Valitse huone:'; ?> salsa.fi :: Apua salsakoulun valintaan Helsingissä! Finding salsa school

Apua salsakoulun valintaan Helsingissä! Finding salsa school

Lähetetty:Ke 01.08.2007 - 21:40 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun

> Hei kaikille!

Olen muuttamassa takaisin Suomeen ja salsalle sydämeni luovuttaneena ekana prioriteettina jo ennen muuttoa on tietysti löytää paikka jossa pääsee lisää oppimaan salsaa !

Toivon, että joku täällä voisi autella minua (help help!). Eli minkäslaista opetusta Hesasta löytyy (juu, nettisivuilla on surffailtu, mutta niistä ei tietenkään koko kuvaa saa, eli asiantunteva apua/kokemukset olisi suuresti arvostettu!). Olisi kiva kuulla esim.

- tanssityylistä (olen lovena LA-styleen, joten ihana jos sitä voisi jatkaa)

-opetustyylistä (onko todellista opetusta, että kunnolla pääsee hiomaan tanssitaitoja kera asiantuntevien neuvojen vai vaan hauskaa tanssiskelua. Haluaisin todella kehittyä tanssijana...)

-opetustahdista (kuinka nopeasti edetään)

-kurssien eri tasoista (pitäisi olla sellainen semi-edistyneelle)

-ja muuten ilmapiiristä ja muusta mieleen tulevasta. Onko muuten parin löytämionen (eli miehen tässä tapauksessa) vaikeaa (semi level, n.1v tanssinut)...?

Täällä nykyisessä oleskelu maassani olen tanssinut alkeet kuubalaista (eli suomessa taidatte kutsua sitä casinoksi), mutta sen jälkeen siirryin L.A -styleen, jota olen nyt tanssinut puolivuotta. Lisäksi tutuksi on tulleet alkeet bachatasta ja merenguesta. Kovasti haluaisin jatkaa tuota LA-stylea, mutta löytyykö sitä pääkaupunkiseudulta?? Lisäksi olen kolmisen kuukautta tanssinut lady styling, viikossa tanssin yleensä sellaiset 5h (2h opetusta ja joka viiko free dancing) ja tason on nyt sellainen semi advance +(ainakin täällä, en tiedä mitä Suomessa vastaa sitten), lähes vuoden tanssinut (oikein hyvässä opetuksessa)

Ihanaa on jos joku viitsii neuvoa minua! Syksyllä nähdään salsailemassa:D

And shortly in english:

Would highly appriciate if somebody could help me with finding a salsa school in Helsinki (or near). I am moving back to Finland and of course;) the first priority is to find a place to continue my salsa hobbie! So i would be interested to know about the
-style (i am in love with LA-style, so would prefer that one)
-level of the course (I am semi advance or so...dancing 1 year, at the moment 5 hours a week. LA-style + lady styling)
-teaching style (is it real professional guidance or just fun dancing. i wish to really develop my dancing skills!)

Thank you already in advance for all the tips and see you in autum in the dance floor[/b]

Kommentit

Lähetetty:Ke 01.08.2007 - 22:01 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ah ja voih, muistan niin hyvin tuon tunteen :)

Ensin huonot uutiset: Suomesta ei todennäköisesti löydy sen tasoista LA-opetusta, johon olet tottunut. (En tietysti tiedä missä olet tanssinut, mutta noin yleisesti ottaen taso on kaikkialla korkeampi kuin täällä). Lisäksi kuubalainen tyyli vallitsee muutenkin (mm. bileissä soitetun musiikin puolella), joten jos LA-kärpänen on pahasti purrut, saatat tuntea lievää ahdistusta Wink Vähitellen siihen tottuu...

Sitten hyvät uutiset: Helsingissä on jo pieni porukka, joka on kiinnostunut LA-tyylistä, ja viejiä löytyy jo jonkin verran. Viime vuonna vedimme omaksi iloksi vapaaehtoispohjalta LA-opetusta, ja tarkoitus olisi jatkaa nyt syksyllä, jos vain sopiva tila löytyy. Ilmoitus tulee tälle keskustelupalstalle.

Lisää hyviä uutisia: Helsingissä on hyvä salsailmapiiri! Naamat oppii äkkiä tuntemaan, ei meitä niin runsaasti ole, mutta meininki on hyvä. Heti vaan bileisiin mukaan, ja oman kokemuksen pohjalta sanoisin, että kannattaa itse olla aktiivisesti hakemassa, niin pääsee heti tanssimaan ja tutustumaan porukkaan.

Sitten melko heikolta pohjalta arvio tanssin opetuksesta: Itse en ole tanssikouluissa juuri pahemmin käynyt, juuri sen takia, että kaipaisin vakavaa, teknistä opetusta, enkä bilehiletystä tanssitunnilla. Minuun on tehnyt suurimman vaikutuksen opettajana Felix (joka pitää tanssikoulua Tradicion Viva) sekä Leslie (samassa koulussa), joka on sopivan tiukka täti. Molempien tunneilla olen käynyt lähinnä satunnaisesti, tyyli on täysin kuubalaista, mutta soolotunneilla saa hyvää oppia vartalon käyttöön. Olen myös tykännyt Hannan tekniikkatunneista BailaBailassa.

Treeniparin löytäminen ei välttämättä ole helppoa. Ymmärtääkseni salsassa ei täällä ole vallassa treenikulttuuria. Mutta meidän LA-tunneilla oli muutamia miehiä, jotka olisivat mieluusti treenanneet ja nimenomaan LA-tyyliä, eli tule vaikka sinne kuulostelemaan.

Näkemisiin bileissä! (BailaBailan kaudenavajaisiin kannattaa muuten tulla, hyvä lattia ja suht hyvin tilaa tanssia)
Lähetetty:Ti 07.08.2007 - 23:55 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Ciao!

Syvät niiaukset vastauksestasi!! kiitos! Oikein mukava tunne tuli viestiäsi lukiessa, hienoa että hyvä salsailmapiiri siis odottaa minua Helsingissä. Hiukan (tai rehellisesti: paljon) suren kyllä, ettei LA-stylen opiskelua pääse jatkamaan missään koulussa. Mutta tuo mainitsemasi vapaaehtoispohjalta toimiva LA-opetus kuulostaa loistavalta, eli en kokonaan joudu hylkäämään LA:ta. Oikein mielelläni mukaan mahduttaisin, jos tilaa vain on! Lokakuussa tapsuttelen jälleen Suomen maalla eli silloin tähystelen täältä innoissani tiedotuksia tästä opetuksesta!

Niin, ja jos jollakulla olisi vielä lisää vinkkejä koulusta, niin arvostaisin kovasti neuvoja!

Nauttikaa auringosta,
Lähetetty:Ke 08.08.2007 - 10:13 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Hop!

Tietääkö kukaan minkä takia täällä ei missään opeteta LA:ta? Eikö Helsingistä muka löydy yhtään opettajaa joka sitä voisi opettaa? Edes alkeita? Nuo Patricion abt kerran kuukaudessa pitämät sessiot on kyllä tosi jees, mutta henkilökohtaisesti ainakin ehdin unohtaa aivan kaiken ennen seuraavaa kertaa...
Lähetetty:Ke 08.08.2007 - 11:58 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Me pidettiin niitä alkeita koko viime lukuvuosi. Aloitettiin uusi ryhmä tammikuussa. Ilmoitus oli mm. tällä keskustelupalstalla. Ja ilmeisesti Mikko on pitänyt LA-alkeita jo muutamia vuosia sitten, mutta en tiedä niistä sen enempää.

Täällä Helsingissä on oikeastaan vain kuubalaisia opettajia. Eiköhän se ole se syy, miksi täällä ei kouluissa ole LA-opetusta.
Lähetetty:Ke 08.08.2007 - 13:16 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Mikko is currently teaching us, just a banch of university students and employees, at the moment as an hobby free of charge, even though we have just started LA style not long ago, but we are learning quickly under his guidance; he focuses on teaching the techniques whereas Joona on some lady's styling. Apart from that, we've got people in our group who have learnt some basic LA style knowledge from outside Finland with whom we share the knowledge.

So if one is interested in learning LA style and possesses the admittance to the university sport facilities, I recommend him or her to consult Mikko. We got a great atmopshere overhere, and hopefully he would continue teaching us.
Lähetetty:Ke 08.08.2007 - 14:14 Vastaa lainaamalla viestiä Takaisin alkuun
> Joo-o.

Helsingissä on ollut (lähes) säännöllistä LA-style opetusta Helsingin Yliopistolla vuodesta 2003 asti, taukoja on ollut lähinnä kesäisin. Alkeita järjestettiin 2003-2004, sen jälkeen oli parin vuoden tauko ilman alkeistunteja ja nyt taas viime syksynä, keväällä ja nyt kesällä on aloitettu uudet alkeet.

Vetämässä noita treenejä on ollut vaihteleva porukka, tähän mennessä yhteensä seitsemän eri ihmistä. Tällä hetkellä tahti on sellainen kerran kahdessa viikossa keskiviikkoisin puolitoista tuntia + puolen tunnin vapaatreenit per kerta. Syksyllä taas luultavasti mennään takaisin kerran viikossa tahtiin. Mukaan porukkaa on otettu lähinnä "lukukausien alussa", eli ainoastaan silloin kun kausi alkaa, ja mainostusta ei ole käytännössä harrastettu.

Opetus on ollut maksutonta ja toteutettu lähinnä harrastelupohjalta. Aikoinaan oltiin yliopistoliikunnan alaisuudessa, nykyisellään ei enää.
Vastaa viestiin
Ei saa luettua viestitietoja tietokannasta!
Tanssi salsaa - Dance salsa in Finland - Baila salsa en Finlandia