjata asemalle rikkoutunutta vanhaa bussia. Sekalainen sakki yhdistää voimansa, ja pian puuduttava odotus muuttuu yhteiseksi ponnistukseksi, josta ei puutu hilpeitä hetkiä tai kommelluksia.
Maan yhteiskuntajärjestelmässä ei kuitenkaan katsota hyvällä tällaista omatoimisuutta ja pian puolueen henkeen vannova innokas kansalainen lähtee ilmiantamaan porukkaa viranomaisille...
Juan Carlos Tabion ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Vladimir Cruz, Thaimi Alvarino, Jorge Perugorriam sekä Saturnino Garcia.

( http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas/o ... p;mode=www )

Kommentit

Lähetetty:Ma 25.09.2006 - 22:32 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Mikäli missasit tämän kuubalaisen elokuvan n. vuosi sitten, se on taas tulossa 28.9. klo 23.20.
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia