Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Mistä levyjä?

Mistä levyjä?

Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 13:30 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Neuvokaapas nyt minua pientä... Laughing

Haluaisin hankkia muutaman cd:n, mutta en tunnu löytävän niitä mistään. Amazonistakaan ei löydy ja budjetti ei veny karibian matkaan. Mistä mä voisin löytää niitä? Varsinkin vähän vanhempien levyjen löytäminen tuottaa tuskaa. Haussa on esim. Adolescent's Orquestan Ahora más que nunca. Osaisko joku neuvoa..?

Kommentit

Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 14:23 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> prodlandilta näyttäis löytyvän http://www.prodland.de/?product=CD-8241 ... &Cat=1

on kyllä melko kallis, kandee katella sieltä muitakin samaan tilaukseen. Ei kumminkaan yltäne matkalippujen hintaan Very Happy

Aikanaan omani ostin herra Eroselta, mutta tuskinpa sieltä enää löytyy, vuosi kun oli nakki ja kattila.
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 14:57 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hei, tässä tulee vähän tylsä viesti, mutta pitäisi olla täyttä asiaa...

Leppävaaran kirjaston musiikkikokoelmaan kuuluu tuo kyseinen levy, mutta se on tällä hetkellä lainassa. Varauksen voi tehdä osoitteessa www.helmet.fi. Senhän voi sitten kait ladata tietokoneelleen, pitäisi olla laillista jos tarvitsee sen vain yksityiseen käyttöön, olenko ymmärtänyt oikein??

http://www.gramex.fi/index.php?mid=132
http://www.gramex.fi/index.php?mid=170

Tehkää muuten kirjastoihin salsamusa-hankintatoivomuksia osoitteessa:

http://www.lib.hel.fi/fi-FI/forms/hankintaehdotus.aspx

Viimeinen muokkaaja, Marisal pvm Su 17.02.2008 - 22:27, muokattu 1 kertaa
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 20:10 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> KIITOS! Very Happy

Tuolta Prodlandilta taitaa tosiaan lähteä mukaan aika paljon muutakin...! Niin paljon kaikkea hyvää, että taitaa kohta ruveta paukkumaan ne lentolippujenkin hinnat! Laughing
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 21:19 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Jos ostat läjäpäin levyjä, niin ne voivat jäädä tulliin ja joudut maksamaan niistä vielä jotain tullia/veroa. En osaa sanoa, että missä raja menee. Uskoisin, että "muutama" levy tulee ongelmitta. Euroopasta ostaessa ei ole tätä murhetta, mutta hinnat taitavat olla korkeammat.
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 22:15 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tullausraja on noin 45e, sisältäen pakkaus- ja postikulut. Prodland tosin on EU-alueella joten sieltä tilatessa ei tarvitse maksaa tulleja.

Kirjastosta lainattuja CD-levyjä ei muuten saa laillisesti kopioida, oli ne kopiot sitten omaan käyttöön tai ei. Samalla tavalla Youtuben kautta levitetty/kopioitu musiikki ei ole laillista. Youtubella on tällä hetkellä menossa aika monta oikeusjuttua sen sisältämästä tekijänoikeuksia rikkovasta materiaalista...
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 23:21 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Tästä nyt on joku vuosi aikaa, kun viimeksi tilasin Prodlandista. Silloin tosin koin yllätyksen, kun nettisivusto näytti osoitteen mukaan olevan saksassa, mutta levyt kuitenkin tulivat USAsta. Jos mP asian tietää, niin hyvä. Jos vain arvaa www-osoitteen perusteella, niin koittaisin varmistaa asian jotenkin.
Lähetetty:Ke 05.12.2007 - 23:26 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hmm, prodlandilla on osoite sekä dusseldorfissa että miamissa. En kyllä osaa sanoa miten noilla homma sit käytännössä toimii... Jokseenkin huvittavaa kyllä jos etusivun mainosslogan on "Your better option to buy CD and Videos of Latin Music in Europe" ja kamat silti tulee jenkeistä....
Lähetetty:To 06.12.2007 - 00:30 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Heips taas, en tiedä kiinnostaako ketään tämä tekijänoikeuspuoli ja sori jos ikävystytän teitä , mutta se on jäänyt mietityttämään... Confused

Voisiko olla niin, että Youtuben oikeusjutut johtuvat siitä, että ne on kopioitu laittomasta lähteestä? Koko ajanhan sieltä yritetään poistaa materiaalia, kun taas kirjastoon myyty levy on sinne myyty ja sillä selvä... Onko kirjastosta lainattu levy siis alla mainittu laillinen lähde?? En ole mikään asiantuntija tällä saralla todellakaan... Hm... Ja onko absoluuttista totuutta tähän edes olemassakaan... ??

Tässä vielä ote Gramexin sivuilta:
Omaan yksityiseen käyttöönsä saa itse kopioida tekijänoikeudellisesti suojatuista äänitteistä muutamia kopioita.
---
Jos kopioit, muista nämä:

Kopioinnin tulee tapahtua laillisesta lähteestä - laittomasta lähteestä kopiointi voi johtaa korvausvelvollisuuteen.


Ja kiitos vielä hyvistä sivuista! Very Happy
Lähetetty:To 06.12.2007 - 00:51 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
>
Lainaus:
Lainaus:
Saako kirjastosta lainatusta kirjasta tai CD-levystä tehdä kopion yksityiseen käyttöön?

Lainatusta kirjasta tai levystä saa tehdä kopion yksityiseen käyttöön, jos kopion tekeminen voi tapahtua teknistä suojausta kiertämättä.


Sanoo opetusministeriön sivut. Itse olin siinä käsityksessä että kopion saisi tehdä vain materiaalista johon on itse ostanut oikeudet jossain muodossa, esimerkiksi ostamalla alkuperäisen CD-levyn.

Youtuben ongelmat johtuu varmaan siitä että siellä on materiaalia joka on esillä ilman oikeuksienhaltijan lupaa. Yksi oikeusjutuista oli esimerkiksi MTV:n valitus siitä että MTV:llä esitettyjä musiikkivideoita on ladattavissa youtuben kautta.

Siitä että onko se nyt sit laillista vai ei on taitettu peistä jo pidempään (tai siis eihän se ole, kysymys on lähinnä siitä että onko YouTube vastuussa sisältämästään materiaalista ja voidaanko siltä hakea korvauksia sen kautta tapahtuvista tekijänoikeusrikkomuksista vai ei). Napster ja p2p-verkot käytännössä hävisivät kyseisen taiston. Youtube-kysymystä puolestaan ei ole vielä saatu ratkaisua. Lainsäädäntö kun vaatii aina tulkintaa...

Lainaus:
Fortunately, YouTube has an important legal shield that was not available to the old Napster: the so-called "online service provider safe harbors" created by Congress as part of the DMCA. One provision, Section 512(c), was designed to protect commercial Web-hosting services, which feared they might be held responsible for the posting habits of their customers.
After all, if you're Verio and hosting hundreds of thousands of Web sites for clients around the globe, you can't afford to be sued every time one of your customers copies a photograph from a competitor's Web site.

Because YouTube essentially stores material at the direction of its users, it can find shelter in the same safe harbor that Web-hosting providers do.

The safe harbor works like this: So long as YouTube plays by a few rules, content owners can't collect damages from it, even if its users infringe their copyrights.

Rule No. 1 is the implementation of a "notice and takedown" system to respond to infringement notices from copyright owners. YouTube, of course, has this in place and takes down material once properly notified by an owner that a clip is infringing.


Sinänsä kyllä piratebay, finnreactor ja muut torrentrackkerit eivät pahemmin hyötyneet tämänkaltaisesta reiästä, ja ne eivät edes varastoineet itse muuta kuin torrentteja... mutta tuskinpa niissä kukaan valvoi käyttäjien raportteja siitä että 'hei, tää torrentti osoittaa paikkaan jossa on materiaalia jonka levittämiseen tällä taholla ei ole lupaa' Wink Aika pienestä toi loppujenlopuks saattaa olla kiinni...

No, vaikka youtubea ei suoraan saataisikaan vastuuseen niin aina voidaan hakea korvauksia yksittäisiltä käyttäjiltä, kuten RIAA on viime aikoina tehnyt muiden välitysmedioiden yhteydessä.
Lähetetty:To 06.12.2007 - 13:34 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Jyrki muistaa oikein: Prodlandin levyt tulevat Miamista. Niiden nettisivu on .de-osoitteessa, ja hinnat ovat euroissa, mutta toisaalta luottokorttilaskussa hinta on muutettu dollareiksi.

Jos tuolta tilaa ison kasan levyjä kerrallaan, on olemassa riski, että tulli nappaa ne käsiinsä, eikä luovuta niitä ennen kuin arvonlisävero ja tulli on maksettu. Näistä tulee noin 25 % lisähintaa ostoksille. Silloin joutuu asioimaan tullipostissa henkilökohtaisesti, paitsi jos maksaa postille ylimääräistä siitä, että he hoitavat tuon asiakkaan puolesta (luulen, että tuollainen palvelu on olemassa - itse olen aina vaivautunut Helsinki-Vantaan kentälle, jossa pääkaupunkiseudun tulliposti sijaitsee).

Kolmen levyn tilaus on tullut joka kerta läpi tullin, vaikka ostoksen arvo on ollut hiukan yli tuon 45 euron rajan, jonka ylittävät ostokset periaatteessa joutuvat tullattaviksi. Tästä sain taannoin vinkin dj Rubiolta, jos oikein muistan. Enempiin kokeiluihin en ole viitsinyt ryhtyä. Pienempi vaiva on tehdä kaksi tilausta ja maksaa vähän lisää lähetyskuluja, kuin lähteä lentokentän tullipostiin sen aukioloaikoina, eli käytännössä aina työpaivän aikana.

Tommi
Lähetetty:To 06.12.2007 - 14:26 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Kiitokset jälleen hyvistä vinkeistä! :) Ehken mä nyt ihan läjäpäin niitä levyjä sieltä hanki, mutta muutaman. Mulla on sellaset 300 kilsaa sinne Hki-Vantaalle, joten en viitsis ihan sinne asti lähteä tullimaksujen takia. Wink
Lähetetty:To 06.12.2007 - 17:36 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> kaikki on laillista kuhan et jää kiinni
_________________
LMP
Lähetetty:To 06.12.2007 - 18:04 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Onko jollain kokemuksia (saksalaisesta) latinalaisen musiikin levykaupasta netissä nimeltä Danza y movimiento: http://www.danzaymovimiento.com/ ?
Vastaa viestiin
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia